https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Evropske igre v Bakuju: včeraj v badmintonu nastopil Iztok Utroša

23.6.2015  

Včeraj je na Evropskih igrah v Bakuju nastopil Iztok Utroša iz Lendave in izgubil proti Špancu Pablu Abianu z 0:2 (-9, -12).

 

»Želel sem si zmagati, a na koncu je bila razlika izrazita. Danes je bil največji problem pozen prihod, saj smo prispeli šele včeraj zjutraj, kar sem čutil na igrišču. Premalo je bilo časa za aklimatizacijo, trening in spoznavanje z dvorano. Danes nisem imel moči« je za STA dejal Iztok Utroša.

Od vlečnega konja slovenskega moškega badmintona na evropskih igrah pričakujejo sicer veliko. Žal ga spremljajo neprijetnosti. Po poročanju spletnega portala siol.net je že pred odhodom v Azerbajdžan izvedel, da tekmuje v štiričlanski skupini, kjer kotira kot najslabši udeleženec, saj je pristal v najmočnejši skupini na tekmovanju. Presenetil ga je tudi pozen odhod. Pomanjkanje časa za aklimatizacijo je čutil na igrišču. »Že med prvim nizom sem povedal trenerju, da se počutim brez moči. Težko sem se premikal, saj ni bilo dovolj časa za aklimatizacijo, testiranje dvorane in normalen trening. Nisem mogel opraviti uvodnega dela, kot so ga imeli na voljo vsi drugi športniki«, je za siol.net povedal Iztok Utroša.

Ko je v ponedeljek zjutraj prišel v Azerbajdžan, v atletski vasi ni smel spati, ker bi si s tem uničil bioritem. Čez dan je zato moral ostati buden in se za silo naspati, vendar pri tem ni bil pretirano uspešen. »Vsi drugi igralci badmintona so tukaj že tri ali štiri dni«, je še povedal Utroša. Poleg tega še ima težave z astmo, zato potrebuje vsaj nekaj dni, da se navadi na novo okolje in lažje zadiha.

Popravni izpit ga čaka že danes, ko bo nastopil z Nemcem Dieterjem Domkejem in EstoncemRaulom Mustom, iz skupine C pa bosta napredovala le dva najboljša.

Foto: facebook Iztok Utroša

 

 

 

 

 

    Fotogalerija