https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Hrvaško KD Pomurje praznuje desetletnico delovanja

Lendava, 19.04.2015 ob 7:00  

Včeraj je v Gledališki in koncertni dvorani Lendava potekala svečana akademija ob 10. letu dela in obstoja Hrvaškega kulturnega društva Pomurje.

Hrvaško kulturno društvo Pomurje združuje Hrvate in prijatelje Hrvaške iz Pomurja. V Lendavi obstaja že od leta 2005, v tem času pa je postalo eno najdejavnejših društev tega območja, saj organizira različne dogodke, med drugim pa ima tri sekcije: tamburaško, folklorno in novinarsko.

V programu so v filmu in fotografiji predstavili 10 let dela in obstoja HKD Pomurje, program pa so popestrili plesni studio Vivona iz Čakovca, mešani pevski zbor Josip Slavenski iz Čakovca, KUU društva žena iz Gornjega Kraljeveca in folklorni ansambel HKD Pomurje. Ob slovesnosti so med drugim spregovorili predsednik društva Đanino Kutnjak, župan Občine Lendava mag. Anton Balažek in župnik župnije Lendava Martin Dolamič Konrad. V ta namen je društvo podelilo tudi zahvale pomembnim osebam.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.