https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Študentska delovna brigada: več kot 40 prostovoljcev saniralo posledice poplav v občini Dobrovnik

27.07.2015 ob 10:30  

Okoli 40 študentov je s svojim prostovoljnim delom pomagalo domačinom pri odpravljanju posledic poplav, čiščenju Bukovniškega potoka in jarkov; pri sanaciji poškodovanih propustov, ograj, mostov, pomolov; popravilu in barvanju klopi; urejanje protipoplavnega nasipa okoli romskega naselja ter ostala obnovitvena dela v občini.

 

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je med 17. in 26. julijem 2015, organizirala že 17. tradicionalno Študentsko delovno brigado, ki je tokrat potekala v občini Dobrovnik. Študentje so pomagali pri obnovi nekaterih objektov in ureditvi pomembnejših poti ter s tem pripomogli k odpravi posledic lanskoletnih poplav. Letošnje brigade, ki je za izvedbo že prejela naziv »Naj mladinski projekt« in velja za največji prostovoljni projekt mariborske študentske organizacije, se je udeležilo okoli 40 študentov prostovoljcev.

Študentje so med drugim pomagali: pri čiščenju Bukovniškega potoka in jarkov; pri sanaciji poškodovanih propustov, ograj, mostov, pomolov; popravilu in barvanju klopi; urejanje protipoplavnega nasipa okoli romskega naselja;  barvanju objektov; pomoč pri opravilih socialno ogroženim družinam; obnovi stopnic ter mostu »ljubezni«; barvanje brunaric ter mostu on Bukovniškem jezeru; urejanju gozdne učne poti okrog Bukovniškega jezera in zavarovanega območja.

S prostovoljstvom prispevati k boljšemu življenju občanov

»Z opravljanjem družbeno koristnih del želimo med študenti širiti kulturo humanitarnosti. Pokazati jim želimo, da za dobro vzdušje niso potrebne le materialne stvari, temveč pomoč tistim, ki jo potrebujejo. Hkrati želimo spodbujati solidarnost do soljudi in med brigadirji ustvarjati občutek, da so s svojo prostovoljno pomočjo pripomogli k lažjemu in boljšemu življenju občanov«, je povedala sekretarka Oddelka za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOUM in vodja projekta Nina Černel.

Zakaj občina Dobrovnik?

Občina Dobrovnik je v letu 2014 doživela kar 6 poplav z veliko poškodovanih območjih v okolici Bukovniškega jezera, ter v vseh treh naseljih Dobrovnik, Strehovci in Žitkovci. V občini složno živijo Slovenci, Madžari in Romi, žal pa prevladujeta velika nezaposlenost in socialna stiska družin ter posameznikov. Brezposelnost po zadnjih podatkih presega 25%, medtem ko je pri mladih ta podatek še bolj zaskrbljujoč, saj je skoraj 50% mladih v občini brez dela.

Zgodovina Študentske delovne brigade

Študentska delovna brigada ima bogato tradicijo. Prva je bila organizirana leta 1999 v Bovcu, kjer so študenti pomagali pri popotresni obnovi, leta 2000 so se študenti z istim namenom zbrali v Kobaridu, leta 2001 so na pomoč priskočili prebivalcem Loga pod Mangartom, ki jih je prizadel zemeljski plaz. Odtlej so študentje pomagali še v: Osilnici ob Kolpi (2002), v zaledju Slovenske Istre (2003), na Bohorju nad Senovim (2004), v Velikih Laščah v kraju Krvava Peč (2005), v Krajevni skupnosti Gradin (2006), na Obretanovem na Koroškem (2007), v Kozjem (2008), v Vipavi (2009), v občini Grad na Goričkem (2010), v Občini Žužemberk (2011), v Logarski dolini (občini Solčava in Luče (2012)), v Radečah (2013) ter v Občini Nova Gorica (Krajevni skupnosti Čepovan in Lokovec (2014)).

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.07.2015 ob 17:04 šef gost

      Tak, tak, gnjes din samo prostovoljstvo nekaj velja.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.