https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Poslanica Cerarja ob prazniku dela: »V Sloveniji potrebujemo več kulture dela«

01.05.2015 ob 12:30  

Predsednik vlade RS Miro Cerar je v svoji poslanici ob 1. maju med drugim zapisal: »Za slovenski narod je tradicionalno značilna marljivost in delavnost, pa vendar - v Sloveniji potrebujemo več kulture dela. To pomeni, da moramo pošteno in prizadevno delo šteti za eno temeljnih družbenih vrednot, dobre delavce pa moramo spoštovati in ustrezno nagrajevati«. Po njegovem mnenju je zato čas za drugačno delovno in družbeno kulturo.

 

Poudaril je tesno povezavo med pomenom dela in človekovim dostojanstvom. Človek si po mnenju Cerarja »z delom, ki mu omogoča dohodek, zagotavlja tudi dostojno preživetje v družbi. Tako bi moralo biti temeljno vodilo celotne družbe, da vsakemu človeku omogoči, da si lahko z lastnim delom ustvari dostojno življenje«.

Cerar je še zapisal, da bi morali vsi v slovenski družbi »ponotranjili pomen dela za posameznikovo dostojanstvo«. Tudi država mora po njegovih besedah »storiti največ, kar lahko, da ustvarja pogoje za odpiranje delovnih mest in zagotavlja spoštovanje delavskih pravic«.

»Vsi skupaj pa moramo spodbujati zavest, da je častno in vredno predvsem tisto delo, ki je pošteno opravljeno in je družbeno koristno ali vsaj ne škoduje drugemu«, je še zapisal Cerar. Zagotovil je, da si bo vlada v prihodnje prizadevala za razvoj znanja in kompetenc, krepitev gospodarske rasti in druge ukrepe za odpiranje novih in kakovostnejših delovnih mest. Opozoril je tudi, da je doslej bilo preveč »primerov, ko so bodisi prehitri in nepremišljeni ukrepi bodisi neetične ali nezakonite prakse nekaterih posameznikov in skupin vodile v neuspešno ali celo koruptivno gospodarsko, finančno, socialno in drugačno delovanje«. 

Foto: twitter 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.05.2015 ob 21:59 -svizec gost

      ................ in potem svizec zavije čokolado v folijo!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.05.2015 ob 20:17 gost

      janšo nazaj!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.05.2015 ob 21:03 cmerar gost

      »V Sloveniji potrebujemo več kulture dela« naša sodišča za to ne vejo oni delajo samo stroške ka jih drugi plačajo cmerar pa jih ešče brani !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.05.2015 ob 22:39 wer gost

      Kaj kultura in politika če ti samo kradejo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.05.2015 ob 12:11 politik gost

      cmerar naj vpraša očeta, kako je bilo delovno in športno v Yugi. Sposobneži so bili glavni in cenjeni.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.