https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Nogometašice Pomurja danes pričenjajo z evropskimi nastopi

Beltinci, 11.8.2015  

Pred nogometašicami ŽNK Teleing Pomurja je praktično vrhunec sezone, čeprav se je sezona komaj začela in bo trajala do naslednjega poletja. Danes se namreč začenja kvalifikacijski turnir za uvrstitev v UEFA žensko ligo prvakov, ki se bo odvijal na nogometnih zelenicah v Beltincih in Lendavi.

Pomurke so se na kvalifikacije začela pripravljati že v začetku julija, ko so se jim pridružile tudi novinke in sicer vratarka Liljana Gardijan, obrambni igralki Valentina Lefort in Barbara Nagy ter vezistki Dominika Čonč in Danka Podovac. Ekipa se je pripravljala v Športnem parku Beltinci in na teden oddelala povprečno 12 treningov.

Ker pa ni pravih priprav brez močnih tekem, se je strokovni štab na čelu z trenerjem Bojanom Jančarjem, odločil, da je ekipa sredi prejšnjega meseca odpotovala na močan mednarodni turnir Womens Soccer Cup 2015 v Budimpešto. Na turnirju v Budimpešti so se Pomurke najprej pomerile z viceprvakinjami Romunije, ekipo ASA Tîrgu Mureș in zanesljivo slavile s 5:0, s tremi zadetki je blestela Monika Conjar. V drugem krogu turnirja so naše igralke premagale še budimpeštanski Koka KSK-FTC II z 4:0 in se uvrstile v finale turnirja. V velikem finalu so se pomerile z domačinkami, madžarskimi državnimi prvakinjami, ekipo Ferencvárosi TC in po streljanju enajstmetrovk, potem ko se je srečanje končalo z neodločenih 1:1, slavile in osvojile novo odmevno lovoriko.


Po turnirju v Budimpešti je sledilo še nekaj močnih mednarodnih tekem. Tako so se v Bakovcih pomerile proti poljskim državnim prvakinjam Medyk POLOmarket Konin, ter izgubile z 0:3, na turnirju v avstrijskem Hof bei Straden pa so se pomerili z ekipama LUV Graz in NÖSV Neulengbach, kjer pa so priložnost dobile mlajše igralke, ki so vseeno osvojile drugo mesto.

Konec julija so premagale pe FC Südburgenland 7:0 (2:0), proti avstrijskim državnim prvakinjam FSK Simacek St. Pölten pa so oslabljene zaradi poškodb in igranju v mladih reprezentancah Slovenie na pomoč priskočile tudi obetavne mladinke, s častnim zadetkom Tjaše Tibaut so proti udeleženkam Lige prvakinj izgubile 1:4. Minuli vikend so se Beltinčanke odpravila še na jug, kjer so se v soboto pomerile še z hrvaškimi prvakinjami ekipo ŽNK Osijek in po vodstvu 2:0 na koncu izgubile 2:3, v nedeljo pa je sledil še poraz proti prvakinjam Srbije ŽFK Spartak Subotica 0:2.

Odigrana prijateljska srečanja so ponudila odgovore na vprašanja strokovnemu vodstvu, vendar pa dometa te nove ekipe v kvalifikacijah iz njih ni bilo možno razbrati. Kljub temu, da je ekipa pripravljalna srečanja odigrala v različnih postavitvah, je ogrodje ekipe znano, ostaja samo še nekaj različic, ki pa jih bo trener Bojan Jančar razkril šele pred kvalifikacijskimi srečanji. Trenutno zdravstveno stanje ekipe, glede na minule težave, je v solidnem stanju, nekaj težav imata edino naši mladi reprezentantki Karmen Godina in Kaja Horvat, vse ostale igralke pa so pripravljene in srečanja že nestrpno pričakujejo.

To je razbrati tudi iz pogovora z kapetanko ekipe Manjo Rogan, ki je kratko in jasno povedala: "Me smo pripravljene!", potem pa vseeno nadaljevala: "Za nami so več kot uspešne priprave. Vsi treningi so bili podrejeni prihajajočemu tednu in verjamem, da smo v dobri formi. Veseli me dejstvo, da je zdravstveno stanje v ekipi dobro. Odštevanje se začenja, nervoze in pritiska v slačilnici ni čutiti, je pa zaznati veliko željo in motivacijo mojih soigralk. V torek nas čaka prva tekma, na kateri bo potrebno dati svoj maksimum, zmagati in prebiti led, da bomo potem lažje razmišljali še od drugih dveh tekem. Igramo doma, pred domačimi navijači, kar nam pomeni še dodatno spodbudo. Vemo kaj je naša nalog, vemo kaj zmoremo, za napredovanje bomo pustile srce na igrišču. Ker pa nam bo z našimi zvestimi navijači lažje doseči naš cilj, vas v imenu soigralk vabim, da nas pridete spodbujat v čim večjem številu. Vabljeni!"

Pri pogovoru je sodelovala tudi novinka v pomurskih vrstah, Štajerka, Dominika Čonč, gotovo ena najizkušenejših igralk v ekipi, za katero je že kar nekaj mednarodnih izkušenj. "Po štirih letih igranja v tujini se je lepo spet vrniti domov in igrati pred domačimi gledalci in s puncami, s katerimi se poznamo že zelo dolgo in smo dobre prijateljice. Glede na to, da sem zadnja štirih leta branila barve tujega kluba (op. p. - Dominika je zadnja leta študirala v Ameriki), je zame nekaj posebnega zastopati slovenski klub v tekmovanju kot je liga prvakinj in zato je pričakovanje pred prvo tekmo še toliko večje.

Lani sicer nisem bila zraven, ko so se punce uvrstile v UWCL, ampak sem v tem tekmovanju enkrat že igrala in to z ŽNK Krka 5 let nazaj, tik preden sem odšla v tujino. Takrat smo se, kot najboljša drugo uvrščena ekipa uvrstile v nadaljevanje tekmovanja in občutek je bil res neverjeten. Ko enkrat okusiš to evforijo je poplačana vsaka kapljica prelitega znoja na treningih med pripravami in hočeš to doživeti znova in znova. Mislim, da je to ena izmed sil, ki nas vlečejo na treningih in, ki nas bo vlekla naprej na tekmah, ko nam bo najtežje. Kolikor vem, je zanimanje za tekme veliko in je prodanih že kar nekaj vstopnic,tako da upam, da bomo igrale pred številnimi domačimi navijači, ki bodo naš 12. igralec. Domači navijači in njihova spodbuda, pa sta še drugi motiv, zaradi katerega smo še bolj optimistične in verjamemo v naš uspeh. Menim, da imamo dobro ekipo, ki se je sposobna uvrstiti med 32 najboljših evropskih ekip, poleg tega pa trdo treniramo že več kot mesec dni in zato vse že komaj čakamo, da bo ura 20.00, v torek zvečer, in, da se vse skupaj začne! Vabim vas, da se nam pridružite!"

Pomurke so bodo danes ob torek ob 20.00 uri na Športnem stadionu v Lendavi pomerile proti WFC Ekonomistu, tekmovanje pa se začne že ob 17.00 uri, ko se bodo v Športnem parku Beltinci, pomerile igralke Olimpie Cluj Napoca in Pärnu Jalgpalliklubi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.