https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V lendavski pakirnici LEK-a eksplodiralo

Lendava, 04.02.2011 ob 10:06  

Danes zjutraj je v tovarni LEK v Lendavi prišlo do eksplozije na procesu pri pakiranju kalijevega klavulanata v manjše enote. Ena oseba se je pri tem poškodovala in je bila prepeljana v bolnišnico Rakičan.

Eksplozija je poškodovala steno objekta, jo premaknila in odtrgala vrata v prostoru pakirnice. Posredovali so gasilci PIGE Nafta in PGD Lek, ki so sušilnik zalili z vodo, ter prezračili in pregledali prostore. Ob eksploziji ni prišlo do onesnaženja okolice, saj je kalijev klavulanat osnovna sestavina za proti bakterijsko zdravilo Amoksiklav.

Foto: Leon Novak, Lendavainfo.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.