https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Tretja obletnica pouka Ekonomske šole na novi lokaciji

Murska Sobota, 07.01.2011 ob 9:22  

Točno na današnji dan pred tremi leti je na novi Ekonomski šoli na Noršinski ulici prvič potekal pouk. Ob obletnici objavljamo galerijo fotografij, kako je šola nastajala, nekaj svojih misli pa je podal direktor zavoda mag. Beno Klemenčič.

Po več kot sedemdesetih letih se je srednja ekonomska šola v Murski Soboti pred tremi leti preselila na novo lokacijo, kjer imajo dijaki in študentje bistveno boljše pogoje za delo, kot v stari zgradbi. In kako se prvega dneva spominja tedaj ravnatelj šole, sedaj pa direktor zavoda mag. Beno Klemenčič? »Bilo je hladno in megleno jutro. Šolska infrastruktura je bila za dijake in študente pripravljena, učilnice prijetno tople. Tudi dijaki in študentje so po pričevanjih imeli dober občutek in so se v šoli dobro počutili,« se spominja lepih stvari tedanji ravnatelj šole, a dogajale so se tudi manj lepe stvari.

mag. Beno Klemenčič

»Prvi dve leti je bilo veliko težav, puščanje strehe, zamašeni odtoki na parkiriščih, v pisarni sodelavke je padel del stropa, zamakanje v kletnih prostorih, športni dvorani, slabo ogrevanje v določenih učilnicah, težave s klimatizacijo poleti, itd. Skoraj vsakodnevno smo se soočali s kakšno težavo. Do danes, po treh letih so zadeve v glavnem sanirane,« pravi mag. Klemenčič.

Dobri pogoji za delo že kažejo rezultate

Danes so se na novo šolo navadili vsi, tako dijaki, študenti in drugi udeleženci izobraževanj ter zaposleni, saj kot pravi direktor zavoda "na vsako boljše se hitro navadiš." Dobro pogoji za delo se že kažejo tudi pri uspešnosti šole. »Dijaki dosegajo najboljše rezultate na maturi, smo aktualni državni prvaki med srednješolci v tehniki prodaje, računovodstvu in gospodarskem poslovanju. Študentje imajo odlične pogoje za delo, za sodelovanje z okoljem, podjetji in drugimi šolami ter fakultetami. Študentje so aktivni v organizaciji strokovnih projektov, katerih izkupiček namenjajo tistim, ki potrebujejo pomoč. Zaposljivost diplomantov in zadovoljstvo delodajalcev dokazuje, da smo na pravi poti,« pravi mag. Klemenčič.

Ob tem izpostavlja tudi izjemno športno infrastrukturo, ki omogoča izvedbo številnih prireditev, koncertov, proslav in tekmovanj, ter je zasedena praktično od 7. do 22. ure. V zimskem času jo koristijo poleg pouka še športna društva, podjetja in druge organizacije za rekreacijo in organizirano vadbo.

Tako je izgledala šola tekom gradnje ...

Z novo šolo je Ekonomska šola postala še prepoznavnejša v okolju

Ekonomska šola skupaj z Višjo strokovno šolo je največje pomursko izobraževalno središče z več kot tisoč udeleženci različnih izobraževanj, od triletnih poklicnih programov, štiriletnih programov, do višješolskega ekonomista, diplomiranega ekonomista in po novem magisterija. »Z izvajanjem terciarnega izobraževanja na vseh stopnjah, razen doktorata postajamo tudi pomembno visokošolsko središče. Imam občutek, da je z novo šolo Ekonomska šola Murska Sobota zaživela in postala še prepoznavnejša v okolju,« zaključuje mag. Klemenčič.

... tako pa zgleda danes

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.