https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pozor, danes bodo policisti izvedli poostren nadzor nad parkiranjem

11.09.2015 ob 8:00  

Danes, 11.9.2015  med 9. in 13. uro bodo policisti PU M. Sobota skupaj z občinskim redarstvom na celotnem območju Policijske uprave M. Sobota izvedli poostren nadzor  nad parkiranjem na vseh parkirnih prostorih, posebej na prostorih označenih za invalide. Predpisana globa za nepravilno parkiranje na prostorih označenih za invalide je 80 evrov.

Po  Zakonu  o pravilih cestnega prometa je parkiranje na mestu označenem za invalide dovoljeno:

   - osebam, ki imajo zaradi izgube, okvare ali paraliziranosti spodnjih ali zgornjih okončin ali medenice priznano najmanj 60% telesno
      okvaro;
   -  osebam z multiplo sklerozo;
   -  osebam z mišičnimi in živčno-mišičnimi obolenji z ocenjeno najmanj 30% telesno okvaro;
   -  težko duševno prizadetim osebam, ki jim je zaradi tega priznana invalidnost po predpisih o varstvu telesno in duševno prizadetih
      oseb;
   -  osebam, ki imajo najmanj 90 % telesno okvaro zaradi izgube vida;
   -  mladoletnim osebam, ki so težko telesno ali duševno prizadete ozirom so zaradi izgube, okvare, paraliziranosti spodnjih okončin ali
      medenice ovirane pri gibanju;
   -  zdravstvenim službam, socialnim službam in invalidskim organizacijam, katerih delavci obiskujejo oskrbovance na domu zaradi nujnih in neodložljivih storitev, potrebnih za njihovo zdravje in življenje ter
   -  spremljevalcem, ki vozijo in spremljajo osebo, ki je imetnik parkirne karte in sama ne vozi motornega vozila.

Vozilo, parkirano na označenem parkirnem mestu za invalide, mora bit označeno z veljavno parkirno karto, ki jo izda pristojna upravna enota na območju katere ima upravičenec stalno ali začasno bivališče oz. sedež.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.09.2015 ob 9:08 bravo gost

      to bi mogli saksi keden 2x napraviti ka se nebi parkeralo vse povprek! pa se malo se zapelajte do spara pa poglednite tan kak je mesto za druzine z malimi otroki. pa kazen dati nej 80eur ampak 250eur pa naj premislavle saksi ge de parkero pa ce de stopo tistih 20m vec ali nej.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.09.2015 ob 9:54 ms gost

      bravo ......... ja pa tiste ka majo "malo " boukše avtoje naj tüdi hapsijo ker soboški redari jih "spregledajo " namerno samo nas bouge vrit pihajo .

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.09.2015 ob 11:10 Gizmič gost

      Če bi vsaj 1x dnevno se nekdo od policajev zapeljal recimo do Spara, razdelil kazni za parkiranje na invalidskem prosturu, verjemite mi, zelo hitro bi kršitelji ugotovili, da se prekršek na izplača. Dokler pa bodo 1x letno (1 dan) izvajali akcijo pa žal kakšnega večjega efekta ni za pričakovati.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.09.2015 ob 11:14 štef gost

      Velika akcija policije. Priključi jim se še redarstvo. Veliki pok!!!! Zaradi tega bo nekaj odstotkov manj mrtvih! Malo morgen! Drugo, kot akcije okrog parkiranja in skrivanja za vogalom ter kasiranja za pas tako ali tako niso sposobni. Največkrat vidim na rezerviranih površinah parkirane avtomobile višjega cenovnega razreda. Kot je že en omenil jih policaji in redarji "spregledajo". Ne upajo napisati globe, ker je lahko lastnik avtomobila nekdo tak, ki ima med najvišjimi prijatelje in bo policaj in redar potem dobil po glavi od šefa. Gornji komentator je tudi ugotovil, da imamo končno že nekaj parkirišč za družine z majhnimi otroki. Tega pri nas večina še ne pozna. Vključno s policijo in redarstvom, ki jim je to španska vas. Podobno označene parkirne prostore imajo v tujini že dolgo. Predvsem na severozahodu. Take prostore se močno pogreša tudi na območju bolnišnic in zdravstvenih domov. Odgovorni so kot po navadi še pač z eno nogo v bivšem sistemu. Policija tukaj prednjači.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.09.2015 ob 12:32 gost

      oh kakša novica je to ukaz je dal bivši policaj in sedaj pa poveljuje na občini ob saj pa.ni naredo še nič za soboto klavno ka on se pojavlja na veselicaj veških skupnosti in samo da ga narod vidi

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.09.2015 ob 12:59 ghost gost

      Kako pa drugače, kot od 9. do 13. ure. Državna uprava in večin javnega sektorja zjutraj, ko počasi pridejo spijejo kavico ali dve. Gredo na cigaret in okrog 9. ure se počaaaassi prične "delo". Dela se nekje do 13. ure in potem se pričnejo debate o tem in onem. Ob 15. uri so že vsi v avtomobilih. Nekateri še nekaj minut prej. Danes v petek večina v državni upravi in občinah dela do 13. ure zato tudi redarji ne zmorejo več. In še ena omejitev je zelo pomembna na ta čas. Iz državne uprave in občine gredo domov ob 13. uri se jih veliko še ustavi kje v trgovini. Tako bi se lahko zgodilo, da bi koga od teh svojih kaznovali po pomoti, ker vseh avtov tudi ne poznajo. Da se to ne bi zgodilo so omejili akcijo do 13. ure. Sicer se jim tudi popoldan ne da delat.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.09.2015 ob 13:58 gost

      GNES , MI GA LEJKU VLEČEJU !

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.