https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pomurje - Rejdno dobro: sodelovanje osmih živilskopredelovalnih pomurskih podjetij

Murska Sobota, 21.08.2015 ob 9:00  

Osem pomurskih podjetij s področja pridelave in predelave živilskih izdelkov se je ob pomoči  RRA Mure in Pomurske gospodarske zbornice odločilo za skupno promocijsko aktivnost pod blagovno znamko Pomurje - Rejdno dobro. Na včerajšnji novinrski konferenci so predstavniki podjetij ter omenjenih organizacij predstavili predvidene aktivnosti in razloge za sodelovanje. S skupnim nastopom želijo približati Pomurje skozi kakovostna lokalna živila domačim kot tudi globalnim kupcem.

 

Projekt je po besedah direktorja RRA Mura, Franca Gönca, odprt za vsa podjetja v Pomurju. Trenutno se je povabilu odzvalo osem podjetij: Panvita, Radgonske gorice, Radenska, Paradajz, Panorganic, Pomurske mlekarne, Mlinopek in Osem, ki v skupnem promocijskem nastopu vidijo priložnost zase in tudi regijo. Gönc je pomurska podjetja, ki se še za sodelovanje niso odločila, pozval, da se še vedno lahko priključijo  prehranskemu  konzorciju kot tudi bivanjskemu ali turističnemu.

»Dolgoročno to pomeni, da bodo izdelki od tod več vredni, hrana boljša in bolj priznana«, je med   drugim povedal Gönc. Projekt Rejdno je skupno vreden ca. 60 tisoč  evrov, 35 tisoč evrov bo iz naslova t. i. zakona o Pomurju prispeva država, ostalo pa podjetja sama.

Prve aktivnosti bodo izvedli že na sejmu Agra v Gornji Radgoni, kjer bodo imeli poseben sejemski prostor v hali A, nadalje pa bodo v sodelovanju z Mercatorjem izvedli 51 promocijskih dogodkov po celi Sloveniji, vzpostavili spletno stran www.rejdnodobro.si, postavljenih bo 60 jumbo plakatov po vsej Sloveniji, Pomurje bo predstavljeno na dveh večjih dogodkih v Ljubljani in Kranju, promocija bo potekala na socialnem omrežju, izvedli pa bodo tudi nagradno igro z glavno nagrado - panoramski izlet nad Pomurjem z akrobatskim pilotom Petrom Podlunškom.

Prehranski konzorcij predstavlja pestro izbiro za naše okolje značilnih živil, ki so paradižnik, prleška tünka, pašteta, česen, penina, mineralna voda in sir. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.08.2015 ob 12:29 gost

      Ta konzorcij podjetij pa bi lahko podprl, recimo ženski nogometni klub Pomurje. Vsekakor rejdno dobra reklama skozi celo leto

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.08.2015 ob 12:41 gost

      vsaki pejnez v fuzbal je ta vrženi pejnez tejn 11 keri fajn živejo na račun teh sponzorstev - haska pa nikšoga

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.08.2015 ob 12:55 smrkci gost

      Bla,bla,bla.......ka tej so vsi delali izpit za bager,ka tak nakladajo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.