https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Okrogla miza z ministrico za kulturo

16.09.2015 ob 11:00  

Včeraj, 15.9.2015, se je v sklopu dvodnevnega obiska Vlade Republike Slovenije v Pomurju ministrica za kulturo Julija Bizjak Mlakar v Ljutomeru udeležila okrogle mize na temo »Kultura kot temelj ustvarjalnosti in inovativnosti ter družbenega razvoja 21. stoletja«.


Na okrogli mizi so sodelovali ministrica za kulturo mag. Julija Bizjak Mlakar, direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti mag. Igor Teršar in direktorica direktorata umetnost Ministrstva za kulturo Biserka Močnik.

Na okrogli mizi, ki jo je odprla ljutomerska županja mag. Olga Karba,  je ministrica poudarila, da sta povezovanje in sinergija poleg ohranjanja kulturne raznolikosti rdeča nit evropske in domače kulturne politike. Ministrstvo za kulturo si prizadeva za povezovanje med resorji, saj kultura kot orodje za družbeno in ozemeljsko kohezijo lahko vzpostavi ravnovesje med tradicijo in inovativnostjo, omogoči medkulturni in medgeneracijski dialog ter okrepi vključevanje v večkulturnih družbah. Kultura lahko kot sredstvo gospodarskega razvoja prispeva k urbanemu razvoju in obnovi ter k lokalni rasti in zaposlovanju, kar je v pomurski regiji še posebej aktualno, saj je brezposelnost na tem območju zelo visoka.

Pri ozaveščanju pomena kulture imata veliko vlogo kulturna vzgoja in izobraževanje, pri čemer veliko pripomore ravno JSKD s svojimi območnimi izpostavami regijskimi koordinacijami, med drugim tudi v Pomurju. V območnih izpostavah v Ljutomeru, Murski Soboti, Lendavi in Gornji Radgoni je skupaj aktivnih kar 185 kulturnih društev z bogato produkcijo ljubiteljske kulture na področju vokalne in inštrumentalne glasbe, gledališča, lutk, folklorne, likovne in literarne dejavnosti, plesa in filma.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.09.2015 ob 11:29 kišta gost

      Sami jaki kulturniki so zbrani. Kišta je bila premala, kak se je trlo ljudi. Za tako veliko maso bi lahko izbrali sosednji ŠIC. Debeli izza županje je posebna klasa kulturnika. Zrinski pazi se onega turističnega!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.09.2015 ob 12:24 bruh gost

      mrš.... kakša okrogla miza je te to? pol kej jih na obini dela tan pa direktori javnih zavodov?? kdo pa bija v službi toti čas? fej fuj no... ista zgodba kak kda se občina preseravle med občinskim praznikom! Mi delamo oni pa špricare pijejo? olga, ki je gospodarski minister? hejaj se kulturno delati, od tega občani nedo siti!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.09.2015 ob 12:46 ms gost

      od kulture se ne bo nobeden najedel marš brezi veze prodavlejo meglo

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.09.2015 ob 13:11 gost

      Aja, to pomeni, da so vsi, ki hodijo gledat tekme, športniki?? Jaz tudi nisem neki kulturnik, kakšno prireditev pa si rad oglednen.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.09.2015 ob 14:08 bruh gost

      ne, so pa med službenin cejton marsikeri ki tan nimajo kej iskati. zaposleni na občini za številke hodijo na to ka bar nehče tan sedi...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.09.2015 ob 16:18 gost

      San je ne blo drugega namena, kak da se slikajo. To je ne bilo namenjeno ničemi. Pa da de ministrica lehko rekla, da se je posvetovala z bazo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.09.2015 ob 23:54 bucibuc gost

      še desusovih nega pa je desus ministrica... v kul kišto pa se vidi keri morejo iti :) toti kej so si toto kišto privlekli

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.09.2015 ob 11:10 podložniki gost

      Le kdo bo še hodil tja, kjer se slika županja? Njeni podaniki, ki so plačani za to so prišli, da je vsaj nekdo bil tam. Županja je DeSUS na skrivaj prosila, da ji pomaga preko ministrice do te kište. V občinskem svetu pa jih ne šljivi pet posto.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.