https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Ljutomer: Zaradi vodovoda sistema C možna tožba proti državi

Ljutomer, 16.04.2015 ob 11:00  

V sredo, 15. aprila, je v Ljutomeru potekala 4. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer.


Največ pripomb s strani opozicije sta bili deležni prvi dve točki dnevnega reda, in sicer Zaključni račun proračuna Občine Ljutomer za leto 2012 in Zaključni račun proračuna Občine Ljutomer za leto 2013, ki že pred leti nista dobila zadostne podpore. Letos pa je županja Karbova lahko izkoristila večino v občinskem svetu in dosegla, da so omenjena zaključna računa potrdili (11 svetnikov je glasovalo za, 8 pa proti).

Do nesoglasij na seji je prišlo tudi pri 8. točki dnevnega reda – pri sprejemanju sprememb in dopolnitev statuta občine Ljutomer. Predlagane spremembe: zmanjšali bi število odborov občinskega sveta, ter število članov v nadzornem odboru, ki pa bi začele veljati z nastopom novega mandata občinskega sveta. Prav zaradi slednjega, se s spremembami statuta ni strinjala opozicija, saj so bili mnenja, da naj spremembe raje začnejo veljati takoj, ne pa komaj z iztekom tega mandata. Za predlagane spremembe je glasovalo 11, proti pa je bilo 5 svetnikov. Predlog ni bil sprejet, saj bi za sprejetje sprememb statuta moralo glasovati 14 svetnikov.  

Ostale točke na dnevnem redu so potekale bol ali manj gladko. Med drugim so občinski svetniki podali pozitivno mnenje k imenovanju ravnatelja Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer. Za ravnatelja so imenovali dosedanjega ravnatelja Stanislava Lašiča, ki je bil tudi edini kandidat.

Oskrba s pitno vodo Pomurja - Sistem C

Županja je  prisotne na seji seznanila tudi s težavami glede neizpolnjevanja finančnih obveznosti s strani države pri projektu Oskrba s pitno vodo Pomurja – sistem C in med drugim dejala: »Na ta dan je država občini Ljutomer dolžna malo več kot dva milijona evrov iz naslova gradnje na sistemu C. Od 2.1.2015 ni bilo občini nakazano niti centa, izvršenih pa je bilo gradbenih del za 2 milijona evrov.« V nadaljevanju  dodala, da je za ceno, da bi zaščitili občino Ljutomer in druge prleške občine, možna tudi tožba zoper državo.

Dnevni red 4. redne seje Občinskega sveta Občine Ljutomer:

 

Fotogalerija

Komentarji

  1. gost
    16.04.2015 ob 12:20 vinko gost

    Ne me hecat. Lotmerk bo tožil državo? Pa saj ni 1. april! Kaj se sploh ima sedaj županja nekaj sklicevati na državo. Saj je sama rekla, da ne rabi političnih strank in politike. Očitno je en bumerang že priletel. Z Ljubljane jih leti še kar nekaj. Pičlo večino ima, ker radodajke, ki se jim gre izključno za osebno korist dvigajo roke za odprtosrčne. Eni dvigajo rokice, da se lahko širijo po glavnem trgu, kjer se napajajo ostali podložniki. Spet drugi dvigajo rokice, ker imajo osebne koristi in dobro plačano funkcijo. Bumerangi letijo iz Ljubljane press!

    14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. Za komentiranje se morate prijaviti!
  3. gost
    16.04.2015 ob 12:35 Tinek gost

    Torej Vinko imaš informacije, da ima opozocija v Ljubljani podaljške svojih rok,kateri namerno rušijo in blokirajo projekte v Ljutomeru, samo za to ker jih izvaja sedanja županja. Sramota za takšno politiko in politke.

    5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. Za komentiranje se morate prijaviti!
  5. gost
    16.04.2015 ob 13:25 vinko gost

    Tinek ne morem ti pomagati, če ne razumeš kaj sem napisal. Nikjer nisem omenjal opozicije in podaljška. Bom še enkrat, da ti bo mogoče bolj razumljivo. Državno politiko peljejo politične stranke. To imamo zapisano v Ustavi. Županja je povedala, da ne rabi političnih strank. To pomeni, da se ona ne poslužuje poti političnih strank. In zaradi tega nihče nikogar namerno ne blokira. Očitno pa ljudem nekaj ni jasno. Denarja je vedno premalo za vse potrebe. In vedno so ga dobili tisti, ki so ga bili sposobni zlobirati. Če pa se najde kdo, ki ne rabi političnih strank, posledično to pomeni, da ne rabi politikov v Ljubljani, ki denar delijo, je to pač njegova stvar. Za nobenim se ne bo denarja metalo. Nekateri župani so tedensko v Ljubljani in skupaj s svojimi lokalnimi poslanci hodijo iz ministrstva na ministrstvo, da dobijo potem kak drobiž za nek projekt. Eni tudi dobijo kakšna Evropska sredstva. Tudi za tisti denar je dobro, če poznaš kakšnega Evropskega poslanca in ostale njihove ljudi, da ti povedo, kje, kdaj, kako priti do kakšnega denarja. Tudi tam je sredstev manj, kot je interesentov. Če še pravih informacij nimaš je toliko huje. Zato je reči, da ne rabiš političnih strank precej populistična zadeva, ki jo pograbijo kakšni neuki ljudje na deželi. V praksi se pa zadeva hitro maščuje. Z glavo skozi zid ne gre. V Ljubljani imajo pač škarje in platno. Če jim obrneš hrbet ne bo nihče za teboj nič metal. Še veliko prosiš in potem malo dobiš.

    11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. Za komentiranje se morate prijaviti!
  7. gost
    16.04.2015 ob 20:39 križevci gost

    odprtosrčneži s skupnim seštevkom IQ na nivoju sobne temperature

    12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. Za komentiranje se morate prijaviti!

!Za komentiranje se morate prijaviti

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.