https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Stopnja brezposelnosti v februarju nižja, a še vedno najvišja v Pomurju

17.04.2015 ob 7:05  

Po podatkih Statističnega urada RS je bila februarja stopnja registrirane brezposelnosti v Sloveniji 13,3 odstotna, kar je za 0,2 odstotka manj kot mesec prej. Najbolj se je znižala v Pomurski regiji, vendar je bila kljub temu še vedno najvišja.

 

Število registrirano brezposelnih oseb se je februarja glede na mesec prej zmanjšalo za približno 1.730 oseb (skupno na približno 122.550 oseb), število delovno aktivnih oseb pa se je povečalo na približno 797.360 skupno. Stopnja registrirane brezposelnosti je letos februarja znašala 13,3 odstotka, kar je za 0,2 odstotka manj kot mesec poprej, v primerjavi s februarju lani pa za 0,9 odstotka manj.

Foto: arhiv pomurec.com, fotografija je smbolična

Znižala se je v vseh regijah, najbolj pa v Pomurski regiji (za 0,6 odstotka in na 20,8 odstotka), vendar je bila kljub temu tukaj še vedno  najvišja. Najmanj se je znižala v osrednjeslovenski (11,7 odstotka), primorsko-notranjski (12,3 odstotka) in goriški statistični regiji (11,0 odstotka). Najnižja stopnja registrirane brezposelnosti je bila v gorenjski statistični regiji (9,6 odstotka).

Delovno aktivno prebivalstvo se je v  februarju glede na prejšnji mesec povečalo za nekaj več kot 3.100 oseb, na približno 797.360. Od tega je bilo 55,1 odstotka moških in 44,9 odstotka žensk.

Po dejavnostih se je največ delovno aktivnih oseb povečalo v vseh dejavnostih, razen v poslovanju z nepremičninami in rudarstvu. Največ se je povečalo v zdravstvu in socialnem varstvu (za približno 460 oseb, na skupno približno 56.740) in gradbeništvo (za približno 400 oseb, na nekaj manj kot 51.280 skupno). Največ delovno aktivnega prebivalstva so zaposlovale predelovalne dejavnosti (približno 178.820 oseb) in dejavnost trgovina, vzdrževane in popravila motornih vozil (približno 103.950 oseb).

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.