https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Tudi mlajši Lotrič z Mure 05 na radarju evropskih nogometnih klubov

Murska Sobota, 5.2.2011  

Murskosoboška Mura 05 ima v svojih vrstah še več draguljev, ki jih je potrebno brusiti, kot se je zdelo doslej. Tuji klubi ne lovijo samo Mitjo Lotriča, ampak tudi njegovega leto dni mlajšega brata Andreja.

Če smo v zadnjem letu pogosto brali, da si 16-letnega napadalca Mure 05 Mitjo Lotriča želijo v svojih vrstah številni ugledni tuji klubi, bomo odslej pozorni tudi na njegovega leto dni mlajšega brata Andreja. Slednji bo na uradni debi v članskem moštvu moral sicer počakati še do konca novembra, ko bo dopolnil 16 let, do takrat pa bo tako kot doslej igral za kadete in mladince.

Marca na preizkušnjo v Brescio

Že v preteklem letu je bil član reprezentance do 16 let, ki je igrala v Bratislavi proti Slovaški, zdaj pa je dobil povabilo Miloša Kostiča v izbrano vrsto do 17 let, ki se bo 15. februarja pomerila proti Angliji. »Zelo sem vesel povabila in v čast mi je igrati za slovensko reprezentanco. Povabilo zame pomeni, da se je trud na treningih in tekmah izplačal, dokazovati pa se bo potrebno vedno znova in znova,« pravi Andrej Lotrič.

Njegove igre na reprezentančnih tekmah niso ostale neopazne, saj je že prejel povabila na preizkušnje v Triestino, Chievo in Salzburg, za katere se ni odločil, bo pa šel marca v kamp Brescie.

Nogomet začel trenirati šele pri 12. letih

Andrej se najbolje znajde na levi strani kot bočni in krilni nogometaš, tuje pa mu ni niti mesto napadalca. Zanimivo je, da je v preteklosti treniral atletiko. »Treniral sem pri tek pri Atletskem klubu Panvita in dolge proge od 1000 do 3000 metrov. Bil sem prvak treh držav - Slovenije, Madžarske in Avstrije,« pravi mlajši od bratov Lotrič, ki se je v nogomet podal pri dvanajstih letih na povabilo trenerja Simona Štrakla, pri tem pa ga je vzpodbujal tudi brat Mitja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Sobocan
      05.02.2011 ob 13:29 Sobocan

      Mali je dober..

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.09.2012 ob 14:47 nešče :D gost

      glavno ka jes odin na isto šaulo kak Lotrič Andrej :D jeeeej

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.