https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Umetniki Prlekije za mlade talente zbrali 3.875 evrov

Ljutomer, 27.05.2015 ob 10:30  

V petek, 22. maja 2015, je v Domu kulture Ljutomer, v organizaciji Lions Kluba Ljutomer in sodelovanju akademskih glasbenikov in likovnih umetnikov Prlekije ter donatorjev potekala dobrodelna glasbeno likovna prireditev z naslovom »Umetniki Prlekije za mlade talente«. V odličnem programu je bilo čutiti moč glasbe, slike in ponos umetniškega ustvarjanja ter povezanost  glasbenih in slikarskih ustvarjalcev z rodno Prlekijo.

V uvodu večera je zbrane nagovoril predsednik Lions kluba Ljutomer, mag. Tomislav Nemec, ki je poudaril, da je izkupiček od prireditve  namenjen za sklad mladih prleških talentov, katerim bomo tako omogočili, da bodo lažje uresničili svoje življenjske cilje in sanje. Zahvalil se je tako akademskim glasbenikom in likovnim umetnikom, kakor tudi donatorjem, ki so se odzvali na povabilo. Dejal je, da so prleški tako glasbeniki, kot slikarji vedno znali stopiti iz povprečja. Da jih je veselje spremljati, kako dosegajo vrhunske rezultate in hkrati ohranjajo identiteto pokrajine, ter jo promovirajo na svojih glasbenih poteh.

V glasbenem delu večera so z izjemno skrbno izbranim programom sodelovali nekdanji učenci Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, danes priznani akademski glasbeniki, ki svoje znanje že prenašajo na nove generacije, sami pa se uspešno uveljavljajo na glasbenih odrih tako doma kot v tujini, ter dosegajo zavidljive uspehe.

Občinstvo v dvorani so navdušili: Ana Gnezda, klavir in vokal, Boštjan Lašič,  s trobento, Andrej Karba s pozavno, Samir Azzeh na violončelu,  Fada Azzeh na  klavirju, Andrej Rebernik in Boštjan Lašič kot duo trobent, Marko Slavič z bas pozavno ter Tadeja Mesarič na klavirju. Glasbeni del večera je strnil  trobilni kvintet v sestavi: Andrej Rebernik trobenta, Boštjan Lašič trobenta, Stanislav Lašič trobenta, Andrej Karba  pozavna, Marko Slavič pozavna.  Zaigrali so prleške ljudske, prir. L. Krajnčan: Venček prleških.

V nadaljevanju večera  so svoja likovna dela predstavili še akademski slikarji: Mitja Ficko, Vitomir Kavčič, Vlado Potočnik, Vlado Potočnik ml., Ignac Premoša in Katja Sudec, ki so prav tako predstavili nekaj pogledov na rodno Prlekijo.

Lions klub Ljutomer, na dobrodelni glasbeno likovni prireditvi z naslovom »Umetniki Prlekije za mlade talente« zbral 3.875 evrov za sklad mladih talentov.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.05.2015 ob 11:45 Olgograd gost

      Dragi podžupan, kako imaš faco sedeti tam v prvi vrsti? Na veliko si hvalil delo gospoda Nemca, ko se je odprl prizidek. Rekel si, da take ljudi potrebujemo. Očitno si se sprenevedal. Vem, da si kar razumen človek. Zato se mi zdi, da pač poteptaš lastno razmišljanje in se podrediš volji diktatorke, ki te plača. Sama diktatorka na take prireditve seveda ne bo prišla. Le zakaj? Koga se boji? Mogoče se ji je težko srečati s poštenimi in uspešnimi ljudmi, ki jih ne more ovijati okrog prsta.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.05.2015 ob 12:55 dom. gost

      OLGICA , je za vas seljake nevaspitane , še nekaj več kot diktatorka !!! Ona vas vodi! Ona vam usmerja vaš razum , zato ji ISKRENA HVALA! Tako naprej gos. KARBA , mi smo z teboj !!!!!!

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.05.2015 ob 15:38 Olgostan gost

        Takšne, kot si ti lahko vodi, ker si nepismen. Ne ločiš kdaj se napiše z in kdaj s. Tudi neslovenske besede uporabljaš. Naredimo LOTMERK zopet PRLEŠKI!

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.05.2015 ob 13:27 čas gost

      Pustite že enkrat ta DENAR, ki je sveta vladar!!! Začeli so se časi prostovoljstva, teh denar ne zanima. Prostovoljstvo je začetek novih časov, pridružite se jim, da vas ne povozi ČAS!!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.05.2015 ob 20:20 gost lotmeržanar gost

      Kako si upa sploh,ali kako ga ni sram Zemljaka sedeti zraven Gospoda Nemca!!!!Olga raje zaj svoje podžupane pošilja,ker jo je sram soočenja z Gospodom Nemcem!!!!!!!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.