https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Bakovčani izvolili novo sestavo krajevne skupnosti

Bakovci, 10.01.2011 ob 1:20  

Krajani Bakovcev so včeraj, potem ko je celotna prejšnjega izvoljena garnitura odstopila s položaja, na izrednih volitvah volili novo sestavo krajevne skupnosti. Največ glasov dobil Silvo Vohar, ki s tem postaja predsednik bakovske krajevne skupnosti.

»Ta trenutek je bil po mesecu dni naporov z moje strani pričakovan. Občutek je dober. Moram povedati, da sem v političnih vodah komaj mesec dni, tako da mi vse skupaj predstavlja neko novo situacijo. Toda marsikaj novega sem v življenju že dal skozi in res mi je v čast, da so me krajani Bakovcev izvolili in mi ponudili še eno novo doživetje,« je prve občutke opisal Vohar, ki je od skupno 263 oddanih dobil 163 glasov. Volilna udeležba je bila sicer 18,6-odstotna, na volitvah pa so volivci izbirali med sedmimi kandidati, kolikor jih bo tudi tvorilo nov Svet krajevne skupnosti Bakovci (KS Bakovci).

Silvo Vohar, bodoči predsednik KS Bakovci

O problematiki svetniške prikrajšanosti zaenkrat še ne želi govoriti 

Kot pravi Vohar, so prioritete dela v tem trenutku nadaljevanje začetega s strani prejšnjega vodstva krajevne skupnosti, kot veliko željo pa si zastavlja tudi vzpostavitev mladinske sobe v Bakovcih. 

Neuradni rezultati

Kandidat/kandidatka /število glasov
1. Silvo Vohar 163
2. Jožef Kuhar 129
3. Silva Prosenjak  113 
4. Klavdija Lukač 95
5. Franc Celec 91
6. Nives Cajnko 71
7. Dominik Lukač 70

Vohar o tem, da Bakovci kot največja krajevna skupnost v mestnem svetu nimajo svojega svetnika, v tem trenutku ne vidi problema, o širokih razsežnostih te problematike, ki jo je izpostavljal minuli predsednik krajevne skupnosti Andrej Šajnovič, pa še ne želi dajati komentarjev. »Nimam še toliko izkušenj v politiki, da bi lahko o tem že zdaj sodil,« dodaja. 

Izredne volitve zaradi odstopa prejšnjega vodstva 

Andrej Šajnovič, bivši predsednik KS Bakovci

Krajani Bakovcev so se na izredne volitve podali zaradi odstopa prejšnjega vodstva Sveta krajevne skupnosti s predsednikom Andrejem Šajnovičem na čelu, ki je odstopne izjave podalo na prvi seji po lokalnih volitvah. Šajnovič je bil razočaran nad dejstvom, da Bakovci kot največja krajevna skupnost v Mestni občini Murska Sobota nimajo svojega svetnika.

Preberite tudi:

- Politična anonimka v Bakovcih: Lokalna Cosa Nostra in njeni bedaki

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. lokalec
      10.01.2011 ob 9:24 lokalec

      Vmes so prinas kandidirali redni pacienti. Kak de to zgledalo v praksi je velko vprašanje. Bakovci idejo samo doj.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. lepi
      10.01.2011 ob 10:49 lepi

      Ka še čakate referendum pa odcepitev! Edina rešitev!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. kuki
      10.01.2011 ob 12:51 kuki

      Zakoj se se pa te nej ti prijavo za predsednika KS (lokalec) če misliš ka so tej lidge pacienti, Bakovci ideji samo doj zaradi nas samih ka smo sebični do drugih namesto ka bi jim dali podporo jih blatimo in te nemre biti drugače kak je osebno jih podperan in vspodbujm ka znan ka do se potrudili maksimalno.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. lepi
      10.01.2011 ob 13:02 lepi

      @ Kuki ale moreše priznate ka pravemo v Sobote, Če be Bakovce gorele... :)))))

