https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V sklopu projekta Kulturno in medijsko sodelovanje 22 info točk

06.09.2015 ob 8:00  

V okviru projekta Kulturno in medijsko sodelovanje obmejnega prostora med Rabo in Muro II je danes potekala slovesnost ob otvoritvi info točk in odprtju spletnega portala www.muraraba.eu. Na dogodku so predstavili potek projekta, rezultate in spletni portal. V Kulturnem domu v Stanjevcih je ob tej priložnosti potekala slovesnost.

 

Poleg pozdravnih nagovorov Franca Šlihthuberja, župana Občine Gornji Petrovci, Stanislave Dešnik, direktorice JZ Krajinski park Goričko, Istvána Dekanyja, direktorja GTV (TV Monošter) in Jožeta Hirnöka, predsednika Zveze Slovencev na Madžarskem so podali še poročilo o projektu. Vodja projekta, Simon Balažic, direktor Televizije AS, je predstavil projekt in slavnostno otvoril spletni portal www.muraraba.eu. Prisotni so izrazili zadovoljstvo z rezultati in pridobitvami projekta.

V sklopu projekta so bile uspešno izvedene številne aktivnosti: nastalo je 260 dvojezičnih oddaj s poudarkom na kulturnem čezmejnem sodelovanju, vas Verica (Porabje) je dobila optično omrežje, mladi iz Pomurja in Porabja so v sklopu medijskih taborov spoznali delo na televiziji v Monoštru in Murski Soboti. V sklopu portala je postavljenih 22 t. i. info točk: od tega 15 na Goričkem in 7 v Porabju. Vsaka točka je predstavljena geografsko (lokacija), tekstovno (opis) in slikovno (fotografija ali video), poleg tega pa je z vsake izmed 22-ih točk preko portala možen ogled lokacije v živo.

Portal deluje v štirih jezikih: slovenskem, madžarskem, nemškem in angleškem. Na vsaki točki je omogočen tudi brezplačen dostop do interneta. Osnovni namen portala je promocija turizma in kulture območja Goričkega in Porabja. Projekt Kulturno in medijsko sodelovanje obmejnega prostora med Rabo in Muro II se je izvajal v okviru operativnega programa Slovenija–Madžarska 2007–2013. Pri projektu so sodelovali štirje partnerji: na slovenski strani sta bila v projekt vključena Hi-Fi Videostudio, d.o.o., (Televizija AS) kot vodilni partner projekta in Javni zavod Krajinski park Goričko, na madžarski strani pa Szentgotthárd Városi Televízió és Kábelüzemeltető Nonprofit Kft (TV Monošter) in Zveza Slovencev na Madžarskem/Magyarországi Szlovének Szövetsége. Skupna vrednost projekta znaša 721.848 evrov. Projekt je delno financiran s sredstvi Evropskega sklada, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj – v višini 583.342,82 evra. Nacionalno sofinanciranje znaša 102.413,22 evra, preostali delež, v višini 36.052,44 evra, pa so prispevali projektni partnerji. Projekt Mura Raba TV II se je izvajal od 1. januarja 2012 do 31. marca 2015.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.