https://plasmavita.at/
https://www.pomurec.com/vsebina/65234/Za_praznike_se_zahvalite_s_praznicno_voscilnico_na_Pomurec_com
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/540/1835/ESCAPE_ROOM

NOGOMET

Nogometna šola Mura z novim vodstvom

24.7.2015  

Na včerajšnji izredni skupščini Društva Nogometna šola (NŠ) Mura je bil zamenjan dosedanji upravni odbor (UO) s predsednikom Tomislavom Knezom in strokovnim vodjem DNŠ Mura Borisom Štivanom. Na skupščini so odločili, da bo odslej društvu predsedoval Boris Cigüt.


Novo vodstvo NŠ Mura tako sestavljajo predsednik Boris Cigüt, Denis Rajbar, Andrej Vidmar, Robert Kuzmič, Štefan Žlebič in Beno Štornik.

Cigüt: Mura naj se ponovno vrne na pota stare slave

Kot je na novinarski konferenci dejal novi predsednik NŠ Mura Boris Cigüt, je bila minula skupščina korak naprej v zgodbi otrok, vključenih v selekcije NŠ Mura. Prav tako skupščina prinaša pozitivno sporočilo, da se  v klub vračajo nekdanji igralci Mure in vsi posamezniki, ki Muro nosijo v srcu in so ji pripravljeni pomagati, da se ponovno vzdigne. Po njegovem mnenju bodo z zamenjavo članov UO v NŠ Mura še bolj okrepili poglavitna namena šole, tj. vzgoja mladih nogometašev, predvsem osebnostno, in ponovna postavitev Mure na nogometni zemljevid.

V jesenskem delu nove sezone jih čaka pomembna naloga, in sicer stabilizacija kluba in vzpostavitev vseh potrebnih funkcij za nadaljnji razvoj in napredovane. Pomembna naloga, ki čaka upravni odbor, bo vzpostavitev dobrih odnosov s starši, ki morajo po mnenju predsednika postati gonilna sila kluba. V novo zgodbo Mure so vpeti tudi nekdanji igralci – ustanovljeno je bilo ligaško tekmovanje, kjer je prijavljeno moštvo Veterani Mure, ki bo nastopalo v 2. MNL MNZ Murska Sobota. »To je lahko le dodana vrednost NŠ Muri na poti k uresničitvi petletne strategije,« še pojasni Cigüt.

Rusko-slovenska naveza za pomoč Muri

Član upravnega odbora Rober Kuzmič je v zgodbo petletne strategije vstopil s poslovnim partnerjem iz Rusije, kajti prepričan je, da je potrebno stopiti skupaj in vrniti nogomet v prestolnico Prekmurja. Kot je dejal, so dogovorjeni za skupen vložek s slovenske in ruske strani: »Vložek v novo sezono 2015/2016 bo tak, da bo omogočal stabilizacijo in hkrati normalen zagon društva, kar bo osnova za uspešno nadaljevanje in doseganje ciljev ter posledično uresničitev petletne strategije.« Po njegovih besedah jih v naslednji dneh čaka ponovni pregled finančnega stanja, ki trenutno ni blesteče, saj dolg narašča, po zadnjih podatkih poslovne obveznosti znašajo med trideset in štirideset tisoč evrov. V naslednjih dneh bodo pripravili sanacijski načrt, ena od možnih rešitev je obročno odplačevanje dolgov.

Mörec: pomembna je kvalitetna članska ekipa

Mitja Mörec, športni direktor NŠ Mura, pravi, da je trenutna prioritetna naloga sestaviti kvalitetno člansko ekipo. Člansko ekipo Mure bo vodil domači trenerski strokovnjak Franc Cifer. Kot cilj so si zadali, da bodo tudi v jesenskem delu obdržali stik z ekipami v vrhu 3. SNL Vzhod, spomladi pa nameravajo napasti vrh 3. SNL Vzhod in uspeti v preboju v 2. SNL.

V prihodnosti lastna nogometna akademija

Strokovni vodja NŠ Mura Andrej Vidmar je pojasnil, da bodo v prihodnje organizirali  celovite kakovostne športno programe v nogometni šoli. Pomembo je še vzpostaviti sodelovanje z vsemi klub v regiji.

V mlajši selekciji NŠ Mura je od selekcije U7 in do U8 vključenih 145 otrok, ki jih vodi 10 trenerjev. V delo so vključeni tudi nekdanji nogometaši, kot sta Leon Horvat in Damjan Ošlaj. Po besedah Vidmarja je cilj, da bi ob koncu sezone bilo vključenih 200 otrok. Najpomembnejši cilj v okviru petletne strategije pa je vzpostavitev lastne nogometne akademije z vsaj 300 mladimi nogometaši v selekcijah, ki bodo, kot pojasni Vidmar, krojile vrh v mladinskem, kadetskem in v nižjih kategorijah slovenska nogometa.


Več fotografij v spodnji galeriji ...

  Fotogalerija

  Komentarji

  1. gost
   25.07.2015 ob 8:26 lauraas gost

   Budala ruska, tja vržen denar in nikoli povrnjen.

   12 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   25.07.2015 ob 8:31 gost

   Kot velik ljubitelj Mure bom napisal nekaj osnovnih dejstev. Predsednik je bivši bankir na NKBM, kjer je moral oditi zaradi dajanja kreditov na lepe oči propadlemu podjetju z Kroške ulice in njegovemu prokoristu, katerega je tudi osebni prijatelj in ga je v zahvalo zaposlil na Pomurskem avtocentru. Prav tako je sodeloval z bivšim predsednikom Topičom pri odpiranju famoznih računov.Prav tako zeeelo velik ljubitelj žlahtne kapljice. Morec? Verjemite, da mu ni lahko na tej funkciji, ker bo moral vračati usluge raznim kvazi menedžerjem iz Srbije in Italije za svoje avanture pri raznih klubih, kjer so po dveh mesecih prekinjali pogodbe v njegovo korist. Prav tako pa za zadnji izlet v Vietnam Nastji Čehu, ki ima prav tako odličen sloves. Tudi Mura mu je "zelo"pri srcu. Zaradi ljubezni do Mure bo igral v Bad Radkersburgu , kjer bo služil in v Muri opravljal plačano funkcijo vse iz ljubezni. Vse videno v Muri smo že doživeli, ko tisti, kateri ureja famozne vlagatelje ne upa biti podpisnik. Če misliš, da bo vse transparentno potem upaš biti tudi podpisnik vseh teh dokumentov. Je pa res da je klub prevzela občina Grad, to se pa strinjam. Če so Brezovskega šerifa Soboške policije nagnali iz kluba z 18.000,00 odpravnine, samo, da gre, potem je tukaj zanimivo ozadje. Težko verjamem, da bo Soboška opozicija sprejela poraz, ker niso mogli v klub in da so iz Grada prevzeli klub z fantomskimi vlagatelji. Po vsem slišanem in videnem dvomim, da čez leto ali dve ne bodo kriminalistične preiskave v klubu.

   29 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   25.07.2015 ob 8:42 gost

   Dolg NŠ Mure do komunale je 188.000,00 eurov. Zaradi tega je Jasmina Opec morala iz občine. Da vas zdaj vidimo župan na koga boste obrnili kredit. Novi dolg kluba je cca. 40.000,00 eurov. To bo zanimivo.

   5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   25.07.2015 ob 8:57 gost

   Trla baba lan, da joj prođe dan...iz tega ne bo nič...spet ribarijo v kalnem..

   9 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   25.07.2015 ob 9:18 gost

   ¨GOST¨ najležej je ka od daleč glejdaš pa šinfaš vse povprek... upam da bo novemu vodstvu z dobrimi rezultatin uspelo utišati takšne in podobne komentarje...

   15 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
   25.07.2015 ob 9:25 budale gost

   Pa vam sploh kaj paše? Najprej jokanje, ka do pa stari pogrebniki poleg (Frajman). Zdaj jokate ker so nekateri ljudje od Grada zraven, čeprav gre za nove ljudi, večina uspešni poslovneži. A ljudje so še ne začali delati pa so že prevaranti pa ne vem ka vse. Ite šinfat v ponedeljek, ko bodo pričeli z obnovo igrišča z umetno travo.

