https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pokal tokrat v roke Božu Irgoliču

 

Območno združenje Veteranov vojne za Slovenijo (OZ VVS) Gornja Radgona je ob pomoči Ribiške družine Radgona - TE Gornja Radgona, pripravilo II. tekmovanje članov in simpatizerjev združenja v športnem ribolovu.

Na ribniku RD Radgona v Podgradu se je zbralo 21 tekmovalcev ter še veliko več gledalcev in navijačev. Po štirih urah namakanja na enem mestu, brez menjave in brez krmljenja, so ugotovili, da kar nekaj udeležencev ni ujelo niti ene same ribe.

Nekaj ribičev sploh ni tehtalo svojega bolj kot ne skromnega ulova, tako da se je v borbo za zmago podalo „le“ 14 tekmovalcev, ki so skupaj ujeli 82,32 kg rib, katere so po tehtanju vrnili v vodo. Dobro polovico vseh rib sta ujela prvouvrščena Božo Irgolič, ki je prepričljivo slavil, in Iztok Starovasnik.

Končni vrstni red: 1. Božo Irgolič (Hrastje Mota) 31,02; 2. Iztok Starovasnik (Negova) 10,64; 3. Silvester Cmager (Murščak) 7,38; 4. Mirko Štelcl (Radenci) 7,24; 5. Zvonko Benko (Gornja Radgona) 4,44; 6. Marjan Himelrajh (Radenci) 3,46 itd.

Pokale in nagrade so najboljšim podelili predsednik OZ VVS Niko Brus, predsednik športne sekcije Milan Kuzmič, in predsednik ribiške sekcije Mirko Štelcl. Ker je šlo za lep dogodek in prijetno druženje, ki je ob kulinaričnih dobrotah in dobri kapljici trajalo še dolgo po razglasitvi rezultatov, je gotovo, da bo prihodnje leto, in sicer zadnjo soboto v aprilu, v Podgradu spet veselo in prijetno. In letošnji zmagovalec Božo Irgolič bo gotovo skušal ponoviti uspeh, saj prehodni pokal gre v trajno last tistemu, ki bo trikratni zmagovalec.

Dosedanja zmagovalca: 2014: Matjaž Perša (Gornja Radgona); 2015: Božo Irgolič (Hrastje Mota).  

 Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.