https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prometno preventivna akcija za varno kolesarjenje po mestu

08.09.2015 ob 11:00  

Včeraj je murskosoboška policijska postaja pripravila prometno preventivno akcijo, v kateri so sodelovali še mestni redarji in poklicni monociklist Jože Vöröš Jojo. Slednji je skupaj s policisti na kolesu z  monociklom  krožil po kolesarskih stezah ob ulici Štefana Kovača, od mostu preko razbremenilnega kanala pa vse do križišča v središču mesta.

 

Kolesarjem in pešcem so delili zloženke o varni vožnji na kolesu ter opozarjali morebitne kršitelje na pravila obnašanja udeležencev v prometu. Ob koncu akcije so Jože Vöröš Jojo in policisti o pomenu varnosti v prometu spregovorili čez 160 tretješolcem prve murskosoboške osemletke, ki so bili navdušeni nad Jojotovimi vragolijami na monociklu.

Podobno preventivno akcijo bodo pripravili  PP Murska Sobota pripravila prihodnji ponedeljek pri OŠ II, v ponedeljek, 21. septembra pa v Bovcu. Dan pozneje bo jože Vöröš Jojo z monociklom premagoval serpentine od Trente na vrh gorskega prelaza Vršič. V ponedeljek, 28. septembra bo podobna preventivna akcija potekala tudi v Beltincih. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.