   15 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
   25.07.2015 ob 9:49 gost

   štivan je odneso dosti pejnez z mure na lepe oči pa nič vreden se pa strinjam ka cigit je nej človek na področjo nogometa saj ima on preteklost muro naj opravlja svoje delo da bodo ljudje verjeli vanj kot predsednika da nebo se spet zavozo dolg pa naj plača štivan saj je on bil direktor nš mura

   3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   25.07.2015 ob 9:58 gost

   Vidmar, 200 - 300 otrok?? Spet gledate samo vodniki!! In spet bo igral otrok vplivnega starša, ne pa tisti, ki je dober, ... Žalost.

   11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    25.07.2015 ob 20:16 gost

    tako, 15 otrok na selekcijo, najboljših z Prekmurja, katero bodo razturili po celi sloveniji, nej pa gledati na kvantiteto in vadnino, te pa je v selekciji po 25 otrok, špilajo pa soboški pajaci, kateri starši pritiskajo

    4 0 Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   25.07.2015 ob 9:59 gost

   Vadnino, vadnino samo gledate

   2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
   25.07.2015 ob 10:08 Goričanec gost

   ......e moj Denis, koa so obečali ka si šou v tej "drek", ka ti nede za par kednof žao, rajši bi domačim klubam koaj sponzorejro pa bi b ilou boukše, bar bi te narod, domači, poštüvo tan te nede nišče.....

   8 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   25.07.2015 ob 10:36 Jasmin gost

   Bravo Robert Kuzmic in Denis Rajbar 👍

   9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   25.07.2015 ob 10:56 igralec gost

   Morec rihta igralce pa jim obečuvle 100-150€ za špilanje v Muri. Naj on pride za tej pejneze špilat v Muro nej ka v Bad Radkersburgu vleče fajne pejneze. Či ma tak rad klub. Kak je že en napisal še pejneze bo dobil ka je sšportni direktor.

   10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
   25.07.2015 ob 11:26 gost

   Ges neven, kak je možno ka je telko foušije v ton našon prekmurje. Saj ramen ka van ide v nos murin preporod.. verjetno ste navijače drugih klubov, kerin ide v nos mura, mogoče ste pajdaši bivšega vodstva, ale lidje iz goričkoga, kerin ide v nos, ka rajbar vlaga v muro. Ale vseeno vas je lejko do konca sram!!! Novemu vodstve želin dosti uspehov, ka nete gledale na komentare vseh škodoželjnežov, ker tou so lidje, ker nevejo nič koristnega napravite in napisate. Delajte transparentno in te te meli ogromno podpornikov. Vsi mi navijači mo se vrnili v fazanerije, seveda določeni postopoma, ampak le, v kolikor de mura delovala pošteno, in fer. Mura more biti v 1. ligi. Vrnite jo ta, kamor spada

   19 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
   25.07.2015 ob 11:40 gost

   Če so ščeli na nauvo, bi itak mogli pripelati lidij izven Sobote, keri so v pretekloste nej meli nika z Muro. Eden Rus , ka davle pejneze pa ga nega na papejre.. ja, tau pa rejsan smrdi .. Tak, ka so najšli Moreca in Ciguta, ka so njin drujge vsi odpovedale, ka se neščejo iti mučke.. Vupajmo, ka nedo za par lejt odile po sodiščaj iz ljubezni do mure..

   5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
   25.07.2015 ob 11:41 lobef gost

   Opala mura je propala in de tak tude ostala.

   8 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
   25.07.2015 ob 11:44 gost

   Preporod Mure?? Šala leta!!

   11 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  17. gost
   25.07.2015 ob 11:47 gost

   Dočas ka je takšen trener nemre biti dobro

   5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  18. gost
   25.07.2015 ob 12:01 gost

   Štivan, je že v tem njihovem opevanem novem klubu naredil tak minus.. Vsaka čast, aja pa še tvoja komunala ..

   7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  19. gost
   25.07.2015 ob 12:02 gost

   Vejpa keri od teh ka so zaj v uprave, je že kdaj biu v upravi mure??? Nobeden.,.. Rajbar je z goričkega, direktor podjetja dengrad, robert kuzmič je direktur skupine iskratel v rusiji, mitja morec je bil igralec v mure, za toga ciguta pa neven, samo kelko se spomnen je še nikole nej biu poleg pri mure!!! Že tej lidje majo določene finančne možnosti, zrihtale pa so tudi kuzmičovega partnerja, s kerin sodeluvle že več let, keri de tuj vlago v muro (za zdaj pa še ščej biti anonimen). Ka bi vi radi?? Na srečo nega frajmana, štivana, hlasteca, fabija, itd... Vejpa tou so sposobni podjetniki (kuzmič, rajbar) keri lejko porinejo muro više.. vij ste pa pale pametni.. človek nevej ka naj si več misli.. Cifer pa de trener tak dugo, dokler de odo na treninge v ustreznon stanje, vače nej!! lp

   7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    25.07.2015 ob 21:08 mura gost

    tij se pa največje nakladač ka se ete neka v mečeš.Bedanec!!! drugo tak nevejš kak ete neka pisate nakladać!

    2 0 Prijavi neprimerno vsebino
  20. gost
   25.07.2015 ob 12:02 gost

   MURA BREZ ŠTIVANA? NAJLEPŠE DOGODEK V PREKMURJE

   23 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  21. gost
   25.07.2015 ob 12:14 gost

   štivan ma pun žep pejnez pa se njemi jebe za muro on je svoje skaseromesečno.plačo 1000.evrov na lepe oči pa oškodnino 18.000 evrov pa mo vidli ka do napravili če nede 1 leti vse odpihnilo v propad

   3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  22. gost
   25.07.2015 ob 12:26 gost

   Mogoče pa majo radi nogomet pa pejneze. Sprememba pa je in zdaj samo navijači uživajkte v dobrih rezultatih.

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  23. gost
   25.07.2015 ob 12:28 gorički klantoš gost

   sanjala svinja kukorco..))))

   3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  24. gost
   25.07.2015 ob 12:41 smiljane gost

   pičkice pridite na sever!!! naj živi mura naj živi ponos prekmurja !!

   9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  25. gost
   25.07.2015 ob 13:08 pele gost

   bedaki , iz te moke ( NE BO KRUHA ) !!!!!! to vidiš po facaj !!

   4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  26. gost
   25.07.2015 ob 13:20 gost

   Najlepše je šinfate pa pijsate tu ka sploj nej rejsaan pa zbijate moralo.. takše so gnes den lidgej v prekmurje.. dajte henjajte že ednauk šinfati.. da bi ednauk znale podprejte nauvo vodstvo kero de obradilo sadove v Muri. Prekmurje nujca en klub v prvi ligi in tau de njin uspelo, ka de Mura pa nazaj takša kak je bijla! Najprlej tu šinfate te pa, da de uspela te te pa naček pa gučate.. tiste kere smo zveste navijače Mure smo jin stale ob strane v dobron pa slabon, pa tiste kere poznamo tej dečke, znamo ka de njin tau tude uspelo! Dečki vsa čast, ka ste tau prevzele, prave navijači smo z vame in skuper de nan uspelo z navijači pa nauven vodstvon ka de Mura pa nazaj takša kak je bijla!

   13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  27. gost
   25.07.2015 ob 13:24 gost

   Vsen nasprotnikon mure želin naslednje : ka de se mura v roku 3, 4 let vrnila v 1 ligo, prišla na stabilne finančne temelje in van zaprla usta !!! Mura je največji klub v pomurje in 3 največji v slovenije za mariboron in olimpijo ! Zaradi navijačov... tak je bilo, tak je in tak bo... vsi 3 ligaški klube te pa vedno tu, ge ste zaj...in ste in te vedno gledali mure v hrbet (z razliko zadnjih 2 let9. pa lp

   9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  28. gost
   25.07.2015 ob 14:07 lala gost

   Katstroda prekmurce! Ostali lidgeeej z vse Slovenije nas vspodbujaa pa želiij srečo nauvome vodstve pa Mure, ka prijde v prvo ligo ker takše klub s srcon si zasluže bite bite v prvi lige.. vij pa samo znate šinfati pa doj pluvate?? Sramota prekmurce! Dokažite dečke pa utišajte druge, kere znajo samo šinfate pa grdo gučate o vodstve kere sploh ne pozna :)) AJMO MURA PA VODSTVO! :)

   12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  29. gost
   25.07.2015 ob 14:22 gost

   Čestitke novemu vodstvo z delom in rezoltati te zaprli umazane gobce tem pokvarjenim ljudem ki imajo vglavi slamo namesto pameti. Naj živi naša MURA

   11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  30. gost
   25.07.2015 ob 14:24 gost

   Tej ka zdaj hvalijo nauvo vodstvo in bla,bla.. so verjetno iz ene familije. Tak, ka se mi smijlite.. O tej lidaj itak vsi znamo, tak , ka se ne mantrajte v nedogled. Če do pa mahinejrale, pa do tau itak samo one znale. Glavno , ka je največji g... odišo iz kluba. Naj ga majo na policiji in delajo dale z njim mučke, kluba pa se naj ne tijkajo.

