https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Bumerang sreče že četrto poletje razveselil pomurske otroke

13.08.2015 ob 8:05  

Že četrto poletje so v Društvu Bumerang Sreče organizirali poletni tabor za otroke, ki nimajo veliko možnosti za aktivno preživljanje prostega časa. Tabor je potekal od 3. do 7. avgusta, v Športnem centru Križevci, na Goričkem. Tabora se vsako leto udeleži veliko otrok, nekaj jih pride vsako leto, veliko pa je tudi novih otrok. Tako je letos tabor obiskalo 33 otrok.

 

Tudi letošnji tabor je bil pestro vsebinsko obarvan, saj so člani društva s pomočjo prijaznih posameznikov in organizacij poskrbeli za različne aktivnosti, od športa, ustvarjanja in nabiranja novih znanj, do pravih poletnih pustolovščin.

Dnevi na taboru so se začeli z jutranjo telovadbo in socialnimi igrami, po malici pa so otroci ustvarjali. Letos so bile v ospredju delavnice ponovne uporabe in spoznavanja narave - barvali so stare majice, sejali pšenico v okrasne lončke, barvali kamne, s semeni in naravnimi materiali so okraševali okvirje za sliko. Z raznimi eksperimenti so se naučili kako postane jajce gumijasto, kako deluje vulkan, kako se mešajo barve in obarvajo rože ter si izdelali kristalno jajce. Manjkalo pa ni niti petja himne, letos so se odločili za Srečo na vrvici, ustvarjanja nove zastave ter pisanih bumerangov.

Kot na vseh taborih Društva Bumerang Sreče, so jih tudi letos obiskali številni posamezniki in organizacije ter popestrili celotno dogajanje. V torek so otroci poslušali o čebelah in čebelarstvu, poskusili različne vrste medu in si ogledali film o čebelah, saj jih je obiskal čebelar Janez Malačič. Popoldan pa so prišle mažoretke iz Društva prekmurskih mažoretk Bakovci ter otroke naučile eno izmed svojih plesnih točk. Sreda je vedno namenjena obisku kopališča, zato so se tudi letos odpravili na izlet v kopališče, katerega so popestrili še z obiskom Dvorca Rakičan in jahanjem konj.

 

Četrtek je bil res pester, saj je najprej na obisk prišel Tadej Žalig iz Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče in predstavil streljanje z zračno puško. Kasneje jih je obiskal še gasilec iz PGD Murska Sobota, ki je otrokom povedal veliko zanimivega o poklicnih gasilcih ter jim razkazal nov gasilski avto z dvižno lestvijo, s katere so si lahko Križevce pogledali tudi s ptičje perspektive. Pred kosilom se je pri njih oglasila še Biba buba baja. Popoldanske ure pa so bile namenjene športu in hokeju na asvaltu, za predstavitev katerega je poskrbel Hokejski rolerski beltinški klub Horobek Fčele. Zadnji dan tabora jih je obiskala še Suzana Škodnik iz Kulturnega društva Budinci ter na zanimiv način predstavila folkloro, otroci pa so se lahko preizkusili tudi v ljudskih otroških igrah.

Tako je minil še en zabaven, aktiven in poučen teden na Goričkem, kateri je spletel nova prijateljstva in risal nasmehe na obraze otrok, članov društva, staršev in ostalih sodelujočih.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.