https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Utroša osvojil tretje mesto v Ukrajini

8.9.2015  

V ukrajinskem Harkovu je potekal mednarodni turnir za svetovno jakostno lestvico »Babolat Kharkiv International 2015« na katerem je v konkurenci moški posamezno nastopilo 61 igralcev, med njimi tudi naša najboljša badmintonista Iztok Utroša in Alen Roj.


Alena Roja, ki je na turnirju nastopil poškodovan, je v prvem krogu glavnega dela turnirja premagal Francoz Tanguy Citron z 2 : 0 v nizih (-12,12,-18). Zaradi Rojeve poškodbe sta z Utrošo v prvem krogu predala igro dvojic.

Iztok Utroša je v prvem krogu premagal Bolgara Blagovesta Kisyova z 2 : 0 (19,14), v drugem krogu pa domačina Vitaliya Konova prav tako z 2 : 0 (13,14) in se uvrstil v četrtfinale. V četrtfinalu se je Utroša pomeril s 4. nosilcem Dancem Rasmusom Fladbergom. Po napetem dvoboju je zmagal Utroša z 2 : 1 (19,-13,14) ter se uvrstil v polfinale.

V polfinalu se je Iztok Utroša pomeril z Angležem Ryhsom Walkerjem. Tekmeca sta skozi celoten dvoboj bila povsem izenačena, ob koncu setov je Anglež imel nekoliko več športne sreče in oba dobil v podaljšku z 22:20. Tako je Utroša osvojil tretje mesto in s tem pomembne nove točke na svetovni jakostni lestvici.

Foto: facebook profil Iztok Utroša

Po končani tekmi je Utroša povedal: Tokrat športna sreča ni bila na moji strani, saj sem oba niza izgubil v podaljšku. Vendar, to je del športa in tudi na takšne izide moram biti pripravljen. Ne glede na rahlo razočaranje nad izidom polfinala sem z nastopom na tem turnirju zadovoljen. Pred turnirjem sem bil na pripravah v badmintonskem centru v Pecsu na Madžarskem, kjer imam dobre pogoje za delo, zato se bom v premorih med tekmovanji tja še vračal. Moja naslednja nastopa bosta v drugi polovici septembra v poljskem Bierunu in v Pragi.«

Rezultat polfinala: Ryhs Walker – Iztok Utroša 2 : 0 (22:20,22:20).

Povezava na rezultate turnirja: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx?id=87927170-A7F4-4BE2-8367-DC55911088EA&draw=2

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.