https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Štorkljino gnezdo ob Bukovniškem jezeru osvojili Mazza La Panda

Dobrovnik, 2.8.2015  

V organizaciji Mladinsko športnega društva Prekmurski pandolaši v soboto ob Bukovniškem jezeru potekal letošnji tretji turnir Pomurske A lige pandolo –Turnir za štorkljino gnezdo. Turnir, ki je veljal tudi za točke državnega prvenstva Zveze društev igre pandolo Slovenije, je bilo zadnje dejanje letošnje A lige, v kateri je tekmovalo 19 ekip.

 

Turnirja za štorkljino gnezdo se je udeležilo 15 ekip. Po slavnostnem mimohodu in pozdravu ekip, so pandolašice in pandolaše pozdravili še predsednik MŠD Prekmurski pandolaši Boštjan Slepec, predsednik Zveze društev igre pandolo Slovenije Martin Stražar in Elizabeta Horvat, direktorica Zavoda za turizem Občine Dobrovnik.

Prvo mesto na turnirju so zasedli Mazza La Panda iz Koprva, ki je v napetem finalu premagala aktualnega državnega prvaka, ekipo Mimoza iz Hrvatinov. V malem finalu pa so v štajerskem derbiju imeli srečnejšo roko Žički Sončki. Žal so vseštiri prekmurske ekipe, ki so napredovale iz skupinskega dela tekmovanja izpadle v četrtfinalu. Štorkljino gnezdo (prehodni pokal) se s tem vsaj za eno leto seli na Primorsko. Najkoristnejšega pandolaša na turnirju bil Alen Kegl. Po podelitvi nagrad in priznanj najboljšim, se je nadaljeval družabni večer. Letošnja Pomurska A liga pandolo pa se je zaključila z ognjemetom.

Prekmurske pandolaše letos čaka še pet turnirjev za točke državnega prvenstva, ki bodo odigrani v Ljubljani, Kopru, Truškah, Strunjanu in Galižani pri Puli.

Končna razvrstitev Turnira za Štorkljino gnezdo:

1. Mazza La Panda (Koper)
2. Mimoza (Hrvatini)
3. Žički Sončki (Žiče)
4. Žiče Underground
5. Puranji Čunder
6. MŠD Prekmurski Pandolaši
7. Prejkmurci
8. Bači
9. MD Strehovci
10. Društvo alternativne mladine Bistrica
11. Panda La Mazza
12. Bistričanke
13. Društvo za kolesarstvo in umetnost Beltinci
14. Breka Fest
15. Specialci
Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.