https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

V soboto se bo v Murski Soboti odvijala vrhunska rokoborba

Murska Sobota, 14.2.2011  

Konec tedna bo na sporedu že petnajsti Grand Prix Slovenije v rokoborbi, na katerem bo nastopilo šestnajst držav in številni nosilci medalj z največjih tekmovanj. Barve Slovenije bodo zastopali štirje tekmovalci, skupno pa bo v sedmih kategorijah blizu sto tekmovalcev iz šestnajstih držav.

Kot je uvodoma dejal predsednik Rokoborskega društva Sobota Jožef Kranjec njim kot organizatorjem veliko pomeni, da bodo že petnajstič lahko pripravili močan rokoborski turnir. To je velik dogodek za Slovenijo in Mursko Soboto, saj je turnir že uveljavljen pri mednarodni rokoborski zvezi, je povedal Kranjec. Turnir bo potekal v dvorani tretje osnovne šole v Murski Soboti in sicer bodo od 9. do 12. ure na sporedu kvalifikacijski dvoboji, ob 15. uri bodo dvoboji repesaža, ob 17. uri pa pričetek finalnih dvobojev. Nastopilo bo predvidoma med 90 in 100 tekmovalci, v vsaki od sedmih kategorij pa bo vsaj deset tekmovalcev. Sicer letošnji Grand Prix najverjetneje ne bo najštevilčnejši, bo pa kot zagotavljajo organizatorji najmočnejše do zdaj.

Jožef Kranjec

Prihajajo številni nosilci medalj z velikih tekmovanj

Prijavljenih je šestnajst reprezentanc, že jutri v Mursko Soboto prihaja ameriška reprezentanca, že četrtič zapored, tokrat bo zastopana z dvanajstimi rokoborci, z njimi pa bo tudi zlati olimpijec iz Montreala 1976 Momir Petković. Letos prvič prihaja Južna Koreja, ki velja kot velesila v nižjih kategorijah in sicer bodo v Murski Soboti nastopili trije rokoborci. Omeniti velja še zelo močno armensko zasedbo, ki bo štela sedem članov, med njimi pa sta tudi Roman Amoyan, dobitnik sedmih medalj z največjih tekmovanj v kategoriji do 55 kilogramov in Arsen Julfalakyan, srebrni z lanskoletnega svetovnega prvenstva do 74 kilogramov in evropski prvak v isti kategoriji iz leta 2009. V močni zasedbi bodo nastopili tudi Rusi, pri katerih imajo vsi tekmovalci vsaj dve medalji z velikih tekmovanj, pri Srbih bo nastopil Davor Štefanek, ki ima pet medalj z Evropskih in Svetovnih prvenstev. Številčno veliki bosta tudi reprezentanci Hrvaške in Češke, ki bosta imele dvanajst oziroma deset članov, nastopili pa bodo med drugim še rokoborci iz Izraela, Portugalske, Slovaške, Romunije, Madžarske in Črne gore. »Vsi ti zagotavljajo spektakel na letošnjem tekmovanju, zato vabim vse, da si ogledajo in prepričajo v kvaliteto vrhunskih tekmovalcev,« pravi vodja tekmovanja Stanislav Šernek.

Stanislav Šernek

Štirje Slovenci na Grand Prixu

Slovenske barve bodo na turnirju zastopali Jure Kuhar, Dejan Šernek (oba RD Sobota), Žiga Pepel (Žalec) in Karem Hazin (Zveza borilnih športov Ljubljana). Največja pričakovanja so seveda od domača tekmovalca Kuharja in Šerneka, ki sta tudi že kategorizirana za olimpijske igre, ki bodo prihodnje leto v Londonu. »Oba sta v drugi skupini, kar še nismo imeli, to pomeni, da bo tudi sam olimpijski komite pomagal pri pripravah na Olimpijske igre. Tega smo zelo veseli, saj nas to razbremenjuje finančnih težav,« pravi starejši Šernek, ki bo na omenjenih igrah tudi sodnik, saj je bil izbran med štiriinpetdeseterico. Po murskosoboškem Grand Prixu se bosta Jure in Dejan odpravila na priprave v madžarski olimpijski center v Tato, kjer bosta do 4. marca, ko bosta nastopila na Golden Grand Prixu, po njem pa bosta odšla nazaj na Madžasko. Nato bosta odšla na Evropsko prvenstvo v Dortmund, še pomembnejše tekmovanje pa bo jeseni v Istanbulu. Namreč Svetovno prvenstvo bo služilo kot prva faza kvalifikacij za olimpijske igre, uvrstitve do šestega mesta neposredno vodijo na to največje športno tekmovanje na svetu.

Jure Kuhar

Eminentni gostje na tribunah

Na svečani otvoritvi, ki bo ob 14.30 uri, bodo spregovorili podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Branko Žnidarič, generalni direktor direktorata za šport na ministrstvu za šolstvo in šport Marko Rajšter in župan Mestne občine Murska Sobota Anton Štihec, za kulturni program pa bo poskrbelo Kulturno-umetniško društvo Beltinci. Na turnirju ne bo manjkalo niti eminentnih gostov, če naštejemo samo goste iz Srbije, bodo v Murski Soboti prisotni Branislav Simić (dobitnik zlate olimpijske medalje iz Tokio 1964 ter bronaste medalje štiri leta kasneje v Mehiki), nekdanji trener v Murski Soboti Milovan Nenadić (dobitnik bronaste medalje z Olimpijskih iger 1972 ter dobitnik večih medalj na svetovni in evropski sceni), Vlado Lisjak (olimpijski prvak iz leta 1984) in Nenad Lalović, član pisarne mednarodne rokoborske zveze.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.