https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Po Prlekiji pedala vrtelo 535 kolesarjev

10.08.2015 ob 9:00  

Kolesarska sekcija Športnega društva Radenci je v nedeljo, 9. avgusta, pripravila jubilejni 20. rekreativni kolesarski maraton „Po Prlekiji“.

Start jubilejnega maratona je bil ob 10.00 uri s startom in ciljem v Biotermah Mala Nedelja. 535 kolesarjev je pedala vrtelo na eni izmed treh prog, in sicer Družinskem RKM Po Prlekiji – 20 km (ravninski); Malem RKM – 45 km ter RKM »Po Prlekiji Bioterme Mala Nedelja«- 68 km.

Najstarejša udeleženka je bila Petelinšek Jožica iz Maribora (1933), najstarejši udeleženec pa Siegfried Wilhelm iz Svetega Tomaža (1929). Najštevilčnejša skupina je bila kolesarska sekcija Tondach Križevci z 31 člani.

Vsi udeleženci so z vplačano startnino, ki je znašala 15 oziroma 12 evrov, in prevoženimi kilometri dobili spominsko medaljo in majico, brezplačne napitke Radenske na okrepčevalnicah in startno ciljnem prostoru, topli obrok na cilju ter brezplačno kopanje v kopališču Bioterme Mala Nedelja na dan prireditve.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.