https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Minister Gašperšič ocenil gradnjo ceste skozi Turnišče

Turnišče, 17.09.2015 ob 8:00  

V okviru vladnega obiska Pomurja je minister za infrastrukturo Peter Gašperšič obiskal Turnišče, kjer si je ogledal, kako poteka gradnja državne ceste v naselju.


Gašperšič: Ceste v Pomurju so nad slovenskim povprečjem

Kot je pojasnil minister, zadovoljen ob pogledu na gradbišče na cesti skozi Turnišče, se je tekom vladnega obiska zapeljal po številnih poteh v Pomurju, pri čemer je videl nekaj zelo slabih in nekaj zelo dobro urejenih cestnih odsekov. Ocenjuje, da je polovica cest v Pomurju sprejemljivih, polovica pa jih je zelo slabih, vendar so ceste v Pomurju po njegovih ocenah nekoliko nad slovenskim povprečjem: »So pa nekateri odseki tako slabi, da so nujno potrebni obnove.« Kot je pojasnil, se je tudi že dogovarjal z župani, da bodo za prihodnji dve leti skušali zagotoviti sredstva tako za vzdrževanje kot tudi za izgradnjo novih cest.

Županja občine Turnišče mag. Vesna Jerala je pojasnila, da gre za drugo fazo izgradnje prometnice skozi Turnišče. Potem ko so pred približno letom dni uredili dober kilometer te ceste, bodo predvidoma do konca novembra zaključili gradnjo tudi drugega odseka v približno enaki dolžini. Izpostavila je tudi potrpežljivost občanov in drugih uporabnikov ceste ter izrazila zadovoljstvo, da bo promet na regionalni cesti skozi Turnišče znova stekel nemoteno, prometna varnost pa bo boljša. Skupno investicija znaša okoli 1,7 milijona evrov. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.09.2015 ob 9:14 renkovci gost

      Cesta pa je rejsan šörka dva metra super

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.09.2015 ob 18:46 gost

        PA ona niti nema nič s to cesto- to je bilo že vse splanirano pred njenim ustoličenjem. Čakamo ka de prve poteze ona povlekla ka je tak obečavala pred volitvami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.09.2015 ob 11:43 gost

      Ga. Županija, nam lahko zaupate, koliko stanejo vaše promocije?

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.09.2015 ob 11:45 varašanci gost

      Kak vse drugo, kar se dela za javni denar se dela s POLŽJO hitrostjo. SLOVENISTAN for ever !!!!! Glavno da davkoplačevalci mastno plačajo. Gradbinci pa berejo lepe milijonce!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.09.2015 ob 12:41 gost gost

      Gost, tu lahko preveriš : http://www.ujp.gov.si/dokumenti/dokument.asp?id=472

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.09.2015 ob 18:44 gost

        mah, tou njemi ne kaži ka de še vse druge "stroške" najšau.... REDNO TROŠIJO!!! Mene pa zanima samo gda de ta nova županja ge je tistih 70.000€ ka so bili takši problem v času predvolilne kampanje. Te je bila to glavna tema pa pravla je ka javno razkrije, zdaj pa tišina. Sicer pa počasi kaže svoj pravi obraz- vse bolj prihajajo strici ka jih je tak zanikala v predvolilnem času na plano

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.09.2015 ob 14:11 varaški gost

      vejpa edna baba se razmi samo za na postel , pa šče malo za šporhat , nej pa ceste itd...

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.09.2015 ob 14:18 gašpar gost

      glavno ka so jeli pa pilij, pa še gibanico za domou so njin spakivale....pa na Hodoši pa Cankovi so tudi bilij.....kelko lejko eni pojejo, groza!! Ka pa hasek....koga briga!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.09.2015 ob 16:36 hotiza gost

      ha,ha da mamo ceste nad slovenskim povprečjem ka pa te senja na kon je ?že kak sama Sobota nema po mesti dobrij cest krpa na krpi in grabe ka nemo pijsal za vse ostale po prekmurji

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.09.2015 ob 21:13 GOST gost

      Vse bi morali zvezati in jih po reki Muri poslati proti hrvaški, SEVEDA TISTE, KI SODELUJEJO V PROJEKTU. Nekaj let rabijo, da naredijo malo širši pločnik, da se dva debelejša človeka ne moreta srečati, In to je neka vrhunska državna cesta!!!!!!!!!!! SRAMOTA!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.09.2015 ob 23:09 gost

      Cesta preozka, pločnkii previsoki, ene ulice do zgleda enosmerne ka se 2 avtoja nemreta srečati. Glede na to ka so traktori vse večji do se vozili po pločniki - kar se že dogaja. Žalostno je gledati amatere na deli. Žal!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.09.2015 ob 6:18 gost

      Jerala, daj spravi se delat zobe k možu, za drugo si nej sposobna, kokoš ena !!!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      18.09.2015 ob 7:23 GOST gost

      Neje amater či ma tak velko školo. Potezo je že potegnula, vleče plačo.Neje ona kriva, če je župan, nej su je znan volili Avstrijc pa Madžari. Kakšen narod tak župan. Poglejte brezposelnost občine, katerega investitorja so pripelali?DRUGE OBČINE POGLEJTE. KA VAN DELA OBČINSKI SVET, PA SVETOVALCI. pEJNEZE VLEČEJO, ZAKOJ JIH NE RAZPISTIJTE???

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      18.09.2015 ob 11:44 gost

      Po toči zvoniti je prepozno... Spremembe, hm... Ge se dajo opaziti??? Na projektih, keri so bili zastavleni, kda je še ona po gorenski hodila. Žal je prek 800 ljudi spadnolo na njene tipične stavke med kampanijo: "To se mora uredit, to mormo napravit, to mormo dokazat... Kaj se je naredilo in kaj se je dokazalo v enem letu?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.