   5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  31. gost
   25.07.2015 ob 14:43 bakovčan gost

   bakovci so zakon za muro imamo več okrepitev kot mura in še se bomo okrepili z dobrimi nogometaši iz bivše mure strokovno vodstvo je na pravi poti z znanim človekom is sobote in pomale mo delali ka bakovci pridejo pred muro ajmo bakovci pa ilič dokaži ten sobočancon ka znaš delati z poznastvi do močnih sponzorov

   5 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  32. gost
   25.07.2015 ob 14:48 gost

   Bakovčar...za 1 leto mi povej ge do bakovce... :)

   7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  33. gost
   25.07.2015 ob 14:54 gost

   Sanja svinja kukuruz - iz te moke ne bo kruha. Preveč " prisklednikov " je poleg.

   4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  34. gost
   25.07.2015 ob 14:59 gost

   Bakovci? Ilić? Samo še Frajman, Gutalj in Cipot falijo pa ste kompletni. Lep pozdrav iz Sobote ge se že kaupamo v Ruskih pejnezeh..

   4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  35. gost
   25.07.2015 ob 15:00 gost

   Cilj je jasen Muro spraviti iz nogometnega zemljevida

   4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  36. gost
   25.07.2015 ob 15:07 martin gost

   Vsaka čast novemu vodstvu, da si je upalo ugrizniti v to kislo jabolko, ki se ji reče NŠ Mura. Pri njihovem delu jim želim obilo uspeha, sam pa si predvsem želim, da bi njihove besede meso postale.

   15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  37. gost
   25.07.2015 ob 16:01 gost

   Kak je pejnez prineso neznane Rus, evo njih kak se šopirijo Muro spravite nazaj na Evropski zemljevid. Cejli čas ste v Prekmurje, zakoj niti eden vas pomago Banfije ali pa Kneze?? S tujen perjon se je fajn hvalite.

   2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  38. gost
   25.07.2015 ob 16:16 gost

   Cigut??????????????????????????????? bruh,bruh... Ti boš itak marionetka ...

   2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  39. gost
   25.07.2015 ob 16:28 gost

   Prihaja čas,da Veržej in Bakovci se bodo do kraja potopili.

   4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  40. gost
   25.07.2015 ob 17:06 gost

   Tou so tvoje želje

   1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  41. gost
   25.07.2015 ob 17:14 ča gost

   Zakaj vlaganje v MURO!? Vejo kje si bojo dnarci povrnili hitro gremo prekmurci na stadijo vstopnina samo 5 E gledali bojte 3 ligo pardon pomursko.Z1000 gledalci so stroški povrjeni ostalo.........pa pa

   2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  42. gost
   25.07.2015 ob 17:17 gost

   uprava je dobra ka glavno ka se je nekaj spremenilo to je že dobro samo trenera trbej menjati. Nebi rad pravo ka dela ker to se v javnosti nesmi praviti

   6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  43. gost
   25.07.2015 ob 17:17 gost

   Kuzmič pazi, ker je sodelovanje s tem klubom podobna igri z ognjem. Vse kar imate v klubu, so ljudje, če ne dobijo denar vam bodo največji sovražnike, tako, da bo še zanimivo.

   5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  44. gost
   25.07.2015 ob 17:27 bakovčan gost

   ilič je legenda on ma dosti pejnez ka de bakovce spravo v drugo ligo pa bokši stadijon mamo kak mura nemate reflektore pa še en čas nete pa.ne mislite ka de rus še neve kakša so ozadja te sklece pa sobota nede nikoli v 1 ligi ker morejo plačati 40 tisoč evrov dolga ki je nastal bakovci pa nima nobenega dolga do igralcov in z novim vodstvom mo delali trasparetno pa fabija mi ne nicamo vi pa mate ošlaja in mereca ka samo na lep način pridejo do pejnez pa iz vietnama dobite 3 igralce potrjeno strani dorektorja mereca pa bakovci so na čelo s korenom na dobri poti za napredovanje v višji rang ajmo bakovci jebeš soboto

   3 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    25.07.2015 ob 23:45 asd gost

    od kejc pa tebi ka je ilič v bakovcaj? :D hahahaha če si nej bakovčan pa nemaš pojma rajši tiu boj :D

    2 0 Prijavi neprimerno vsebino
  45. gost
   25.07.2015 ob 18:42 gost

   Zanimivo delovanje Kuzmiča kak pejneze davle, ka lidgej odstaupajo s položajov v klube. Štivan, Vratarič, trenerji,.. Kak se razmetava s pejnezami. Policijo čaka opet puno dela v klube.

   1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  46. gost
   25.07.2015 ob 18:47 gost

   Lalovičov sponzor je Murin predsednik? Vsak, kateri izgubi službo zaradi mahinacij je lahko predsednik Mure. Morec bo direktor v tretji ligi, potem pride Rus in bo vozil. Tak, da igranja v Avstrije ne pusti.

   7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  47. gost
   25.07.2015 ob 18:54 gost

   Od včeraj dale je ŠTIVAN gospod NIŠČE z puno pejnezi. Baje je dobil novo službo, postal je svetovalec direktora policije v Sobote zaradi svojih uspehov v Mure.

   6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    28.07.2015 ob 7:27 gost

    To je velki uspeh ka je uspel pridelati samo 40.000 EUR minosa in nej kakšen milijon. Če rabi direktor svetovalca je nej sposoben biti direktor. Če pa tako pravi sisitematizacija delovnih mest, da mu pripada svetovalec pa nas bije davkoplačevalce.

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  48. gost
   25.07.2015 ob 18:59 gost

   Ošlaj drže se Mure. V Avstrije trbej fejst delati .

   4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    28.07.2015 ob 20:02 gost

    Ja rejsan trbej fejst delati, pa nej samo v avstriji, pri nas tudi. Ti ocitno nic ne delas, kelko vidim samo modruvles.

    1 0 Prijavi neprimerno vsebino
  49. gost
   25.07.2015 ob 19:51 gost

   Od kar ne navijam za muro, sem za BAKOVCE pa feritg!

   7 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  50. gost
   25.07.2015 ob 21:17 Goricko gost

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  51. gost
   25.07.2015 ob 22:51 gost

   Govoriti je lahko, ampak čas bo pokazal, če je Mura na pravi poti. Bolj cenim druge Pomurske klube Veržej, Odrance, Bakovce, ki delajo z svojimi zmožnostmi in ne pretiravajo z nekimi visoko letečimi cilj, ki se vsaki toliko časa podrejo in kub nastaja na novo.

   6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    26.07.2015 ob 11:01 branko gost

    Sobocanci so pa stavili na instant uspeh. Namesto ka bi se iz napak ucili, rajsi vrvlejo v bozicka, keri pride z vreco pejnez. Jes tudi bolj cenim klube kak so Verzej, Odranci, Beltinci, itd... keri delajo po svojij zmoznostih in delajo na dugi rok. Verzej je pokazau ka se da z trdin delon na dugi rok uspeti.

    3 1 Prijavi neprimerno vsebino
  52. gost
   25.07.2015 ob 22:51 Prlek gost

   Pa saj vam ni potrebno iti daleč gledat, kako se dobro in pošteno dela. Do Veržeja imate 15 minut, fantje vam bodo z veseljem pomagali in svetovali.

