https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Prvi letošnji turnir Pomurske lige Pandolo

8.7.2015  

Minulo nedeljo je v Fokovcih potekal prvi turnir letošnje Pomurske A lige Pandolo.

 

Po napetem predtekmovalnem boju so se v skupini A za končno napredovanje potegovale ekipe Prejkmurci, BMV Tropicano, Bači Evolution, Žički Sončki in Specialci. Z enim porazom so se v polfinale uvrstili Žički Sončki, tri ekipe pa so imele po 4 točke, kjer so odločale medsebojno dosežene in prejete mace, kar je šlo v prid Specialcem.

 

Prav tako je bil zanimiv razplet v skupini. Puranji Čunder, Indepandiente in Žiče Underground so osvojili isto število točk, zato so prav tako odločale medsebojne mace, kjer pa se je sreča nasmehnila ne-pomurskima ekipama. Presenetljivo so brez točke ostali Društvo alternativne mladine Bistrica, aktualni prvaki Pomurske A lige. Tudi izjemnih, doseženih 461 mac, edine ženske ekipe nakazuje na zelo zanimivo sezono.

Iz polfinala sta s pametno igro napredovali Indepandiente in Žiče Underground. V finalnem obračunu na dva kroga pa so imeli Indepandiente več športne sreče. V malem finalu pa so bili boljši Žički Sončki. 

Prvič v petih letih v domači ligi ni nobena pomurska ekipa dosegla stopničk. To priča o dvigu priljubljenosti lige tudi med ekipami z drugih koncev Slovenije. Naslednje tekmovanje bo čez dva tedna na Gornji Bistrici.

Končna razvrstitev s 1. turnirja Pomurske A lige Pandolo 2015:

1. Indepandiente  (Koper)

2. Žiče Underground (Žiče)

3. Žički Sončki (Žiče)

4. Specialci

5. Puranji Čunder

6. Prejkmurci

7. BMV Tropicano

8. Bači

9. Društvo alternativne mladine Bistrica (D.A.M.B.)

Najkoristnejši igralec turnirja z doseženimi 472 macami je Aleš Slatenšek (Žički Sončki).

Foto: A. Kelenc

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.07.2015 ob 10:44 gost

      KA SI ŽE VSE NE ZMIJSLITE !? Zaj de že pomalem čas , da boste začeli ( kozo cecat ) ! To bo izredno atraktivno in zanimivo ! Pa dajte junaki , vaški b----i !?

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.07.2015 ob 20:58 blee gost

      nekateri pač znamo ;) drugi sedite za rač. in objavljate neokusne komentarje

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.