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. bobo
      11.01.2011 ob 0:21 bobo

      mislim da bakovčani rabite strokovno pomoč kajti res ste bedaki posebej pa tisti ki dovoljuje tako bedaste objave je pa najbolj fuknjen kati serje v lastno skledo in dela sramoto celi vasi vtihnite že enkrat .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. mohler
      11.01.2011 ob 15:35 mohler

      bobo či nucaš strokovno pomoč ti mislin ka maš v soboti dosta toga malo se pozanimaj rade volje do ti pomagali mislin ka so nekatere celo bresplačne.veliko sreče

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. mojcap
      11.01.2011 ob 15:36 mojcap

      Što je nej Bakovčar, se naj coj ne mejša, što pa je pa se nema kaj buniti, ka je sakši mel možnost, ka bi se prijavo! Upan ka so pa tej najbole glasni bar šli na volišče!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. sabotaza
      11.01.2011 ob 16:59 sabotaza

      Ge mislin,ka bi Kuhar bil naj bole sposoben za predsednika! Ka se pa te ide,ka se že ma za predsednika! Te glasovi ne pomenijo nič,tu so še tajne volitve izmed članov. Drugi se z njega smejejo ka se je že okronal za predsednika. Te glasove je lejko dobo od rodbine,pa ka je obečavo asfalt v njegovi ulici. Nemre en predsednik odločati o vsen.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. mohler
      11.01.2011 ob 17:24 mohler

      ja Kuhar be mogoče bil sposoben samo je pri njen problem ka z avtocentron ne lada ka ma zadosta brige nemate verjetno dobrih informacij Kuhar se je nej mogo meti za predsednika če je prle že odstopo pa po glasovih je tuj nej zmago---

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. sabotaza
      11.01.2011 ob 17:43 sabotaza

      Mohler on je nika nej odstopo,če de na tajnem glasovanju izvoljen te de že sprejel to funkcijo! Pa še enouk pravin,ka glasovi na volitvaj ne pomenijo,da si predsednik. Tudi Maučec je mel največ glasov,pa so člani izvolili Šajnoviča!!! Taka počakajmo na tajne volitve,pa se pustimo presenetiti!!! Dosta jih navija za Kuhara!!! Pravijo ka Vohar nej sposoben za to,ka niti ne vej zakoj se ide! Pa še pravijo,ka se v meče,pa ka je pred volitvami že v gostilni plačuvo pijačo ka naj ga volijo!!! Samo tou njemi nika ne pomaga!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. mohler
      11.01.2011 ob 18:43 mohler

      ja se strinjan s tabo samo nej Kuhar pa nej Vohar niti eden je nej od njeva sposoben trbej pač od začetka začati pa se poglobiti v to zadevo pa de šlo nej san ge proti Kuhari samo če ga osebno poznaš ga pitaj glede volitev ka je na stvari pa de te vse jasno.glede Gorana pa Šajnoviča nemreš primerjati te zadeve tan je prevladalo dejstvo v kere stranki si pa če se dobro spomlen je Goran san takrat izjavo ka nebi bil predsednik...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. sabotaza
      11.01.2011 ob 19:15 sabotaza

      Mohler,znaš ka ti poven vsi tej keri so kandiderali so si enakovredni! Vsi tej majo neke izkušnje! Eni so za toga,drugi so za druge! Ta funkcija je čisto nekaj novega,tak da je težko povedati kdo bi bil predsednik! Naj se sami izvolijo,pa naj se izkažejo! Pomembni pa so itak vsi! Če nedo držali skuper,niti predsednik nede funkcionero!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. bobo
      12.01.2011 ob 22:05 bobo

      bakovčani že vejo kaj delajo tako da se ni treba sekirati za bodočnost bakovec in verjemite tudi novi odbor je zadosti dober da bo kos vsem nalogam ki so v okviru krajevne skupnosti zato brez skrbi bravo novi odbor vse česzitke in korajžno na delo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.