   4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  53. gost
   25.07.2015 ob 23:15 gost

   Na skupščini sem bil kak nevtralni gost. Povem to, da mi ni jasno, da so se starih članov rešili z podkupninami na roke, da so odstopili. Nekak mi to smrdi.. Upajmo , da je vse čisto.

   5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  54. gost
   26.07.2015 ob 0:30 basuš gost

   morem priznati,da ;ima budala na svjetu,,,to ka tu pišete je totalno brezveze,bedno in še kaj.kaj je zdaj narobe,da se je našel zanesenjak,ki ma rad muro in de pomagal oz.ustvaro dober klub?pa ajde pametnjakoviči tu gor,sprsite se,pa dajte svoj denar v klub oz.ga prevzemite???ajde!jes podpiram vsako dobro stvar,mijslin ka je čas ka se mura vrne v prvo ligo,ta spada tam ji je mesto.to ka je zdaj v prvi ligi,je brezveze..eno krško,pa krka,rudar,gorica..nemajo gledalcov,nič...mura fali tej prvi ligi,pa do derbiji,polni stadion...to rabi prekmurje,to,ka do ljudje pa navijali,ka de jutranja kava o muri itd...ja pa napišite ka hočete,ampak to je dejstvo,to je realnost,to je istina!!!da se je igralo z mariborom,pa cejli teden je bila debata o tem,narod se nej mogel včakati tekme,pa z olimpijo isto..pijsalo se dosta več kak zdaj,ka nega teh derbijev več!!!in še eno dejstvo,mura spada med največje tri klube v sloveniji,takoj ob boku oz.za mariborom in olimpijo,to je dejstvo,pa če kdo hoče to priznati ali nej,tak je,ma kakše domžale,celje,krka itd....ma dajte no....beda od bede,saj v evropi tej klubi tudi nikaj ne napravijo,poserjejo se v hlače,pa gotovo...pa to so ti te enki profesionalci,ma dajte no..tipično slovenčkovo razmišljanje

   11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  55. gost
   26.07.2015 ob 2:40 gost

   @basuš, se vidi, ka si amater. Vsi tej razen Kuzmiča se motajo okrog Mure že lejta. Zakoj so nej že prlej pomagale npr. Banfije? E vidiš, zatau, ka so nule v poslovnom svejte. Najšo se je Rus, keri na velko z Kuzmičon plačuvle na rokej, ka se hitro meknejo iz kluba. Že prva Cigutova pijanska izjava je , ka so začeli z novo umetne trave. Pa to igrišče ni od kluba in za njegovo vzdrževanje skrbi občina in NZS. Tak, ka je ta izjava iz nemoči. Vsi tej ne bi bili v klubi, niti en den zašenki. Predsednik je letel iz službe na banki zaradi sodelovanja z tajkuni, direktore so sumljivi lidgej delali transfere, kerim je dužen zdaj vračate usluge. itd.. Nika novoga v Mure. Prevzem Mure se je zgodil, nej, ka bi prlej narejdli pregled celotnoga dolga in ostalih dokumentov. To je zgodba, ki postavlja ogromno dvomov in upam , ka se motim.

   7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  56. gost
   26.07.2015 ob 9:30 gost

   Danes na Tišini finale 18,30,najboljši klub ODRANCI proti Veržeju,pokažite cuzeki najboljši

   1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  57. gost
   26.07.2015 ob 9:45 gost

   Veste novo vodstvo in tisti ki dajo denar sploh slabo ne razmišlajo ( priti do 1 lige in Evrope ) Jasno Evropa prinese ogromne dnarce. Zakaj Zavrč želi Evropo ker ve kje je denar da se mu povrne kaj je vložil. Vi PREKMURCI samo gledajte in če jim uspe boste ob tem oživali in kod eden napisal cel teden se bo debatiralo o Muri seveda lahko POZITIVNO.

   5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  58. gost
   26.07.2015 ob 9:48 gost

   Odranci najboljši klub prekmurja,ostali malo oladite,zopet bomo prvi,gremo v drugo ligo,danes povozimo Veržej,kak smo Radence 5:1,ODRANCI

   0 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  59. gost
   26.07.2015 ob 9:49 gost

   Jaz mislim,da je prišel konec vohunjenja za mladimi Muraši,da bi jih zastojn vozili od Mure v druge pomurske klube

   6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  60. gost
   26.07.2015 ob 10:10 gost

   ....ka se za bedarij pa natolcevanja se tu gori ne piše,...... sicer je pa staro pravilo nas SLOVENCOV bole drugomi škodi kak kaj dobroga napravi ali pozitivnoga in vzpodbudnoga o nekom povedati, kak se van enin da, pa pokažite vsi tisti ka že na začetki se doj serete, ka ste ge napravili, .... ges pravin, če nemreš ali neščeš pomagati škoditi tudi nej dobro, ka bumerang prletij prlej ali sledi, pozdravlan novo vodstvo v dobro mladih pa vseh ka so živeli za Muro napravili ali dosegli,...

   9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  61. gost
   26.07.2015 ob 11:06 zigi gost

   Osel gre samo enkrat na led... Muraš zgleda ka na vsakij 5 lejt. Želin van vso srečo, vendar ze iz razdalje vidi ka de tau samo ponovitev klavrne zgodbe Mure 05.

   2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  62. gost
   26.07.2015 ob 11:23 gost

   vsi nimate pojma kaj je v ozadju brez veze nakladate itak na stadionu oziroma za šankom te pa prvi

   4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  63. gost
   26.07.2015 ob 11:29 gost

   Odlično za naš nogomet, da se Mura pobira, ampak žalit druge klube, ki so z dosti manjšimi sredstvi in z rezultatom prišli do prve lige npr. Krško, Krka... je poden od podna in prit do cilja bo zelo zelo trnov. Ta dva kluba imata vse svoje selekcije v prvi ligi in imela kilometrino v drugi ligi in če tega nimaš, ti noben denar ne pomaga.Ampak s tem, da se Mura pobira, je dobro, da tudi naši klubi še bolj poprimejo za delo in da ne zaspijo.

   6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  64. gost
   26.07.2015 ob 11:42 goričanec gost

   samo bedarije nakladate ampak realno zadeva je potrejena v 5 letnem mandatu je finančno podpora z strani investitora 300.tisoč evrov za plače igralcev in ostalega kadra je mesečno 3.000tisoč evrov od strani inevstitorja pa primitivce mure keri telko blatite te ljudi ki hočejo pomagat klubu blatite njih potem pa naj prevzamte vi klub in vodite ka vse znate na forumi potem se prej posvetujte z opozicijo v murski soboti v enem od lokalov.

   8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  65. gost
   26.07.2015 ob 12:36 vrataric gost

   Lp! Rajsi naj pridejo dobri in intelegentni nogometni treneri v mlajsih kategoriji

   4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  66. gost
   26.07.2015 ob 12:52 gost

   In kateri so to....

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  67. gost
   26.07.2015 ob 13:02 seljak gost

   Nekateri na tem forumu ste resnično neinteligentni, kar dokazujete s svojimi komentarji. Največjo tele pa sem jaz, da berem te primitivne komentarje nepismenih ljudi. V življenju več ne grem na ta portal. Vso srečo Muri in upajmo, da dosežejo zastavljene cilje. Lp

   14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  68. gost
   26.07.2015 ob 13:23 gost

   seljak kak si tij, ide 100 krat na lejd

   2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  69. gost
   26.07.2015 ob 13:35 gost

   ta vaša mura je že 15 lejt nazaj propadnola!!!!!!!! eni še pa izda senjate od te mure.....

   7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  70. gost
   26.07.2015 ob 13:39 ljubljančan gost

   Prekmurci sedaj verjamem ko čitam vaše komentare da ste res pokvarjeni narod postali.Pljujete po klubu ki je nekaj dosegel in si ga cela Slovenija želi vprvo ligo.Nakladate o nekših Bakovcih Veržejo malo si ohladite PREKNORCI

   8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  71. gost
   26.07.2015 ob 14:58 gost

   Pri vas je drugače u Lublan, a ne?

