https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti so na voljo novi vrtički

Murska Sobota, 20.09.2015 ob 9:35  

Včeraj so v Murski Soboti v sklopu Evropskega tedna mobilnosti predstavili novo lokacijo vrtičkov v mestu, ki se nahajajo na Kopališki ulici, ob Visitor centru.

 

Občani MO Murska Sobota bodo lahko najeli enega izmed 48 na novo urejenih vrtičkov površine 50 m2 ali 12 vrtičkov površine 100 m2. Možna je tudi souporaba vrtičkarske lope za shranjevanje orodja. Zakupne pogodbe bodo sklenjene za obdobje pet let, z možnostjo podaljšanja. Zakupnina za posamezni vrtiček znaša letno 20 evrov za manjši vrtiček in 40 evrov letno za večjega.

Ob tej priložnosti je župan Jevšek skupaj s predstavniki mestnih četrti, mestne uprave  in  občani ob vrtičkih posadil češnjo. Med drugim je ob tej priložnosti povedal, da vrtički, ki jih bodo obdelovali občanke in občani niso namenjeni le za pridelavo zelenjave in sadja, ampak si želi, da bi to postal tudi  kraj za sprostitev, gibanje in srečevanje. To tudi simbolizira na novo posajena češnja, v katere senci upa, da se bodo občani in občanke čim več družili. V neposredni bližini vrtičkov se nahaja po besedah Jevška še uspešno podjetje Šeruga Vax, ki že sedaj zaposluje okrog 20 ljudi. S tem ta prostor dobiva enotno podobo.

Javni poziv za zakup vrtičkov je bil objavljen v Soboških novinah in na spletni strani MO Murska Sobota. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.09.2015 ob 18:13 ms gost

      Eni nemrejo vö iz svoje kože ka ne bi nos meli pri sakšoj bilo kakšoj otvoritvi .

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.09.2015 ob 11:51 baba gost

      Pa vsi tej , ka so na slikaj , nemajo pojma o vrtičku ! Pa vijdite kak orodje držijo v rokah ? Tak , da se jim muhe gor prc.... ! Če imaš vrt , ga moraš (obdelovati ), če nej ga pa pusti drugim , ki si tega želijo in imajo smisel in voljo do dela ! Lenuhi in nedelavci pa vstran !!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.09.2015 ob 13:02 ms gost

        Tej vrti do nazadnje takši kak tam v ulici ob progi v travi in nesnagi .Zdaj ob otvoritvi pa nej bilo rom pom pom in jedača ter konzulatov ka so si že eno sramoto napravili .Za tiste vrte prej omenjene pa krivijo eni na ove .

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.09.2015 ob 17:14 füle gost

      komi je pa župan držal govor ?tem šestim prisotnim ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.