https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Na zmago ciljajo tako puconske kot soboške odbojkarice

18.1.2011  

Pred sobotnim ženskim pomurskim odbojkarskim derbijem smo preverili pričakovanja v obeh taborih.

V soboto se nadaljuje drugi del ženskega odbojkarskega prvenstva v 2. državni ligi. Že v prvi tekmi bomo priča pomurskemu derbiju, zato je pričakovati, da bo dvorana Osnovne šole 2 v Murski Soboti polna (tekma se bo začela ob 19.00). Igralke ŽOK Kema Puconci so zimo prezimile na 1. mestu brez poraza (11 zmag), medtem ko so igralke DŠR Murska Sobota s šestimi porazi in petimi zmagami prvi del prvenstva končale na 8. mestu.

Bojan Novak: Pričakujemo zmago

Bojan Novak, trener puconskih odbojkaric, pravi, da zimskega premora niso kaj prida izkoristili. "Imamo sedem študentk v Ljubljani in eno v Avstriji, tako da smo lahko trenirali samo ob petkih. Edino med božičnimi prazniki smo imeli štiri dni mini priprav, kar pa je tudi vse. Po novem letu smo skupaj trenirali samo dvakrat."

Na sobotni tekmi bo imel Novak, razen poškodovane Tjaše Frumen, na voljo vse igralke. Frumnovo bo nadomestila Vanja Vidonja. Puconski trener je pred tekmo optimističen in cilja na zmago. "Čeprav vemo, da nas v soboto čaka izredno težka tekma, pričakujemo in gremo na zmago, kot na vseh tekmah do zdaj."

Davorin Čeleš: Zadovoljni bomo samo z zmago

Njegov rojak na klopi murskosoboških odbojkaric Davorin Čeleš zimski premor ocenjuje z besedami: "Nekatere igralke so premor izkoristile za počitek, druge pa za trening. Nismo bili v kompletni sestavi, tako da jih je slaba polovica dobro trenirala, malo več kot polovica pa bolj kot ne počivala. Pripravljenost prve postave je vseeno solidna, morda sta le dve v malo slabše pripravljeni, tudi zaradi poškodbe, medtem ko so ostale štiri igralke dobro pripravljene," pred derbijem pojasnjuje Čeleš.

Na sobotni tekmi upa na dober sprejem njegovih odbojkaric. "Če nam to uspe, bomo tudi rezultatsko dobro odigrali. To je bil predvsem največji primanjkljaj v prvem delu sezone. Zadovoljni bomo samo z zmago in na njo bomo tudi igrali. Nekako smo brez pričakovanj, upamo pa na zmago."

Ana Praprotnik: Pričakujemo težko tekmo

"Ker smo povečini študentke, smo tudi v zimskem premoru trenirale kot med sezono. Ker pa se je ob koncu prvega dela gleženj poškodovala centralna blokerka Tjaša Frumen, smo se na treningih posvečale predvsem uigravanju druge blokerke, mlade Vanje Vidonje. Po nekaj prijateljskih tekmah lahko trdimo, da je zelo napredovala in se že veselimo začetka novega dela," pred tekmo pravi kapetanka puconskih odbojkaric Ana Praprotnik.

Dodaja, da v soboto pričakuje težko tekmo in borbo za vsako točko. "V tekmo sicer gremo kot favoritke, težko pa je govoriti o končnem rezultatu, saj so Sobočanke pokazale zelo solidno igro proti koncu prvega dela."

Katja Rogan: Potrudile se bomo, da bodo gledalci uživali v tekmi

Kapetanka Sobočank Katja Rogan zimski odmor ocenjuje z mešanimi občutki. "Odmor smo izkoristili predvsem za izboljšanje telesne pripravljenosti deklet, ki so se lahko udeleževale treningov. Žal teh ni bilo veliko, saj so nas spet doletele poškodbe in odsotnost študentk. Zato je tudi težko presojati pripravljenost, saj lahko skupne treninge preštejemo na prste ene roke, iz istega razloga smo lahko izpeljali le eno pripravljalno tekmo. Šele prve tekme v nadaljevanju prvenstva bodo pokazale, kje smo."

In kaj meni o pričakovanjih pred sobotno tekmo? "Sobotna tekma je pač še ena tekma v letošnjem prvenstvu. Res je, da je to pomurski derbi, a vendarle je puconska ekipa vodilna ekipa v drugi državni odbojkarski ligi, mi pa potrebujemo vsako točko za gotov obstanek ali celo za napredovanje po lestvici. Potrudile se bomo, da bo tekma zanimiva in da bodo gledalci lahko uživali v lepi odbojki."

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Sobocan
      18.01.2011 ob 18:15 Sobocan

      puconske; čas je za prvi poraz:P

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. odbojkarca
      18.01.2011 ob 18:51 odbojkarca

      ;) Pri tak hitron tempi življenja nega časa, tak ka tudi časa za poraz nega :D

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. lepi
      19.01.2011 ob 10:02 lepi

      Pri ženske odbojke me je najbole zanimo, kda gledan prek televizije, kda se kažejo znake. Sicer san nej osredotočene na znake ampak naj bau :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.