https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Jadranskih igrah v Ljutomeru slavili Cvenski čehi in dikline

Ljutomer, 23.06.2015 ob 7:30  

V nedeljo, 21.6.2015, so na Letnem kopališču v Ljutomeru potekale kvalifikacije Jadranskih iger. Ena od novosti šeste sezone Jadranskih iger je razširjena turneja Jadranskih iger po Sloveniji, ki bodo letos obiskale več slovenskih mest.


Na prvih kvalifikacijah v Sloveniji so se pomerile ekipe: Cvenski čehi pa dikline (Ljutomer), Boks klub Ljutomer (Ljutomer), Lotmerk (Ljutomer), Dupleška mornarica (Ljutomer), Prleški judoisti (Ljutomer), Šicbar (Ljutomer), ekipa Občine Velenje (Velenje) in Prleški pirati in jan (Ljutomer).

Vsako ekipo je sestavljalo osem tekmovalcev, od tega so morale biti vsaj tri ženske. Ekipe so se pomerile v štirih disciplinah, in sicer: leteči vaterpolo, strelec, mošarka in vrv. Prvega mesta in uvrstitve v polfinale, ki bo potekalo 28. avgusta v Velenju, so se veseli Cvenski čehi pa dikline, drugi so bili Prleški judoisti, tretjo mesto pa je zasedla ekipa Občina Velenje.

Organizatorji letošnjih Jadranskih igre v Ljutomeru so Občina Ljutomer, agenciija Adria events in Kooperativa Alpe Adria. Turneja dolga 106 dni bo to poletje obiskala kar 45 lokacij vzdolž regije. Vse pa se bo končalo z mednarodnimi tekmovanji (dva mednarodna polfinala in mednarodno finale), ki se bodo letos predvajali na malih ekranih v državah ekip Jadranskih iger.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.