   1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  72. gost
   26.07.2015 ob 15:47 aa gost

   Realno: Brata Vuk v Zavrče sta miljonara pa nemreta spraviti klub v Evropo. Od teh investitorov realno vsi skupaj nemrejo spraviti telko penez kelko ma Vuk. Toga rusa smo spoznali v Vidoncih in vsi znamo ka je nej bogataš ampak človek z malo bokšo plačo. Če sčeš e evropo moreš meti srečo pa minimum 1.000.000 eur letno.

   3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  73. gost
   26.07.2015 ob 16:43 gost

   pa nej je kakši naftaš ka se kopa v pejnezaj pa vidoncaj ste spoznali rusa pa van je napravu igrišče z umetno travo za to kmečko ligo puconsko te misliš ka nedo milijoni potem nemamo dosti čakat če samo bokšo plačo

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  74. gost
   26.07.2015 ob 18:28 gost

   Opozorilo. Keri si nešče uničite življenja, se držte čim bole daleč od fazanerije in ovih lidij!

   1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  75. gost
   26.07.2015 ob 18:42 fery01 gost

   Joj če bi ta faušija gorela nihče nebi pogaso toga ognja. Moje mišlenje je pa sam že v letih pa vidin ka komentejrate samo mlajši ka van je vse napoti čas je ka Mura pride nazaj v prvo ligo z največ gledalci v Sloveniji Nekdo mora začeti na novo nekdo mora zagristi kislo jabolko se spomnin kda je bil topič polno hvale pa nazadnje največji lopov a naša policija nič denar je odišo in se ne ve kam. Sedaj ko so ti ljudje začeli na novo delati njim je potrebno pomagati ne udrihati po njih in jim metati polena pod noge najlažje je kritizirati pa iskati napake vendar je pa v današnjem času zelo težko delati v športu posebej v nogometu. Šansa je bila da vsi vi ki kritizirate greste na Skupščino in tam kandidirate za predsednika a li drugo funkcijo pa niste samo šinfate ali kak pravi stari pregovor što šinfa tisti kupi zato znan ka te vsi odili na murine tekme in to me veseli.

   9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  76. gost
   26.07.2015 ob 19:45 gost

   Menej zanijma zakoj so že nej prejšnjima dvema predsednikoma pomagali, pa itak že tej lidgej odijo na Murin stadion,.. čudno, čudno

   1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  77. gost
   26.07.2015 ob 20:48 gost

   Mura išče bogati budalo!

   1 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  78. gost
   27.07.2015 ob 0:16 gost

   Iz zanesljivih virov. Novo vodstvo je že v kazenskem postopku . Več sledi...

   6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  79. gost
   27.07.2015 ob 10:17 Zetor gost

   Emal Sočič de glavni sponzor se čuje....!!!

   1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  80. gost
   27.07.2015 ob 10:56 gost

   Škoda ka je Cigut leto z banke, ovaček bi NKBM dala takšne kredite kak je Laloviče

   4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  81. gost
   27.07.2015 ob 12:07 ALADAR gost

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  82. gost
   27.07.2015 ob 12:09 vrataric gost

   Kak smo prekmurci slabi pa fausni narod.namesto ka bi bili vesejli ka se kaj dela v toj mali soboti

   5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  83. gost
   27.07.2015 ob 12:19 ALADAR gost

   vijdin ka smo mij prekmurce tak škodoželne ka taou že boli v smisle" če ge neman tij tude ne mej" končno se je začalo nekaj gijbate pa že iščete slabe točke pri vsej vodilnij namesto ka bi jih potprli pa vkup stopili ka napravimo v Pomurje rejsan en dober klub vsaka čast dečkan z Goričkoga ka so nej pozabili Muro vseeno ka je bilo je Mu5ra edijna ,ka lejko pa kaj napravi na nogometnen zemljevide v Sloveniji in vupan ka tude širše uprava samo pogumno pokažite ten šinfašon ka se da če se ščej AJMO MURA 3,4

   8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  84. gost
   27.07.2015 ob 12:48 GOST gost

   MURA je za ptrekmurje gojišče igralcev ,šteri klub ki je zdaj v tretji ligi je ustvaro kakšnoga vsi ka nekaj valajo so šli skozi murino šolo ,tudi veržej nema svojega kadra več ali manj so muraši tan .Glede novega vodstva pa povejmo tak prišo je eden pošteni gočanec šteri vidi ,ka MURA NEKAJ POMENI V SLOVENSKEM PROSTORU zato pa naj ne poslšajo teh 7 dodlekov šteri bi muro najrajši vničili kak je to uspelo skoraj našemu županu šteroga je narod volu in mislin ka bi bilo potrebno njegovo delovanje v toj občini pogledniti skozi strokovnih ljudi ,ka bi vidli kelkom provizije je odneso pri poslih ki jih je sklepo ...MURA TI SI NAŠE SRCE

   8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    27.07.2015 ob 15:41 mirko gost

    Stara mura je nekaj pomejnila. Nova mura je trenutno v slovenskon prostori en navaden seljacki klub. Gda te se enjali slepati na uspehepropadlij klubov.

    1 7 Prijavi neprimerno vsebino
  85. gost
   27.07.2015 ob 13:06 Tišina gost

   Evo navijači MURE v nedeljo finale pokala v fazenariji z Veržejem mate možnost da pokažete da vam MURA nekaj pomeni. Nasprotnik pravšni če ščete po glejdnoti dober nogomet .Vupan ka da Gabor na igrišče prvo postavo kera nosi velko breme v 2 ligi.

   1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  86. gost
   27.07.2015 ob 14:48 KKKKKKKKKKKK gost

   Baje se je vključila v sanacijo Mure tudi NKBM. JE UREDIL BIVŠI DIREKTOR BANKE.

   1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  87. gost
   27.07.2015 ob 15:28 mlajši gost

   telefoni gorijo, tak zazavlejo trenerje iz drugih klubov in jim obljubljajo bajne vsote za treniranje mlajših

   3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    30.07.2015 ob 10:24 gost

    ja Plej. Tak je sposoben ka joj. Pride pa z njim cela delegacija-žena, deca, pa prijateljica, pa njena deca. Malo prečekerajte na FB in te vidli kak se babe rade slikajo pa kričijo Čarda Čarda... Ja zdaj do pa Mura Mura in to je brezplačna reklama, ka treneri itak pa ne do dobili plače kak je baje bilo tou do zdaj.

    1 0 Prijavi neprimerno vsebino
  88. gost
   27.07.2015 ob 16:01 gost

   Eni komentarji so resnični, drugi malo iz zlobe, tretji potem po vse doživetem, ampak nekaj je jasno. Ko slišiš besedo novo, dejansko pričakuješ, da bodo res prišli novi ljudje z poštenimi nameni. Spominjam se, ko sem po portalih bral, ko se je ustanovila nogometna šola mura , kako nima nič z staro muro in da sledi nov začetek in podobno. Resnica je prišla na dan in ovrgla vse izjave , katere so pošiljali iz te nove nogometne šole v javnost in zavajali ljudi. Ta šola je še kako povezana s staro muro, saj jo je zdaj že bivši vodja mladinskoga pogona ustanovil z Topičom, da je vzelo to novo društvo kredit od komunale in da je dobil tudi on vse izplačano. Pride novo vodstvo v petek in glej, kdo je na položajih. Taki, ki so tajkunom na lepe oči kreditirali podjetja pred stečaji in podobnim, dobijo brco v rit na banki in evo ta človek postane predsednik mure. Še prej mu v zameno uredijo službo na novoustanovljenem podjetju prejšnjega pogorišča v zahvalo, za katerim stojijo isti ljudje iz teh kreditov. Vsekakor nov in čist obraz. Potem mura gre v pozicijo, da rabi v 3 ligi direktorja????? In to pripelje res spet nov obraz v klub, Moreca za katerega vsi v nogometnem svetu vemo, kako deluje. Resnično bi dal vse za Muro, zaradi tega tudi igra v Avstriji, da dela v Muri zastonj. Sponzorja iz Rusije ni na spregled, Kuzmič kot pobudnik nove mure prav tako ni sprejel nobene funkcije, razen, da je član . Zdaj že staremu vodstvo z Štivanom je izplačalo bajne zneske, niso pregledali njihove zapuščine in brezglavo vstopajo v klub, razen tega, da so že odprli nov račun, možnost, da so tudi klub preimenovali zaradi novega računa, vendar to ne vemo. Po moje to navijače moti in ne nevočljivost, bolj transparentno in čisto poslovanje z res novimi obrazi.

