https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Srečanje UE na temo izmenjave dobrih praks in izboljšav v Ljutomeru

Ljutomer, 08.05.2015 ob 9:00  

V torek, 5. maja 2015, je Upravna enota (UE) Ljutomer v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo, Službo za boljšo zakonodajo, upravne procese in kakovost, pripravila tematsko srečanje upravnih enot, in sicer na temo izmenjave dobrih praks in izboljšav, ki so jih na upravni enoti uvedli v svoje poslovanje.


Srečanja se je udeležilo nekaj načelnikov in javni uslužbenci iz 8 upravnih enot: UE Trebnje, UE Krško, UE Radovljica ter vse UE Pomurja, in sicer Murska Sobota, UE Lendava, UE Gornja Radgona, UE Ormož in UE Ljutomer. 

Namen srečanja je bil ta, da Upravne enote Ljutomer, Krško in Trebnje predstavijo svoje inovacije - izboljšave, ki so jih prepoznali na podlagi modela CAF in s katerimi zagotavljajo  večjo organizacijsko učinkovitost upravnih enot. "Gre za izvedbo novih rešitev z namenom, da delovni procesi hitreje stečejo", je povedala načelnica UE Ljutomer mag. Darija Mohorič.

mag. Darija Mohorič

UE Ljutomer je predstavila svoje rešitve, katere s pomočjo informacijske tehnologije zagotavljajo zmanjšanje stroškov poslovanja, med drugimi: elektronsko spremljanje odziva UE na spremembe predpisov, vodenje e - izobraževanja za zaposlene na UE, e - JNMV (javna naročila malih vrednosti), ki zagotavljajo transparentnost in gospodarnost in zakonitost poslovanja ter vključenost UE v izvajanja tehničnih dni na šolah.

Namen srečanja je bil tudi ta, da se prenesejo dobre prakse še na druge UE ter se tako zagotavlja kakovostne storitve za vse državljane. Kot je dejala Mohoričeva, je vizija UE Ljutomer ta, da zagotovijo dostopnost državnih storitev vsem strankam na lokalnem nivoju in delajo uspešno.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija