https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Dobrodelni pohod Rotary kluba Martjanci

Kdaj: Nedelja, 04.10.2015 ob 9:00

Kje: Tešanovci, Vaško-gasilski dom Tešanovci

1. DOBRODELNI POHOD ROTARY KLUBA MARTJANCI, ki ga organiziramo 4. 10. 2015, z zbiranjem udeležencev ob 9. uri in začetkom pohoda ob 9.30 uri izpred vaško-gasilskega doma v Tešanovcih.

Pot nas bo najprej vodila preko bogatih poljan, polnih zrelih plodov, ki v tem času dobivajo značilne jesenske barve, do prve postojanke, to je idiličnega posestva Lovrenčec, kjer si bomo ogledali pisano paleto živali (divje prašiče, muflone, damjake, jelene, srnjad …) in se malo odpočili ter okrepčali. Nadaljevanje poti bo potekalo preko manjših gričev, ki predstavljajo prve obronke Goričkega, se sprehodili mimo znamenitih srednjeveških gomil ter med nasadi domačih jabolk prispeli do znamenitega prvega vinotoča - kmečkega turizma na tem področju, pri Janiju Erniša, na enem najbolj vinogradnih območij v Prekmurju na Jelovškovem bregu, kjer bomo poskušali prve letošnje pridelke rizvanca, rizlinga, frankinje in druge mlade in že prave mošte. Nato se bomo spustili nazaj na prekmursko ravnico in se med pisanimi njivami in ozarami vrnili na izhodiščno točko, kjer bomo vsi udeleženci dobili na mizo nekaj, kar poznamo pod znamko »Pogrej in pojej«, v čemer se skrivajo značilne prekmurske jedi.

Celotna trasa pohoda je dolga 13 km in ni zahtevna, tako, da je primerna za vse ljudi, ki si želijo prijetnega nedeljskega sprehoda. (Predviden čas pohoda s postanki in zaključkom je 4,5 ure).

Rotarijsko gibanje, ki je usmerjeno v spodbujanje medsebojnega sodelovanja ljudi različnih interesov, kultur in običajev, ima v svetu več kot milijon pripadnikov. Tudi v Sloveniji, ki ima več kot 30 klubov, je rotarijstvo močno prisotno, predvsem v različnih oblikah pomoči socialno šibkim družinam in vsem, ki se v danem trenutku znajdejo v težavah. Člani Rotary kluba Martjanci, ki je edini rotarijski klub v regiji Pomurje, smo v preteklih 13-ih letih, kolikor časa klub deluje, veliko sredstev, ki smo jih na različnih dobrodelnih prireditvah zbrali, namenili socialno šibkim. V letošnjem letu smo se odločili, da z namenom zbiranja sredstev za različne oblike pomoči organiziramo dobrodelni pohod, kjer bo štartnina v višini 10 EUR v celoti vaš dobrodelni prispevek, s katerim boste nagradili posameznike, ki vašo pomoč močno potrebujejo in v imenu katerih se vam organizatorji – člani RC Martjanci – v naprej zahvaljujemo.

Vljudno vabljeni!

V imenu Rotary kluba Martjanci Dragutin Salavec, predsednik

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.