   10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  89. gost
   27.07.2015 ob 20:30 gost

   Vsi, keri poznajo te dečke, keri so prevzeli klub pravijo,ka gre za poštene lidij. Edino cigut ma malo dvomljivo preteklost, ampak on je tu samo telko ka je na papere precednik, niti do pa vlekle ove. Glede kuzmiča, rajbara pa pravijo ka sta človeka na meste, rus žive v prekmurje in tudi že malo pozna situacijo, tak ka se nej bojate za njega!!!! Dosta novosti je že in še več se pripravla. Tak ka mura je zainok na pravoj smere!!

   13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  90. gost
   27.07.2015 ob 21:11 mura11111 gost

   naša svinja je gnes skotila

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  91. gost
   27.07.2015 ob 23:21 Rambo gost

   Tak zagovorniki kak šinfaške eno morete priznate.... Że dugo je nej bilau telko debate. Za dobrim konjem prasina se diże.

   5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  92. gost
   28.07.2015 ob 0:37 gost

   Vi se samo smejte, ali te vidle ka Rus pripela Muro v 1.ligo in evropsko ligo.

   6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  93. gost
   28.07.2015 ob 7:38 gost

   Moje mnenje je da so ti ljudje pripravljeni vložiti v klub SVOJE PENEZE nej naše ali pa državne in zato jih pustite naj delajo kakor si so zamislili. Za umestne komentarje pa de čas, ko bo minila sezona in videli njihovo igro na igrišču. LP.

   10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  94. gost
   28.07.2015 ob 9:06 Pancho villa gost

   Goričanci me še do zdaj niso nikoli razočarali.

   11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  95. gost
   28.07.2015 ob 9:46 gost

   Prvi dve tekmi bo stadion poln, potem pa vedno manj, kot vedno do zdaj. Žal.

   1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    28.07.2015 ob 11:29 turnišče gost

    koga pa bodo gledali, da bo stadion poln ?? 3 liga ?? Polana, Turnišče, ..........

    2 1 Prijavi neprimerno vsebino
  96. gost
   28.07.2015 ob 11:09 gost

   Vsi šinfači metle v roke pa pometat pred svojim pragom oz. še boljše, v soboto vsi na stadion in pomagat očistit stadion in okolico.

   5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  97. gost
   28.07.2015 ob 11:39 gost

   Mimi je tan zaposleni in naj puca.Če pa ma preveč pdela pa nekoga zaposlite preko javnih del. Stadion je baje občinski.

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • BAMBINO
    28.07.2015 ob 19:12 BAMBINO

    nej trbej nikoga zaposlite, prijdejo navijače, privržence kluba, pa do to opravile, ZAŠENKE!! ge na žalost nemo mogo, ker v soboto delan.. :/

    1 0 Prijavi neprimerno vsebino
  98. gost
   28.07.2015 ob 11:39 gost

   Vežej , Nafta, Beltinci, Odranci, Rakičan,.. mali klubi , mali trenerji., mali predsednike... Muraši vas BOMO ekspresno prehiteli in se veselile 1.SNL., kjer nas vsi čakajo z odprtimi rokami.Vi pa boste vedno samo mali klubi in boste VEČNO igrali samo pred 30 gledalci in NIKOLI ne boste videli 1.SNL. Tako, da rajši pustite nogomet nam Sobočancem in naši svetinje. MURA,MURA

   5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  99. goricki
   28.07.2015 ob 12:24 goricki

   Vejpa Cifer je zaposleni prek javnih del, ma čas pa naj puca!

   2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  100. gost
   28.07.2015 ob 13:05 gost

   Čarda je pa še menjši palček od zgoraj našteteh. Ostale klube doj zaprejte, pa Muri pomagate. Vse drujgo je metanje eurov skauz okno. Se strinjam, ka vsi deca nazaj k Muri in pred nabito pun štadion.

   0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  101. gost
   28.07.2015 ob 13:48 MARTJANCI gost

   kakorkoli je Čarda palček, dolga pa nima, hepan , Mura pa ima MINUS MINUS MINUS.......IN TO 200.000, 00 EUR PA ŠE NEKAJ

   2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  102. gost
   28.07.2015 ob 14:50 cash loundry gost

   samo še nogometni ekspert, wanna be novinar, z rdečo kapo z Murskoga vala a Fabi falita v toj zgodbi.Čisto pranje pejnez. Šteri nimak da pol milijona evrov za 3 prekmursko ligo?

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  103. gost
   28.07.2015 ob 15:51 gost

   TA je zmagala čuj san pri Cifre v bufete,Rakičan je špilo prijateljsko tekmo z svojimi veterani,zmago 3:0, vse tri gole je pa dal Žute-Brane in v goli pri veteranaj je bil novi predsednik,kak lipo ka nove okrepitve že tresejo mreže, pa če glij malo golman popušča.Naj še samo enkrat što napiše ka novo vodstvo v Rakičani nika ne dela,bokše pojačanja nejso mogli dobiti ,trener igralec,ja kak je kolega zapisal zapihal je nov vetrič.Bravo novo vodstvo.

   6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    28.07.2015 ob 16:40 gost

    Haha prave vetrič, tornado de zapihal gda do vo z lige leteli!Sami novi strokovnjaki v ton rakičani,pametnjakovičiButalci ka so z dobroga kluba napravili!

    5 1 Prijavi neprimerno vsebino
  104. gost
   28.07.2015 ob 16:38 gost

   MURA SE PELA PROTI PRVI LIGI, OSTALE KLUBI IN FUNKCIONARJI V NJIH SE PA POJEJTE. ITAK TE NAS ODLI GLEDAT V 1. LIGO IN NAVIJALI MURA ŠAMPION.. SAMO GORIČKI LIDGEJ TAU ZMOREJO

   4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  105. gost
   28.07.2015 ob 16:58 hasan gost

   tvojo babo mo odili glejdat, da boš tij na tekmi

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  106. gost
   28.07.2015 ob 17:36 gost

   @hasan, vijdimo, ka te mura fejst muče. Mura je zakon Prekmurja, tij si pa nevoščejne. Veržejski samopromocijski trener Gabor bi po kolenaj prišo nazaj v Soboto v fazanerijo, če bi daubo klic iz kluba. Mali trenerček Gutalj enako, zdaj se pa naj pojejo od zavisti, ka je Cifer legenda trener.

   2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  107. gost
   28.07.2015 ob 17:50 hasan gost

   muči me tvoja baba, nej pa mura, ajmo selo !!

   0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  108. gost
   28.07.2015 ob 18:16 gost

   Jas mislim da MURA nebo dobila toliko dnarcev če prijdejo v PRVO ligo takrat ja če še bojo za to ?zastopite !?

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  109. gost
   28.07.2015 ob 18:29 gost

   V nedeljo bo naša MURA pokazala kdo je najboljši,hočemo zmago MURA,MURA

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  110. gost
   28.07.2015 ob 18:34 gost

   Trener Mure Cifer že spremlja in si zapisuje druge klube kako igrajo,zelo pohvalno trener,(bil je na tekmi v Čardi)Mura mora biti prvak

   1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  111. gost
   28.07.2015 ob 19:08 gost

   Sobočance, naš Kuzmič ma telko pejnez, ka vas lejko san doj kujpe. On ne nuca rusa.

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  112. gost
   29.07.2015 ob 9:14 sobocanec gost

   znas telko samo man ge skos telko pejnez ka toga tvojga kuzmica poslen nazaj k tebi pa naj tebe doj kujpi. sicer pa tuj neven ka se sploj glasis o ton kelko sto drujgi ma ce si sam srmacek tebi nika nehasni kelko of ma bandi en.

   1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  113. gost
   29.07.2015 ob 10:16 gost

   butec soboške, vejpa goričance so vas kujpile z Muro vrejd. Zatau pa boš odo glejdat evropske tekme v fazanerijo , ka ne boš doma

   2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  114. gost
   29.07.2015 ob 11:39 sobocanec gost

   zal mi je ka si niti telko nej inteligenten ka bi razmo namen sporocila..

