https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Prikaz kmetijskih tehnik v Grabšincih

Grabšinci, 05.08.2015 ob 7:05  

V Grabšincih je strojni krožek (SK) Gornja Radgona pripravil prikaz svoje zmožnosti poletne obdelave tal.

Združenje za medsosedsko pomoč – strojni krožek (SK) Gornja Radgona in znani kmetovalec Gregor Bec so na Becovi kmetiji v Grabšincih pripravili prikaz strojev za poletno obdelavo tal, apnenje in setev strniščnih dosevkov.

Na prireditvi, s poudarkom na strniščni obdelavi tal, s setvijo strniščnih dosevkov, se je zbralo okrog 150 kmetovalcev iz širšega radgonskega območja, katere so med drugimi pozdravili Anton Slana, svetovalec KGZ Murska Sobota, podžupan občine Sv. Jurij Ivan Fras in gostitelj Gregor Bec, spregovorili pa so tudi: dr. Stanko Kapun iz KGZ Murska Sobota, predsednik SK Gornja Radgona Jože Tomažič in častni predsednik SK Ljutomer Alojz Štuhec.

Lastniki sodobne mehanizacije in traktorjev so prisotnim predstavili: baliranje, mulčenje žetvenih ostankov, strniščno obdelavo tal, strniščno setev, gnojenje, škropljenje ipd. Po prikazu je potekala diskusija o strokovnem delu, ogled razstavljenih strojev ter pogovori s predstavniki sodelujočih podjetij in kmetijskimi svetovalci. Prireditev so zaključili z izmenjavo izkušenj, pogostitvijo in druženjem.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.