https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ustvarjalno in aktivno na angleških počitnicah v Rakičanu

Rakičan, 18.08.2015 ob 9:00  

Čeprav se šolske počitnice počasi približujejo h koncu, jih osnovnošolci še vedno uživajo »na polno«. Da ne želijo le posedati pred raznimi ekrani, ampak tudi kaj doživeti, biti aktivni  in se družiti s prijatelji, smo se minuli teden prepričali na počitniškem taboru v Rakičanu. Željo po ustvarjalnosti in športnih aktivnostih so v Rakičanu koristno združili s spoznavanje in učenjem tujega jezika – natančneje angleščine. Tabor je odlična priložnost za še zadnje počitniške aktivnosti in ustvarjanje, za nekatere pa je lahko tudi z zgodnejšim vstajanjem, ponavljanjem in pripravo na šolo pričetek privajanja na šolo na malo manj stresni način.

 

Preverili smo utrip dogajanja na obeh programih, ki jih  v Rakičanu sicer izvajajo čez cele počitnice – Julijus in Ane Marie, oba pa druži angleški jezik. Program Ane Marie poteka od ponedeljka do petka med 6.30 in 16.30 uro in vključuje dnevno varstvo. Program Julijus pa poteka od nedelje do petka in obsega tudi prenočitev v Rakičanu.

V sklopu obeh programov otroci ustvarjajo na različnih kreativnih delavnicah, kot npr. poslikava kozarcev in izdelava t.i. Happy jar kozarca, izdelava map, uprizoritev gledaliških iger, učenje angleških pesmic, igranje družabnih iger, vse seveda v angleškem jeziku. Obiskali so tudi bližnji zeliščni vrt in si pripravili zeliščni namaz ter se ob tem tudi učili angleških izrazov. Otroci so se lahko poskusili tudi v raznih športnih aktivnostih, kot npr. jahanje konjev, streljanje z loki, jogi, plesu, se kopali v bližnjem kopališču, učili priprave tabornega ognja ter raznih drugih aktivnosti.

Pri vseh aktivnosti z otroci sodelujejo tudi prostovoljci iz tujih držav (Indije, Španije, Turčije, Poljske, Češke, Belgije in drugih), ki z otroci  komunicirajo v angleškem jeziku. Angleški jezik je tako prisoten na vsakem koraku tabora. Otroci ga uporabljajo med igro, različnimi aktivnostmi in vsakdanjo komunikacijo. Obenem pa spoznavajo tudi navade, kulturo in kulinariko držav od koder prihajajo prostovoljci.

Več fotografij dogajanja minuli in ta teden v spodnji galeriji....

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.