https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kdo so letošnji nagrajenci MO Murska Sobota

15.07.2015 ob 12:00  

Ob občinskemi prazniku MO Murska Sobota bodo v četrtek na slavnostni seji mestnega sveta podelili priznanja. Letošnji dobitniki so Društvo upokojencev Bakovci, Franc Lukač, Splošna bolnišnica Murska Sobota in Erika Fürst. 

 

Plaketa MO Murska Sobota Društvu upokojencev Bakovci

Plaketo MO Murska Sobota bo prejelo Društvo upokojencev Bakovci za svoj doprinos k napredku in razvoju KS Bakovci. Preko 305 aktivnih članov društva se je skoraj vso delovno dobo odrekalo delu plače v obliki krajevnega samoprispevka za različne investicije in s tem soustvarjalo pogoje za današnje delovanje mlajših generacij.

Zahvalne listine MO Murska Sobota 

Zahvalno listino bo prejel Franc Lukač in sicer za aktivno sodelovanje z Rokometnim klubom Krog in več kot 30-letno sodelovanje s klubom iz Monoštra, ki je preseglo meje športnih srečanj in se razvilo v pristno sodelovanje med KS Krog in porabskimi Slovenci.

Zhvalni listino bo prejela tudi Splošna bolnišnica Murska Sobota, ki je pred dvema letom praznovala že 120. obletnico obstoja. V obrazložive so zapisali še, da je močno vpeta v lokalno skupnost in celotni pomurski prostor, predvsem pa je nepogrešljivo vpeta v izobraževanje zdravstvenih delavcev, sodeluje s Srednjo zdravstveno šolo in obema medicinskima fakultetama. Ob odprtju novega programa izobraževanja zdravstvenih delavcev na Alma mater Europea leta 2011 je dobila naziv Učna bolnišnica.

Tretja dobitnica zahvalne listine pa je Erika Fürst, edina še živeča Sobočanka, ki je preživela holokavst. Erika je ena ključnih informatork in pričevalk o življenju prekmurskih Judov, holokavstu,  deportacijah in povojnem življenju preživelih Judov. Erika še vedno dejavno sodeluje pri osveščanju javnosti o holokavstu, še posebej mladine.

Foto: murska-sobota.si, arhiv pomurec.com

 

    Komentarji

    1. gost
      15.07.2015 ob 18:46 Sobočanec gost

      Vsa čast upokojencem iz Bakovec. Ampak spisati takšno idiotsko utemeljitev, to pa moraš biti debil na kvadrat. Ja kdo od nas, ki smo bili zaposleni V tistih časih pa ni plačeval samoprispevka? Pa še prostovoljno smo se odločili za njega. Jaz tudi hočem priznanje!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.