https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Enajst prometnih nesreč in ugriz psa

11.04.2015 ob 7:11  

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali trinajst prometnih nesreč, enajst kaznivih dejanj, osem kršitev javnega reda in miru, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli tri vozila, pridržali dve osebi, dva požara, ugriz psa, dva primera povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

 

V dveh prometnih nesrečah sta se dva kolesarja lahko telesno poškodovala. V ostalih enajstih pa je nastala samo materialna škoda.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila, tatvino v trgovini, tatvino denarnice z otroškega vozička, tatvino drv iz gozda, poškodovanje osebnega avtomobila, ponarejanje listin, tri primere goljufij pri nakupu, kaznivo dejanje zatajitve in vlom v stanovanjsko hišo.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat v zasebnih prostorih in štirikrat na javnem kraju. Kršitelja, ki se kljub intervenciji policistov nista hotela pomiriti sta bila pridržana do streznitve.

V Murski Soboti je prišlo do požara v zbiralniku kartonskih škatel. Požar so pogasili soboški gasilci. V Petanjcih je prišlo do manjšega požara v kurilnici stanovanjske hiše. Domači gasilci, ki so požar pogasili so preprečili hujšo škodo. Zaradi vdihavanja dima je lastnik poiskal zdravniško pomoč.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Lendava.  

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.