https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Preventivni projekt »3. varna vožnja za motoriste« v Ljutomeru

Ljutomer, 13.04.2015 ob 8:20  

V nedeljo, 12. aprila 2015 med 10. in 14. uro pred stavbo Tehničnih pregledov v Ljutomeru potekal preventivni projekt z naslovom »3. varna vožnja za motoriste«, ki ga je organizirala PU Murska Sobota v sodelovanju s podjetjem Avto Krka POM d.o.o. iz Ljutomera in Zdravstvenim domom Ljutomer.


Projekt je bil namenjen članom prleških motoklubov (in tudi drugim) v obliki teoretičnega in praktičnega usposabljanja motoristov pred začetkom motoristične sezone.

Teoretični del je zajemal krajšo predstavitev stanja prometne varnosti motoristov v Pomurju, nasvete za varno vožnjo (oprema, vzdrževanje in priprava motorja, psihofizično stanje), opozorila na najpogostejše nevarnosti in napake, ki pripeljejo do nesreč ipd.

Praktični del pa so izvajali policisti motoristi Postaje prometne policije M. Sobota na postavljenem poligonu po že utečenem sistemu (slalom, izogibanje oviri, osmica). Opravila se je tudi krajša kondicijska vožnja s poudarkom na pravilni vožnji v koloni.


Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.04.2015 ob 11:50 motor bike gost

      Vse lepo in prav. Itak večina obvlada določene figure in teoretično vsi vse dobro poznajo. Problem je, kako praktično določenim osebkom dopovedati, da omejitve hitrosti veljajo tudi za motoriste. Zelo žalostno je tudi, da so med tistimi, ki radi v naselju navijajo gas, da vse hrumi, tudi policisti. Na svojih lastnih motorjih seveda. Nekoč sem slišal zanimiv izrek motorista, da je z motorjem težko voziti tako počasi, kot je omejitev in da ima pač motor veliko hitrost in si ga noben ni kupil, da bi se počasi vozil. Potem lahko enako povejo tudi lastniki hitrih avtov. Zakaj bi se en z BMW jem vozil 50 po mestu, če mu avto gre veliko več. Zakaj se potem ne bi smel peljati 150, če motorist lahko vse živo v škarje prehiteva.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.