https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Za Marka Balažica se zanimajo klubi z vzhoda

19.1.2011  

Tako kot se je v Turčijo ta teden podal Rok Buzeti, se tam že nekaj časa nahaja njegov soigralec iz Nafte Marko Balažic. Za slednjega se zanimajo klubi iz Kazahstana, Ukrajine in Rusije.

Nekdanji igralec Mure 05 in Labod Drave se nahaja v pripravljalnem kampu v Beleku, kjer trenira s kazahstansko ekipo, katere ime pa zaenkrat še ne želi izdati. Za njih je odigral že tudi dve prijateljski tekmi. »Z videnim so z mano zadovoljni, ampak do kakšnega konkretnega dogovora še ni prišlo, saj je v igri več klubov, v katerega bi lahko prestopil in ne samo eden,« pravi Marko Balažic.

Kot nam je še povedal 26-letni obrambni igralec, ima v Turčiji trenutno po tri treninge na dan, ki potekajo povsem normalno z ekipo. Zanj se zanimajo tudi klubi iz Ukrajine in Rusije, ker pa pač ne more trenirati za več klubov hkrati, hodijo ogledniki klubov na treninge in tekme spremljat njegove igre.

Želja tujina, a igral bi tudi v Sloveniji

Balažic bo v Turčiji ostal do 22. januarja, za zdaj pa še ne more z gotovostjo trditi, če bo tam tudi že dobil nov klub. »Upam, da se mi uspe tukaj zmeniti s kakšnim klubom iz tujine, ker bi bilo s tem boljše na vseh področjih. Vseeno pa ni prioriteta riniti nekam z nosom na slepo,  tako da če bi dobil kako ponudbo v Sloveniji, bi se tudi lahko zmenili,« pravi starejši od bratov Balažic, ki ima že kar nekaj izkušenj s prvoligaških zelenic.

Tako je dobil priložnost še pri nedopolnjenih 21-letih v stari Muri, za katero je v sezoni 2004/05 nastopil na osmih tekmah, nato pa je za Muro05 zaigral v tretji in drugi ligi. Slednjo je zapustil v lanski sezoni, ko se je preselil na Ptuj k Labod Dravi, za katero je odigral trideset tekem, pred letošnjo sezono pa je okrepil Nafto, za katero je zaradi poškodbe z začetka sezone zaigral samo na sedmih tekmah.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. lepi
      19.01.2011 ob 10:01 lepi

      Pa neje tak slab. Saj pri Mure je odšpilo kar nadpovprečno.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. murazavedno
      19.01.2011 ob 14:58 murazavedno

      rajše v muro kak pa nekše Kazahstan!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.