https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Jevšek sklical dopisno sejo glede uveljavljanja odgovornosti nekdanjih nadzornikov Komunale

22.05.2015 ob 14:30  

Glede na včerajšnji sklep mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota na 5. redni seji, da se odločanje o predlaganem sklepu glede odgovornosti nekdanjih nadzornikov Komunale v zvezi s posojilom Športnemu društvu nogometne šole Mura 05, preloži na naslednjo sejo mestnega sveta, je danes župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek v skladu s 23. a členom Poslovnika Mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota sklical dopisno sejo, ki bo trajala do srede, 27.5.2015 do 14. ure.


Odločanje o predlaganem sklepu šele na naslednji seji mestnega sveta, ki bo predvidoma 18.6.2015, bi bilo brezpredmetno, saj Komunala potrebuje predmetno soglasje do 29.5.2015.

Svetniki morajo na dopisni seji podati soglasje k odločitvi družbenice javnega podjetja Komunala, javno podjetje d.o.o., Mestne občine Murska Sobota, Kardoševa 2, 9000 Murska Sobota, mat. št. 5883172000, da Javno podjetje Komunala, javno podjetje d.o.o. uveljavlja odškodninsko odgovornost  zoper odgovorne osebe, člane nadzornega sveta javnega podjetja: Ernesta Ebenšpangerja, Marka Martinuzzija, Karla Žekša, Rudolfa Horvata in Karla Šoša v zvezi s sklenitvijo pravnega posla – posojilne pogodbe, sklenjene med javnim podjetjem Komunala, javno podjetje d.o.o. kot posojilodajalcem in Športnim društvom nogometna šola Mura 05, kot posojilojemalcem, ki je bila sklenjena dne 29.5.2012

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.05.2015 ob 15:21 gost gost

      očitno je bil obveščen o prijavi na protikorupcijsko komisijo zaradi izigravanja sistema v soboškem mestnem svetu, kjer večina misli, da so že zakon, sodniki, tožilci, vse... In to delajo zadnjih 5 let. Z zadnjo akcijo zastaranja izključno za svoje kadre so šli čez vse možne meje.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.05.2015 ob 16:35 ss gost

      Če stvar zastara, je treba odgovornost prenesti na vse mestne svetnike z Jevškom na čelu.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.05.2015 ob 17:59 Chicholina gost

      G. Jevšek je obljubil 1, ligo. Se to da napraviti brez denarja? Dvomim. Da bo igralce povabil na kavico, sigurno ne bo zadosti.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.05.2015 ob 21:32 gost

      Jevsek lokazi da kot zupan spostujes zakone in vse ki so krivi za izgubo 250"000 eurov postavis na sodisce. Tisti ki je naoisal o prvi ligi. Pa toliko.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.05.2015 ob 21:43 gost

      jebote ti pa tvoj jevšek samo nekaj bluzi nikaj nema za pokazat naj malo ide okoli teh lokalov sto hitro hrano pajdaš ka mladoletnim alkohol davle kontrolo računov inšpekcija

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.05.2015 ob 23:06 gost

      Gospod Jevšek res vas ne razumemo. Očitno tudi Ružič ni najbolj brihtna oseba. Namesto, da se ukvarjate z odškodninsko odgovornostjo nadzornikov, bi si še enkrat dobro prebrali, kar je povedal gospod Katalinič v zvezi tega posojila. Kredit komunale je bil posojen novoustanovljenemu klubu (komaj 2 tedna), kateri se glasi Nogometna Šola Mura in kateri še danes obstaja in igra v 3 ligi. Gospod Štivan je vedno v javnosti lagal, da ta klub nima nič s staro Muro (kar je svetovna laž Štivana). Očitno gospod Štivan ima precej masla na glavi , vendar, kljub njegovim prijateljem na Policiji in sodišču prihaja počasi, vendar zanesljivo ven, kjer bodo tudi njegovi goreči zagovorniki morali odgovarjati s svojimi položaji. Zato gospod Jevšek naročite komunali, da Nogometni šoli pošlje opomin za dolg, ker ta klub obstaja s katerim ima komunala podpisano posojilno pogodbo. Kam je pa Nogometna šola naprej dajala denar, pa je njihova stvar.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.05.2015 ob 7:54 gost

      Odlicno kar ste napisali. Ce tu ne bodo reagirali organi regona potem res ne vem kdaj bodo. G. Jevsek na vas je da ta clanek prestudirate in reagirate.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.05.2015 ob 8:29 gost gost

      Jevšek celo življenje si bil udbaš, pa boš verjetno to znal narediti. Vse drugo ti baš nejde najbokše.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.05.2015 ob 9:44 novi_kelnar_v_gradi gost

      Da so ameriški FBI prišli naše pocaje včit, kak se gor prideš što je glavni, so jevšekon pa drugin smc vanekon fajn zalagali, ka trbej gledati samo nakazila. Kejp dobiš v 5 minotaj. Pogledneš ge se pejnezge stavijo. Evo tan je glava! Se pravi zadnje nakazilo. Dale: Da se pejnezge stavijo sta od dve poti: - eni so lačni pa pejneze včasi trošijo - recimo kakšni mamileki nucijo včaši šus -drugi parkerajo in plačujejo svoje zaostale duge po par letaj - kunjari recimo plačajo račune za svoje zgrašene politične kampanje za župana kakšomi gaji. Pocaji te podatke že majo, so pa zmes še razni pikcajgeri, zavarovalčničari, lastniki toplic, grajarđe, aviatičari, poštrge itd... lačen dice je puno bilo. Pocaji ne razmijo kak te zdaj razni modri SMC vaneki biznise delajo z kopfglancovimi SDSarji, pa veselo v žep devlejo. Že uadna obtožnica - ta s strani policiji nede nikdar vložena, bi vidla betežno vö. Tam bi skoraj dobesedno moglo pisati ka je "janša" podkupo "kučana" in ka je ta darilo hvaležno sprejel. Zmedeni folk itak ne bi nika razmo. Tak je nej težko razmiti dokotora kmice, ka javno v mestnom sveti pove ka tan ge so notri njegovi tej nej trbej preganajti. Vejpa so isti kak un.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      23.05.2015 ob 9:50 gost

      pa jevšek je nič nej bolši od nadzornikov komunale še nema nič pokazat od predvolniga židanovega golaša samo dosti laže štihec je bar človek na mesti bil samo botri politični zna se što ampak eden je nej glih čisti conprce đimi je najvičji manipolat n

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      23.05.2015 ob 11:18 gost

      saj pa eni smc prej sds služi masne pare na račun davkoplačevalcev reviziska komisija sploh obstaja na občini ka kunji rakičanski so pejneze požrli od kopiji conprc samo se eni tan na velko mastijo s kunjskami klobasami pa velke račune kaji plačivat štihec van je trn vpeti zato ga tožite zato se nekaterim nespobnežam ki sedijo tam gori pot petami

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      23.05.2015 ob 20:16 gost gost

      Koliko stavite, da dopisna seja ne bo uspešna, zato bo pregon nadzornikov USPEŠNO "zastaral". Sram nas je lahko vse, kaj nam delajo eni in isti v mestnem svetu

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.