https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

AVTOMOBILIZEM

Prihaja "leteči" Golf

12.2.2011  

Pri Volkswagnu so ob letošnji 35. obletnici rojstva legendarnega golfa GTi pripravili novo tekmovalno različico aktualnega golfa, ki bo napadla konkurenco na letošnji vztrajnostni dirki 24 ur Nürburgringa (od 23. do 26. junija 2011).

Volkswagnov zadnji nastop z modelom golf na tej legendarni in zelo priljubljeni dirkaški prireditvi smo doživeli leta 2007, ko so sodelovali s tekmovalnim golfom, ki je imel samo prednji pogon ter 300 'konj'. Takrat so Nemci dosegli osmo mesto v skupni razvrstitvi. Letos se vračajo na sceno s povsem novim izdelkom v obliki športne, trivratne kombilimuzinske različice modela golf, ki je tokrat opremljena s stalnim štirikolesnim pogonom.

Za premikanje tega dirkalnika so uporabili 2,5-litrski, petvaljni turbobencinski motor, ki lahko sprosti 440 KM ter 540 Nm motornega navora. Za pretikanje so uporabili 6-stopenjski sekvenčni menjalnik, ki ob pomoči obvolanskega para ročic omogoča vozniku hitro in udobno menjavo prestav.

Marko Miklavc, www.avto.info

Foto: Volkswagen

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.