https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.ris-dr.si/
http://ris-dr.si/go/563/1063/CENTER_ZA_DRUZINE_MURSKA_SOBOTA

POLITIKA

Horvat o uvedbi davčnih blagajn: Nadzor iz pisarn ne bo mogel nadzorovati šušmarjev

15.05.2015 ob 10:30  

Poslanec Horvat je prepričan, da uvedba davčnih blagajn ne bo zmanjšala obsega sive ekonomije in dela na črno.


Potem ko je Vlada sprejela zakon o uvedbi davčnih blagajn, s katerim želi omejiti sivo ekonomijo, so mnenja strokovnjakov in davčnih zavezancev deljena. Podpredsednik in poslanec NSi Jožef Horvat med drugim meni, da tovrsten nadzor ni primerna rešitev.

Svoje mnenje pojasnjuje: "Učinki uvedbe davčnih blagajn so dokazljivo prenizki. Največja težava na področju sive ekonomije niso tisti, ki pošteno poslujejo in plačujejo davke, ampak tisti, ki poslujejo mimo zakonodaje. V primeru davčnih blagajn se bodo nadzori vršili iz pisarn Finančne uprave RS, a tako imenovanih šušmarjev iz pisarn ni možno nadzorovati. Za nadzor tistih, ki spodbujajo sivo ekonomijo, je potrebna ustrezna inšpekcijska strokovnost na terenu.

Uvedba davčnih blagajn bo še naprej dopuščala nelojalno konkurenco tistim, ki poslujejo legalno. Obenem pa bo vlada s takšnim ukrepom prizadela malo gospodarstvo, trgovinske organizacije in tiste, ki legalno poslujejo z gotovino."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Fotogalerija

  Komentarji

  1. gost
   15.05.2015 ob 10:53 tinč gost

   ČE NI PRIMERNA, PA PREDLAGAJTE IN IŠČITE BOLJŠO !!!!!! Preidite k dejanjem !!!!!!

   6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   15.05.2015 ob 11:30 davek gost

   rešitev je v nižjem DDV, za katerega glede na poslovanje do določenega zneska plačaš pavšal. Zemte si za vzgled avstrijo nej hrvaško! Davek, Dejan Davek. Židam Davek

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   15.05.2015 ob 12:27 gost

   malo zmanšajte davke pa de več ludi melo obrt pa nede telko dela na črno!!!!!!!!! Pa naj samo te Horvat tiho bou ka de gučal kak da je njemi nej gda kakši šušmar kaj delo..

   6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    16.05.2015 ob 10:03 gost

    Tak kak pravin zaj bi pa rad nikoga zašil ka 20€ zasluži kcoj k minimalnoj plači.Sramota.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    4 2 Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   15.05.2015 ob 12:53 stevo gost

   Horvat je največji populist v parlamenti ,kak je lahko poslanec šteri se napaja iz državnega proračuna tak pokvarjeni ,naj se odpove poslanski plači in njegovi istomišljeniki pa naj tao raztalajo sen šteri do po nauvon mogli davati račune ma pa enoga soimenjaka šteri je na FURS-i,pa se fejst bori proti ten ka izdavlejo račune samo pajdaši morejo biti tak ka tej gospod more pred svojim pragom pomesti in te nakladati ten šteri me vervlejo

   10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   15.05.2015 ob 13:20 sobota gost

   Horvat mijsli ka je najšel toplo vodo .Te odavle meglo isto kak židan

   5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    15.05.2015 ob 21:17 hrovat gost

    ločitev države od cerkve in pobiranje davkov od vseh kakor tudi obdavčitev premoženja brez izjem , to pa ka mamo tan dva populista pa je tak vsakomi slepomi že jasno !

    3 0 Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
   15.05.2015 ob 13:51 pfg gost

   Nj bi uvedli paušal, kot ze v urejenih zahodnih državah. Samo naši politiki nimajo interesa, to sem slišal iz prve roke.Tak da naj nam opozicija zdaj ne meče pesek v oči. Zato če bi bil ta gospo na oblasti se sigurno ne bi javljal. OVC JE VSE MAJN ZA ŠIŠANJE. L.P.

   2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
   15.05.2015 ob 16:56 Stewen gost

   DAVČNE BLAGAJNE - Če bi NSi šla v vlado, kamor je bila povabljena, potem bi morda prepričala Veterinarja, da ne bi toliko forsiral davčnih blagajn, ki ne bodo prinesle nobenih večjih dohodkov, ampak bodo podržavile s.p. in druge. Konkretno: ko ti bo Micka izstavila račun za jutranjo kavico, se bo to takoj zabeležilo ne v gostilničarjevi blagajni, ampak tudi pri Velikem Bratu - fursu v Ljubjani. Veliki brat bo tako neposredno bdel nad vsem! - Tam, kjer pa računa ne bodo izdali (šušmarji), pa Veliki brat seveda ne bo vedel za dogdek. Osebno sem zelo proti tem davčnim blagajnam,saj so dovoj že sedanje:ko vneseš podatke, dobiš znesek, ki ga ni mogoče več izbrisati. Davčne blagajne bi bile tudi nepotreben izdatek, ki si ga mnogi obrtniki ne bodo mogli privoščiti, zato bodo rajši lokale zaprli. S koncem tega leta se sicer obeta 2 tisoč odjav upokojenih obrtnikov SLO, tako imenovanih "popoldancev".

