https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Bilo je sedaj / The time was now

Kdaj: Sobota, 20.06.2015 ob 19:00

Kje: Grad, Grad, Krajinski park Goričko

Mariëtte van Duin (Nizozemska) deluje projektno kot umetnica, scenografka in režiserka. Oblikuje in ustvarja odrske postavitve in kostume za gledališča in v javnih prostorih, poleg tega pa se ukvarja tudi s slikarstvom. Razstava pod zgornjim naslovom predstavlja nova dela, ki so nastala na umetniški rezidenci v Sloveniji. Avtorica se ukvarja predvsem s konfrontacijo sreče in melanholije - kostumi, barvna svetila, glasba, konfeti, vrtiljaki in igrišča izgubljena v ozračju rje, umazanije in revščine. Karakteristika njenih del so figure, ki so izvzete iz svojega okolja in s tem tudi ločene od samih sebe. Tudi pogled drugega, ki nas opazuje, in naše lastno kritično oko, kateremu nič ne more uiti, ter občinstvo, ki opazuje in je hkrati opazovano. S projektom »Bilo je sedaj« je umetnica želela ugotoviti, kaj jo tako privlači v Sloveniji – iskala je elemente in vzdušje držav bivše Jugoslavije, ki so prisotni v skoraj vsem njenem ustvarjanju. Na bolšjih sejmih je zato zbirala stare fotografije, oblačila in predmete ljudi ter fotografirala vse, kar jo je navdihovalo. Zbrani material je tako postal osnova iz katere je oblikovala serijo dnevniških skic, slik, zemljevidov in fotografij. Mariëtte van Duin je v Sloveniji gostovala v okviru rezidenčnega programa v Art središču - Zavodu za razvoj in umetnost. Njeno gostovanje je omogočila nizozemska platforma množičnega financiranja Voordekunst (Za umetnost). Razstava bo na ogled do 5. julija 2015. www.mariettevanduin.nl www.artcenter-slovenia.org www.voordekunst.nl

 

 

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.