https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Rdeči noski bodo odslej prinašali veselje tudi v murskosoboško bolnišnico

Murska Sobota, 09.09.2015 ob 14:30  

Ob podpori farmacevtske družbe Lek, člana skupine Sandoz so danes pričeli Rdeči noski - klovni zdravniki, z rednimi mesečnimi obiski otrok in mladostnikov v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

    

                  

Rdeči noski že več kot desetletje prinašajo dobro voljo in vzbujajo življenjski pogum bolnikom po vsej Sloveniji. Njihovi obiski otroških oddelkov bolnišnic po Sloveniji predstavljajo pomembno podporo otrokom in mladostnikom pri premagovanju ovir na poti do zdravja. Gre za profesionalne umetnike, usposobljene za delo v posebno občutljivih pogojih. Do otrok in tudi odraslih pristopijo z odprtostjo, iskrenostjo in humorjem ter jim tako lajšajo dneve v bolnišnici, sprožijo vedre misli, pogum in tudi zaupanje. Rdeči noski letno obiščejo več kot 44 tisoč otrok in odraslih.

Slavnostnega dogodka ob prvem obisku v murskosoboški bolnišnici, ki bo odslej potekalo redno in enkrat mesečno, so se udeležili Eva Š. Maurer, ambasadorka Rdečih noskov, direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Bojan Korošec, direktor Pakirnega centra Lendava v Leku, član skupine Sandoz, Simon Rečnik ter klovnesa Dr. Biserka d.o.o. (doktor z omejeno odgovornostjo) in hišnik Jože.

"Skrb naše bolnišnice ni samo izpolnjevanje bolnišničnega programa in strokovnost dela, ampak tudi večja humanizacija našega dela. To je posebej namenjeno našim najmlajšim bolnikom, zato z veseljem pozdravljamo Rdeče noske, ki prinašajo dobro voljo in pogum bolnikom in zdravstvenim delavcem", je med drugim povedal Bojan Korošec, dr. med, direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija