https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Visok jubilej Vrtca Manko Golar Gornja Radgona

03.06.2015 ob 12:00  

V Kulturnem domu v Gornji Radgoni so s pestrim kulturnim programom, izdajo jubilejne publikacije ter podelitvijo priznanj in zahval, svečano obeležili visok in častitljiv jubilej, 80 – letnico institucionalnega otroškega varstva, vrtca Manka Golarja Gornja Radgona.


Gre za enega najstarejših vrtcev na severovzhodu države, ki uspešno deluje vse od leta 1935, zato niti ne preseneča, da se je slavnostne akademije, posvečene praznovanju 80. obletnice Vrtca Manka Golarja, udeležilo tudi veliko gostov, med katerimi tudi župan občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko, v.d. Direktorja direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolo na MIZŠ, mag. Gregor Mohorčič, predstojnica ZRSŠ, Ireni Kumer, podžupan Robert Žinkovič, direktorica občinske uprave, dr. Tatjana Fulder, člana družine, po kateri nosi vrtec ime Sonja in Marko Golar, častni občani občine Gornja Radona, Vinko Rous, Majda Bicskey in Slavko Lončarič, predsednica Skupnosti vrtcev Slovenije, Boženi Bratuž, upokojena ravnateljica vrtca Viktorija Sluga, EKO koordinator za vrtce, Dane Katalinič, člani občinskega sveta občine Gornja Radgona, člani sveta vrtca in sveta staršev ipd.

 

V vrtcu si vsa ta leta prizadevajo, da s ponosom nosijo ime rojaka Manka Golarja, ki je leta 1984, ob otvoritvi drugega vrtca na Tratah otrokom posvetil pesem: Naš novi vrtec.

Verze te pesmi: Saj vrtec kot dom je, kjer sreča živi in ciciban vanj rad vsak dan pohiti… so v vrtcu vzeli za svoje, celotno Golarjevo pesem pa je uglasbila Tadeja Vulc in pesem je postala himna vrtca, ki jo pogosto pojejo.

V štirih enotah vrtca Manko Golar (dve v Radgoni ter po ena v Črešnjevcih in Negovi) je okoli 320 otrok, za katere skrbi 60 zaposlenih. Ob visoke jubileju, kjer so se obrnili na bogato preteklost, ter pretehtali sedanjost za uspešen korak v jutri, so v avli Kulturnega doma Radgona, odprli tudi priložnostno razstavo otroških likovnih izdelkov, prav tako so v osnovni šoli pripravili tudi tradicionalni „Cicibanov dan“, kjer so na svoje prišli najmlajši radgonski občani ter njihovi starši, dedki in babice ter ostalo sorodstvo in drugi občani. 

Več fotografij v spodnji galeriji....

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.06.2015 ob 20:47 gost

      Škoda, da se ob takšnem jubileju zbere tako malo ljudi. Po slikah sodeč so bili obiskovalci (več ali manj) tam po "uradni dolžnosti" . Mogoče bi bilo smiselno poizkusiti s kakšnimi modernejšimi pristopi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.