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  115. gost
   29.07.2015 ob 12:53 gost

   Vsi natekmo v Nedeljo,pride na naš največji stadion mali veržejček,pokakali se bodo igralci veržeja ko bodo prišli na stadion,Muraši pokažite kdo je najboljši

   0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  116. gost
   29.07.2015 ob 13:07 ČARDAŠ gost

   MURA, izbrali ste zelo zahrbten način, zapomnite si, vse se vrača, vse se plača !! Verjetno ste pa danes rešili tudi dolg do Komunale, mar ne ??

   4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    29.07.2015 ob 15:51 gost

    in kaj ti sedaj ne paše...če ze nekaj zacaš..potem povej...keri so pa te vaši tak opevani trenerji ka se vsi trgajo za njih...

    0 3 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    29.07.2015 ob 16:29 goričanec gost

    san čul ka deco plus trener z čarde vlačijo, mater so eni naivni, vej pa pri čardi deca več špilajo, pri muri pa do za 45 eur več sedeli, ha ha ha

    4 1 Prijavi neprimerno vsebino
  117. gost
   29.07.2015 ob 13:07 gost

   Glej dečko Veržej je letos igral dvakrat na ARENI PETROL pa se ni pokakal in večina igra na večjih stadijonih tako da se ne skrbi za naše pač pa pridite gledat z nami vred na upajmo lepo predstavo vaših in naših klubov.

   3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  118. gost
   29.07.2015 ob 16:19 Goricki Sobocanec gost

   Pa ka ne vidite, ka so pijanci prevzeli Muro, pa ce so Goricanci ali Sobocanci??? Se eni, ka do se malo slikali, pa kazali, na konci de pa minus ousto! Nemrejo prevzeti niti enoga kluba lidjej, ka so se nikdar nej bavili z nogometom! Pa v vsej uspesnih klubaj so med vodstvom lidjej iz DOMACOGA GOSPODARSTVA. Nej nastavleni zapiti filozofi

   2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  119. gost
   29.07.2015 ob 17:45 gost

   Kuzmič je gnes iz svoje žepke plačo komunalo, policaja Štivana je z eurami natiro iz kluba, ka ovaček je nej ščeu odijte z kluba. Tak, ka Cigut in Morec lejko lijžeta od radoste ge Kuzmič odi, ovaček tejva srmaka ne bi mogla povohati toga kluba nigdar. Telko pejnez njeme je še ostalo, ka de z njimi soboške nadujtneže izplačo..

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  120. gost
   29.07.2015 ob 21:09 LFL gost

   Čudni ljudje z obeh bregov MURE.Samo šimfanje in škodoželjno nakladanje.Vsa nogometna Slovenija si želi čim prej povratek MURE v prvo ligo edino ljudje z obeh bregov MURE iščejo iglo v kupu sena in se delajo pametne z komentarji ki ne spadajo nikamor .Prišla bo MURA spet tja kamor paše -- v prvo ligo čez 5 let, ali 6 let .Vsi vi škodoželjneži upam da dobite dolge nosove IN NAJ VAM TUDI OSTANEJO .Če vam to manjka do sreče vsa vam čast ŠKODA ali tudi takšni morajo živeti. Žalostno da ste PREKMURCI ali POMURCI .V Petek ob 14 imate sestanek DAHAU vas vabi .Pa navalite idioti nesramni.Toliko da se razumemo sem navijač MURE a proti ostalim klubom iz naše regije nikoli nisem bil. Vsak navija za svoje . Meni srce bije za MURO. Vam pa za kritiziranje. Vsa vam čast . SRAMOTA .......

   3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  121. gost
   29.07.2015 ob 22:25 gost

   LFL, Mura ne spoštuje drugih manjših klubov, zato je tako kritiziranje, Mura dela zahrbtno

   2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  122. gost
   29.07.2015 ob 23:19 laua gost

   Če bi bile volittve, bi za prvo ligo bilo cca 2% prekmurcev, 98% je pa za tretjo ligo.

   0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  123. gost
   30.07.2015 ob 7:48 IJIJ gost

   Baje so Rusi že nakazali toliko denarja, da se je poravnal ves dolg, poplačala Komunala, gradili bodo baje stanovanja za igralce in vodstvo, kot ima to Zagrebški Dinamo, in še bi se baje dalo govoriti o precejšnji vsoti, ki ostane. Tako da, Mura..........

   2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  124. gost
   30.07.2015 ob 10:40 gost

   Po takem je NAČRT tak domači igralci NE bojo prišli v poštev zato bojo STANOVANJA za tuje nogometaše. Se pravi starši pričakujte da bojo vaši otroci na koncu životarili po seljačkih klubih.Se pravi strategija Veržejčanov je za domače nogometaše prijaznejša in boljša.

   1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  125. gost
   30.07.2015 ob 10:46 gost

   Nej trbej graditi. ges jim takoj prodam svojo hišo. V njej je prostora za celo moštvo. Hiša je 300m od Fazanerije.

   0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  126. gost
   30.07.2015 ob 11:04 sobočanec gost

   BUDALE !!!!!!!!! Bole bi se trgali za Aha Muro , ge nam bi kruh rasel , nej ka se bedaki trgate za nič vredno in neobetavno stvar . Rekreacija je lahkop bilokje , tile (MODRIJAŠI )pa bodo samo še bolj poglobili krizo in mij iz vsega tega ne bomo imeli NIČ, razen živčnih pretresov , ob spoznanju , da smo probali verjeti nedosegljivemu cilju !!! TOLE SI ZAPOMNITE !!!!!!!!!

   1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  127. gost
   30.07.2015 ob 12:46 gost

   sobočanec tele od teleta TELE

   2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  128. gost
   30.07.2015 ob 17:38 gost

   Me prav zanima če še je narod v Soboti za nogomet se bo videlo v nedeljo.

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  129. gost
   30.07.2015 ob 20:39 muraš gost

   V nedelo sigurno 1000 gledalcov v sobote!!!

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  130. gost
   31.07.2015 ob 8:24 sobocanec gost

   hahaha 1000 gledalcev prej :) ce te saksoga vsaj dvakrat steli te mogoce. sto de pa odo gledat to ekipo ka ma saksa drujga ves od sobote dale bokso ekipo v malon fuzbali kak pa ma mura v 3ligi. pa se pivoljuba (ka nemo nesramen pa kakseh drugih sopomenk uporabo) na klopi.

   0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  131. gost
   31.07.2015 ob 8:58 lauraas gost

   Tako je sobočanec, dosti več pomembnih in koristnih stvari je, kot pa ta neobetavna mura. Na koncu bodo pa spet tisti plačevali dolgove, ki jim dol visi za muro ( večina "98%"), naj lepo v tretji ligi brckajo pa mir, ne pa da bodo spet vijole mursko "lamale", ali pa ne boš smel v Maribor z MS registracijo.

   0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  132. gost
   31.07.2015 ob 17:36 Tišina gost

   V prejšnih letih je Mura bijla četrta v 2 ligi kak lani Veržej pa je šla v prvo ligo to pa ni v redu. Dajte podporo tej upravi pa boste na koncu zadovoljni . Sicer nedelja je praušna za sprostitev ob nogo. igrišču pa vstopnina bi naj bijla 2 E ne vem če dame tudi plačajo ? Pa kelko sam videl v Tišini Veržej igra zelo lep nogomet znam ka bou v Fazanariji enako dobra predstava.

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  133. gost
   31.07.2015 ob 23:45 gost

   Gorički Rajbar-Dengrad obnavla fazanerijo, ka pa vi loleki soboški? Če glij je od soboške občine stadion.

   1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  134. gost
   01.08.2015 ob 5:49 T gost

   Je pa nova uprav Mure za začetek napravila eno preprosto a genialno rešitev, kera je prejšnjim upravam ne kapnila več kak 10 let. Zaradi prodaje alkohola so imeli večkrat težave z inšpekcijo. No Rajbarovi so odstranili del ograje in zdaj uradno šank ni več znotraj stadiona. Vhod na glavno tribuno de za obstoječim šankom. Torej tu inšpekcija več nima kaj bluziti. Preprost, a učinkovito.