   7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   15.05.2015 ob 19:01 vidocq gost

   g.Horvat , Vaše pesmice poznamo , po tako dogem prepevanju in lastninjenje nekih projektov bibilo dovbro da odstopite to kvazi fukcijo , saj vam je v interesu le stolček in dobro vzdrževan tekoči račun ,, vemo pa tudi za druge stvari a vi nas imate za ovčke , ki naj nebi vam segale do gležnja ,, še kako dobro vemo kako ste kuhali , kako kuhate in kdo je sit iz tega lonca

   6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   15.05.2015 ob 19:51 stevo gost

   gost Stewen vsak pošten privatnik se ne boji davčne blagajne samo mešetarji in lopovi ,ki goljufajo stranke in državo,nekateri bodo v prihodnosti morali položiti račune od kot jemljejo ali dobivajo na lotu,bojazen za propad obrtnikov zaradi davčnih blagajn pa malo morgen le da se porazdeli bremena iz sirumakov na bogatune in utajevalce

   4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
   15.05.2015 ob 20:32 Mofo gost

   Šušmar (vsaj večina njih) bo za denar, ki ga bo zaslužil plačal položnice, bencin, nekaj bo pustil v trgovini, morda celo v gostilni. Mogoče si bo privoščil celo kakšen servis avtomobila. ampak od VSEH teh stvari bo plačal davek. Ali je država res tako pohlepna, da človeku, ki se ob minimalni plači mora znajti, da preživi, vzame še to možnost preživetja. Kje so največji šušmarji? Na Cipru in Kajmanskih otokih. Z blagoslovom države.

   6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   15.05.2015 ob 21:27 juda iškarjot gost

   To je najvekši lafraš .Rad bi njega vido kak je pošteni bil .Za to pa je pöjsto s.p. ka je mogel davke plačövati zdaj pa jaše drüjge .Nej ga sran ka se nažira od delavskij pejnez .Še bole trbej šušmariti .Večer si lestvice pripelan v blok ali pa vert in popoldnevi šibam malerijo .Šušmariti moren za to ka je plača PREMALA in nemren plačüvati položnic . lp vsem šušmarom

   10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   15.05.2015 ob 22:44 gost

   Pa naj povej kelko pejnez je dobo od cirkve v crensovcaj da je tan veruk vcil pa od lidij steri so mu jih poturili v koverto! Je placal davek?

   6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
   16.05.2015 ob 10:12 gost

   on lejko gučij ka de šušmare lovil. Naj dela za minimalno plačo pa de vido kak je fajn živeti... delavci či bi meli 1500€ nebi telko šušmarili. Bi osem vor oddelalali pa bi privatnika pozval pa bi napravo. Zdaj pa od nikoj trbej živeti...

   5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
   16.05.2015 ob 10:19 pfg gost

   VEČINA ŠUŠMAROV JE DRAŽJIH KOT PA PRIVATNIKOV KI PLAČAJO DAVEK IN PRISPEVKE.

   4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
   16.05.2015 ob 10:43 Stewen gost

   "ŠUŠMARJI" - Kot sem zapisal, sem (navaden občan) proti takim blagajnam, ki bi takoj obveščale Veikega brata (furs), da sem v baru Pri Micki (ali kje drugje) plačal kavico, saj bi to bilo podržavljanje dejavnosti. Poslanec Horvat zaostaja, kajti ne on ne njegova stranka niso vodili nobenih "proti-blagajniših" aktivnosti v času,ko bi morda preprečili uveljavitev Veterinarjeve ideje. ---- Šušmarji? Oznaka je žalitev za vse, ki so vešči v dočenem poklicu in pripravljeni kaj popraviti proti manjšemu plačilu. Za čisto vsako zadevo ja ne bomo iskali poklicnega mojstra, ki pa je lahko tudi "šušmar",ker ni voljan vselej izdati računa. Nam pa tudi "paše",saj bi bil znesek za 22 odstotkov višji. Verjetno pa se boste strinjali, da tudi šušarji polnijo državno blagajno s plačilom DDV: toplovodar,ko v trgovini kupi material; , pleskar, ko kupi barve; avtomehanik, ko kupi olje... Veliki brat (furs, vlada) bi morala spodbujati dejavnosti, saj bi tako "priteklo" več DDV denarja. DDV je namreč navečja/najvišja postavka med med državnimi prihodki. Še bi lahko "nakladal", a bodi dovolj.

   5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
   16.05.2015 ob 15:45 stop gost

   Stewen ali si šušmar ali popolnma glup? Proti blagajnam so le podjetniki lopovi, ki praviloma državi ne dajo skoraj nič saj so siromaki - ampak večina jih razpolaga z nadpovprečnim premoženjem. So tudi pošteni podjetniki, ki jih je pa nažalost stalno manj. Tvoj predlog da naj država podpira šušmarje, pa je povsem skregan z zdravo pametjo. Šušmarstvo se je namreč že tako razpaslo, da začne ogrožati prijavljene podjetnike. razpaslo, da

   3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  17. gost
   16.05.2015 ob 17:53 gost

   Stop tij si en.. glih susmari ogrozajo drzavo.en susmar nemre zasluziti 5000€ pa

   6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.