https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Varovanje okolja in naravni habitat v mestu

Kdaj: Četrtek, 28.05.2015 ob 17:00

Kje: Murska Sobota, PIŠK

Evropska unija ima zelo stroge okoljske standarde s poudarkom na boju proti podnebnim spremembam, ohranjanju biotske raznovrstnosti, preprečevanju zdravstvenih težav zaradi onesnaževanja in odgovorni rabi naravnih virov. Za ustavitev izginjanja ogroženih vrst in habitatov je Evropska unija vzpostavila območja Natura 2000, ki so namenjena varstvu živalskih in rastlinskih vrst ter njihovih habitatov, in tako območje imamo tudi na območju Mestne občine Murska Sobota. Je narava v mestu ali je mesto v naravi? Kako ohraniti naravne habitate v mestu in okoli njega? Kako se spopadati s toplogrednimi plini, hrupom, svetlobno onesnaženostjo, elektromagnetnim sevanjem, drobnimi trdimi delci in drugimi vplivi človeške dejavnosti? Kako za prihodnje rodove zagotoviti kakovostno pitno vodo, čisti zrak in rodovitna tla? Ali se zavedamo naravnega bogastva, ki nas še obdaja, in kako ga ohraniti oz. kako ga izboljšati? Imamo strogo zakonodajo – pa temu sledijo tudi sankcije in kako učinkovit je nadzor? Udeležite se petnajste tematske delavnice Varovanje okolja in naravni habitati v mestu, ki bo v četrtek, 28. maja 2015, ob 17.00 v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota, in jo bo vodila Stanka Dešnik, univ. dipl. inž. kraj. arh. Vabimo vas, da aktivno sodelujete pri pripravi Trajnostne urbane strategije in prispevate k razvoju naše Sobote, kot si jo želimo.

 

 

 

 

 

Komentarji

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.