https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Povezovanje občin Podonavske regije preko »e-občine«

Murska Sobota, 09.09.2015 ob 11:00  

21. in 22. septembra bo v Ljubljani potekala mednarodna regionalna konferenca »5th Danube eRegion Conference – DeRC 2015: Cross-border eSolutions & eServices Prototypes Development«. Pred tem dogodkom se je včeraj v Murski Soboti sestal delovni konzorcij županov sodelujočih slovenskih občin, na katerem so predstavili tudi prototip nove spletne strani  »eMunicipality Without Borders Prototype«. Na njem bodo lahko podonavske občine, ki bodo to želele, predstavile svoje projekte, priložnosti, gospodarske in druge razvojne potenciale, seveda v angleškem jeziku.

 

Srečanja so se udeležili tudi povabljeni župani partnerskih madžarskih občin (Monošter, Lenti in Köszeg), ki so jih želeli povabiti k sodelovanju pri mednarodnem regionalnem projektu »e-občina«. Slovenske članice konzorcija županov so poleg občin MO Murska Sobota in Škofja Loka še občine Ribnica, Idrija in Krško. Predstaviti so delovanje, pomen in uporabnost spletne platforme.

Gostitelj včerajšnjega srečanja   je bil župan MO Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek. Srečanja so se udeležili med drugimi tudi koordinator županskega konzorcija in župan občine Škofja Loka, mag. Miha Ješe, slovenski generalni konzul v Monoštru Dušan Snoj ter madžarski konzul v Lendavi Zoltan Marky. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.