   4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    01.08.2015 ob 11:17 gost

    Točno tak, policija in inšpekcija nam nika več nemreta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    2 0 Prijavi neprimerno vsebino
  135. gost
   01.08.2015 ob 8:39 gost

   Ped 1000,gledalci v fazaneriji,novo vodstvo 7,novih igralcev,moramo premagat Veržej in pokazat kdo je glavni,Cifer ti si na potezi,navijači bomo naredili svoje

   1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  136. gost
   01.08.2015 ob 9:20 Luigi gost

   Prav zanimiv narod se pase tu gor in kritizira vse povprek. Ko je vodstvo kluba najavilo, da bodo obnovili umetno igrišče in vhod na stadion so tu gor eni pribijali, da to ne bo šlo, ker je to v lasti občine. Obnovitvena dela so se začela in sedaj pa jim ne paše, ker dela izvaja gorička firma. Kaj vam ne paše? Da iz te nove zgodbe ne bo nič denarja za vaše žepe? Pišem pa iz Štajerskega konca, ker me zanima kako kaj fuzbal pri vas, pa vidim, da samo podje... eden drugega. Ne paše vam čisto nič. Zresnite se že, pa spravite vsaj Muro v prvo ligo. Ostali, ki pa navijate za klube iz "ograček" lige, kot ji pravite pa ne morete zamerit Muri. Je pač vlki klub. In v Mariboru in ostali Sloveniji hočemo gledat močno Muro, Beltince, Nafto. Ostali pač niste zanimivi, ker ste premali.

   3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  137. gost
   01.08.2015 ob 9:49 gost

   Pa ta prva liga zanima samo 2% pomurcev, ostalih 120 tisoč je pa proti, hoče mir pred vijolami, itd. Lepo igrajte v tretji ligi in imate mogomet, tekme, navijanje, debate čez cel teden, ..."Volk sit pa koza cela."

   0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  138. gost
   01.08.2015 ob 12:15 gost

   Prekmurci so se sami zaprli ( nogometno ) seveda. Očitno vodilni v klubih niso sposobni več kot za PREKMURSKE lige. Evo očitno v MURI je pomurska liga prekipela KONČNO. Ko mine ta 4 letni mandat teh 3 lig potem bi bilo vredu da nesposobneži odidejo in se naj stare 3 lige naredijo nazaj. Seveda kmečki klubi do proti , ne more vsaka ves meti tretjeligaša pa kje ste to videli Prekmurci, to je somo lahko v prekmurji.

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  139. gost
   01.08.2015 ob 13:10 gost

   Ges osebno tudi ne razmen kak enin nič v zvezi z muro ne paše. Ale vsi tej te meli zaj duge nosove kak ostržek. Zakaj? Preprosto, ker se vmuri stvari začajo rihtate. Dela na stadione že potekajo; gnes med drugin poteka tudi velka čistilna akcija. Tudi vse ostale stvari se pomikajo navzgor (finančno stanje že že pozitivno). Tak ka če van paše ali nej, mura gračuvle klub na zdravih temeljih in klub, keri de pomale, a vztrajno šao proti 1.lige. Ekipa je pa čista konkurenčna za vrh 3 lige, z kakšno okrepitvijo pa sigurno prvi kandidat za 1 mesto. Mo pa vidle, če de kakšna okrepitev prišla že zdaj, ale šele v zimskon prestopnon roke! Vače pa ju3 mura ma čisto realne šanse za zmago, 1000 lidij pa de 100%, razen če de toča ;)

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  140. gost
   01.08.2015 ob 13:49 No. gost

   Kar se jutrišnje tekme tiče se mi zdi, da eni podcenjujete Veržej. Sicer san velki navijač Mure, ampak težko de jutri. Veržej ima trenutno roko na srce več kvalitete. Največja njihova prednost pa je ka so na konci priprav. Mura pa še ne na polovici. Upam seveda da me dečki presenetijo, nemo jim pa zamero tufi če nede šlo. Samo naj je borba na igrišči.

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  141. gost
   01.08.2015 ob 15:20 k gost

   Mura je že na polovice, ker je že za 3 tedne prvenstvo, je pa rejsan, ka ma veržej malo vež izkušenj in kvalitete (predvsem kouter in vaš). Ma pa tudi mura zaj kar nekaj odličneh igralcov: slana, karas, poredoš, atanasov, kisilak, luk... Pa še domača publika de gvušno dala svoj delež. Ges ne dvomen ka ju3 fazanerija ne bi bla na pol puna, ker kda je govora o muri in takšneh sponzorih nemre nišče gratate ravnodušen. Zaj de se tudi navijaški plevel, ker že 3 lete nej biu na tekme, počase vrno. Mislin, ka mura lejko preseneti, sploj zarade domače publike.. tudi gringosov de gvušno dosti,. ajmo mura

   0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  142. gost
   01.08.2015 ob 16:13 za nogomet gost

   Jas mislim da si bo jutri vredno videti po moje kvalitetno tekmo saj v zadnjem obdobju MURA ni igrala z kvalitetnim nasprotnikom. Če da Gabor tisto enajsterico ki redno igra v 2 ligi ni dvoma da nebi bila dobra predstava. Osebno sam njih gledal v Zavrču na areni z Celjem in Mariborom in so bili enostavno odlični serveda manjka jim še Kek in kapetan. Veržej ni samo Nino pa Vaš enostavno jih majo kar nekaj takih. Želim videti kaj nam obeta MURA mislim ka njim mutivacije nebo manjkalo.

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  143. gost
   01.08.2015 ob 16:28 gost

   Veržej ni samo Kouter ali Vaš, ampak tu vsak ve, kaj mu je naloga in pazit samo ta dva igralca bo polom. Gledal sem jih na Tišini v prvem polčasu in moram priznat, da imamo male možnosti.Publika bo večinoma navijala za Muro in to je naša prednost.

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  144. gost
   02.08.2015 ob 8:06 gost

   A zdaj niso boli na pripravah v Turčiji?

   0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  145. gost
   02.08.2015 ob 11:50 gost

   Mura ima dva Veržejska igralca Kotnika in Potrča.Dva odlična igralca.

   0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  146. gost
   02.08.2015 ob 12:44 medo gost

   Bakovci sampion

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  147. gost
   02.08.2015 ob 13:15 dsa gost

   kotnik pa potrč ahahah!

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  148. gost
   03.08.2015 ob 0:42 realen navijač gost

   VČERAJ SEM POMAGO PRI ČISTILNE AKCIJE, KAK PRVO SMO BILI ENI IN ISTE RAZEN TEJ "NAUVIH" LIDIJ V VODSTVE KERI POMAGAMO MURI ZAŠENKE. GNES PA SAN BIL NA TEKME IN POVEN TRENUTNO REALNO STANJE. PRVO GLEDE TEKME. NITI EDEN IGRALEC KERI ŠPILAJO ZA MURO V PRETEKLOSTI NE BI MOGO NITI POVOHATE MURINOGA DRESA. NPR.. POTRČ, ŠNEPF , KARAS,.. PROBLEMI Z ALKOHOLOM IN BI LEJKO V MURI EDINO TRAVO KOSILE.. NJIHOVA KVALITETA JE NIZKOTNA ZA MURO,... NASLEDNJI MOREC KAK DIREKTOR V 3 LIGE?? TEJ ČLOVEK BI ZA PEJNEZE TUDI RIT DRŽO IN GA PO DOMAČE B.... K... GLAVNO, KA ON V AVSTRIJE KASEJRA V 8 LIGE. RAJBAR IN PODOBNE PA DO NA RAČUN MURE ITAK ZAVRTIVALE LASTNE FIRME IN SO SMEJŠNI .

   5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  149. gost
   03.08.2015 ob 7:55 dobrojutro gost

   dobro jutro, se en vec ka vidi "kvalitete" nasih okrepitev in nasplosno igralcov. to vse skuper je nej kaj dosti vredno in ce nede kaksih muck v vrhi ka de se muro rivalo naprej, mura letos nema sanse kaj napraviti. glede lidi okoli kluba je pa tak skoda zgublati besed, ka v soboti nemremo najti nekoga sto de delo kljub tomi ka de kaj dobo placano v dobrobit fuzbala

   2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  150. gost
   07.08.2015 ob 10:12 gost

   Tako je, rusi, Rajbar, tja vržen in nikoli povrnjen denar.

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.