https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti poteka državno prvenstvo Mažoretne zveze Slovenije

17.05.2015 ob 7:00  

Od včeraj je na parketu telovadnice OŠ III precej vroče, saj se je začelo državno prvenstvo Mažoretne zveze Slovenije. Prvenstva so se udeležile tekmovalke iz različnih društev, in sicer Mažorete KD Gasilski pihalni orkester Loče pri Dobovi, Mažoretni klub Baton iz Krškega, Klub RAP iz Radeč, mažoretke iz Društva trg Sevnica, Mažoretke OPO Trebnje in domačinke iz Društva prekmurskih mažoretk Bakovci.


Tekmovanje se je začelo s kategorijo »solo kadet«, v kateri s solo programom tekmujejo dekleta do vključno 11. leta starosti, nato je sledila kategorija »solo junior«, kjer tekmujejo dekleta med 12. in 14. letom. V kategoriji solo senior so tekmovala dekleta, starejša od 15 let. Po zaključku tekmovanja posameznic se je prvenstvo nadaljevalo s kategorijo »pari«, v kateri nastopata dve tekmovalki na glasbilo, primerno za mažoretki nastop.

Zjutraj tekmovanje v dvorani OŠ III, popoldne pa mažoretni spektakel na Slovenski ulici v Murski Soboti

Nedeljsko dogajanje se bo začelo ob 9.30 s slavnostno otvoritvijo v dvorani OŠ III. Ob 10.15 bodo pričeli s tekmovanjem najmlajših v disciplini »prvi korak«, ob 11.15 nadaljujejo s tekmovanjem v  figurativi, zadnji del tekmovanja v paradi pa se bo pričel ob 15.15 na Slovenski ulici.

 Vse tekmovalke z bučnimi aplavzi spodbujajo zvesti navijači.


Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.05.2015 ob 10:03 malečke gost

      kakše lejpe dekle

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.