https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Čander in Pelko pomirila Štihca

02.02.2011 ob 15:34  

Danes sta se z murskosoboškim županom Antonom Štihcem sestala Mitja Čander, programski direktor Javnega Zavoda Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture (EPK), in Borut Pelko, koordinator partnerskih mest.

Namen srečanja je bila uskladitev mnenj glede finančnega in programskega načrta  EPK 2012 za leto 2011 in leto 2012. Predstavnika zavoda sta županu podrobneje predstavila okvirni finančni načrt in odgovorila na pereča vprašanja v zvezi s financiranjem programskih vsebin producentov iz Mestne občine Murska Sobota v okviru projekta  EPK 2012.

Na sestanku je Štihec od obeh predstavnikov Javnega zavoda Maribor 2012 - EPK dobil zagotovilo, da bo zavod koproducentom iz murskosoboške občine za programske vsebine nakazal sredstva v enaki višini,  kot jim jih bo za to namenila občina. To v praksi pomeni, da bodo domači producenti dobili od Javnega zavoda Maribor 2012- EPK še enkrat toliko sredstev, kot jih bo za njihove programe namenila občina. Hkrati pa bo murskosoboška občina prispevala ustrezen delež tudi za skupne projekte in delovanje zavoda.

Murskosoboška občina ostaja partner v projektu EPK 2012, če ...

Mija Čander je na srečanju poudaril, da bo Mestna občina Murska Sobota v projektu EPK 2012 pomemben partner, murskosoboški župan pa je med drugim izrazil nejevoljo glede financiranja infrastrukturnih objektov s strani državnih institucij. Hkrati je po končanem srečanju poudaril, da Mestna občina Murska Sobota ostaja partner v projektu EPK 2012, v kolikor bo tudi njej država zagotovila sredstva za infrastrukturne objekte, kot jih je že zagotovila za večino občin partneric v projektu EPK 2012. 

    Komentarji

    1. lepi
      03.02.2011 ob 11:33 lepi

      @ hahah, pa še tau malo verjetno! Mislin ka če be bil edine zemljan be se na konce san s sebof skrejgo :)))

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.