https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: PGD Beltinci svečano prevzeli novo gasilsko vozilo

Beltinci, 21.09.2015 ob 9:20  

V soboto je Prostovoljno gasilsko društvo Beltinci svečano prevzelo v uporabo novo gasilsko vozilo GVC 24/50. 


Svečanega prevzema so se udeležili župan Občine Beltinci Milan Kerman, podžupan Roman Činč, gasilski poveljnik za Pomurje in član poveljstva Gasilske zveze Slovenije Dušan Utroša, poveljnik Civilne zaščite za Pomurje Martin Smodiš, poveljnik štaba Civilne zaščite Občine Beltinci Vinčec Alojz, predsednik GZ Beltinci Andrej Vöröš, poveljnik GZ Beltinci Jožef Ferčak, predsednica Krajevne skupnosti Beltinci Elizabeta Zadravec, direktor Občinske uprave Občine Beltinci Slavko Petek, direktor podjetja Webo Maribor Uroš Predikaka in župnik Alojz Benkovič.

Svečanega dogodka so se udeležili še gasilci iz pobratenih društev Radlje ob Dravi, Razvanje in Štrigova ter gasilci sosednjih in prijateljskih društev.

Lanskoletne poplave in druge naravne nesreče so pokazale kako pomembno vlogo in pomen imajo gasilska društva ob tovrstnih dogodkih. Za hitro ukrepanje in urgentno reševanje življenj ljudi in za zavarovanje premoženja pred škodo ali uničenjem, je bistvenega pomena ustrezna gasilska oprema in primerna vozila.

Tako se je večletna želja PGD Beltinci po novem vozilu uresničila letošnjega leta, ko jim je podjetje Webo Maribor izdelalo in dobavilo sodobno vozilo GVC 24/50 s pogonom na vsa štiri kolesa in z vso pripadajočo opremo. Slednje jim bo omogočilo še hitrejše in učinkovitejše opravljanje nalog ter boljše vključevanje v aktivnosti s področja zaščite in reševanja. Nakup vozila je bil v celoti financiran s strani Občine Beltinci. Obenem so še člani PGD Beltinci prevzeli sesalno črpalko proizvajalca Börger iz Nemčije s kapaciteto 330 kubičnih metrov na uro.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija