https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Mura 05 izgubila prijateljsko tekmo s Kapfenbergom

Murska Sobota, 12.1.2011  

Nogometaši Mure 05 so danes v Murski Soboti odigrali prvo letošnjo prijateljsko tekmo in s 7:1 izgubili z avstrijskim prvoligašem Kapfenbergom. Tekmo si je ogledal tudi slovenski selektor Matjaž Kek. 

Mura 05 : Kapfenberg 1 : 7 (1 : 2) 

Strelci: 1:0 Bohar (19.), 1:1 Erkinger (30.), 1:2 Felfernig (36.), 1:3 Hirschofer (46.), 1:4 Hüttenbrenner (70., 11m), 1:5 (Tieber, 80.), 1:6 (Tieber, 82.), 1:7 Hirschofer (86.) 

Mura 05: Klemenčič (Slana), Kek (Kous), Filipovič (Štrukelj), Rogač (Ramšak), Janža E., Bencak (Gabor), Kouter (Cotter), Bohar (Dugonjič), Maruško (Smodiš), Sprečo in Janža J. (Muminovič) 

Trenerja: Cifer, Maučec 

»V 1. polčasu smo se enakovredno kosali s prvoligašem iz Avstrije, medtem ko so v 2. polčasu na igrišče prišli igralci s klopi, zmanjkalo je tudi kondicije, saj smo pred to prvo tekmo letos opravili le dva treninga. Normalno je, da smo v zadnjih desetih minutah povsem padli in v tem obdobju dobili tri gole,« je po tekmi za naš portal povedal Stanko Maučec, eden izmed dveh trenerjev Mure 05. 

Na preizkušnji pet igralcev

Trenutno je v Murski Soboti na preizkušnji tudi nekaj novih igralcev. Tako so danes nastopili vratar Slana, ki prihaja iz Žalca ter nekaj igralcev iz Maribora in okolice (Štrukelj, Cotter, Dugonjič, Muminovič).

Aleš Gabor, nekdanji igralec Mure, ki je danes prav tako odigral za Muraše, trenutno le trenira z Muro 05 in v nadaljevanju sezone zagotovo ne bo ostal v Murski Soboti. 

Prav tako zaenkrat s klubom trenira vratar Aleš Luk, vendar danes ni nastopil, ker z njim še ni podpisana pogodba. Klub se za sodelovanje dogovarja tudi z Leonom Horvatom, nekdanjim mladincem Mure, ki je bil zadnje leto član Nafte. Danes so v vrstah Mure 05 manjkali še Gruškovnjak, Drakovič, Slavič in Lotrič.

Selektor slovenske reprezentance opazoval Mavriča 

Današnjo tekmo si je ogledal tudi slovenski selektor Matjaž Kek, ki je prišel preverit formo slovenskega reprezentanta Mateja Mavriča, ki igra za Kapfenberg. Nekaj besed o Muri 05 je z njim spregovoril tudi Maučec. »V razgovoru je selektor pohvalil našo ekipo in povedal, da ima ob vztrajnosti in dobrem delu pred sabo svetlo prihodnost.« 

Mitja Lotrič v spomladanskem delu ostaja v Murski Soboti 

16-letni biser murskosoboškega drugoligaša, za katerega se zanimajo nekateri znani evropski klubi (Manchester City, Chievo, Barcelona), po besedah Maučeca v spomladanskem delu prvenstva ostaja v vrstah Mure 05. »Mitja po poškodbi gležnja trenutno trenira s pol moči, obiskuje fitnes ter je še vedno v procesu rehabilitacije. V tem trenutku lahko povem, da do junija zagotovo ostaja v našem klubu, potem pa bomo videli, kakšna bo njegova prihodnost.«

VEČ FOTOGRAFIJ s tekme v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Odranski
      12.01.2011 ob 20:04 Odranski

      Tu bi še zdaj nucale ene tri bole zveneče okrepitve pa bi mele šanse za prvo ligo. S ten kadron pa bole težko.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. murazavedno
      13.01.2011 ob 16:10 murazavedno

      nw za koj je 70% procentov ekipe štajercov pred 6leti niti eden nej vupo do stadiona gda so bili derbije.katastrofa! nerazmen zakoj špila nekše gabor kere nede špilo za muro v kon je tu korist .katastrofa! golmane nw ge takšne najdejo .katastrofa!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. okvals
      14.01.2011 ob 22:05 okvals

      Uf...! dobro se je končalo, sem mislil, da bo rezultat :10..hvala bogi..ka nas je rejšo blamaže..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. okvals
      14.01.2011 ob 22:08 okvals

      0:10 sem mislil..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gotof
      14.01.2011 ob 22:35 gotof

      Trenerja pravita, da je zmajnkalo kondicije, ker so imeli samo dva treninga. Človek ni akumolator, da bi ga lahko do marca napolnil. Ti mladi igralci v drugi ligi morajo biti kondicijsko pripravljeni skozi vso leto. Če želijo, da bodo uspešni morajo trenrati individualno. Sicer so pa v večini odigrali veliko turnirjev.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.