https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Murska Sobota: »Zapuščenim objektom v centru mesta želimo dati vsebino«

Murska Sobota, 07.10.2015 ob 11:00  

Tudi občina si prizadeva za oživitev in vsebinsko zapolnitev zapuščenih objekov v središču mesta.


Včeraj smo poročali o sporočilu, izobešenem na opuščeni stavbi na križišču Slovenske ulice in Ulice Arhitekta Novaka v Murski Soboti, s katerim pozivajo k njeni ureditvi. Neznanec je namreč na stavbo izobesil več pozivov k ureditvi omenjene stavbe z napisi »Prosim uredite to sramoto Murske Sobote«.

Na prispevek in na poziv se je odzvala tudi Mestna občina Murska Sobota. Pojasnjujejo, da so kontaktirali lastnico opuščenega objekta in jo pozvali, da se stavbi zagotovi primeren zunanji izgled in vsebina.

Kot še pojasnjujejo, pa tudi sicer Mestna občina Murska Sobota intenzivno išče možnosti oživitve in vsebinske popolnitve zapuščenih in neurejenih objektov v središču mesta. V ta namen se je pred dnevi sestala s predstavniki NLB glede brezplačnega najema in uporabe poslovnih prostorov na Slovenski ulici 41. Medtem pa tečejo pogovori tudi z bankami in upnicami glede zgradb Blagovnice in nekdanje trgovine Müller.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.10.2015 ob 11:36 gost

      To ulico so uničili že dolga leta nazaj. In ni šans ka bi bilo boljše naslednjih 50 let. nega več tovarn kjer je narod služo ka bi v mestu zapravlo. trgovine , šole ste premestili iz murske. gostilnan ste prepovedali glasno muziko v centru ker ljudje nemrejo spati že ob 9. Nega šans ka bi bilo kaj boljšeKA SE PA OBČINA BRIGA ZATO? NAJ SE POBRIGA ZA STARO EKONOMSKO VEJ PA NITI STEKLA NEMAJO OKNA IN VRATA.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.10.2015 ob 11:54 gost11 gost

      Čarovnik CELEC naj zrika. He, he.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.10.2015 ob 7:48 gost

      Vejpa Celec še ne zna pasje ute postavit,on se dela nekega anđalera...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.10.2015 ob 8:26 čarovjak gost

      celec čarovnik pa zna čarat pejneze šteri nicate pejneze za šenki ite v kunjski center ali pa na njegovo prireditev s svojimi pajdaši organizira noč čarovnjaka.smc sd oni pa tak glavni pri šanki ka do meli vse šenki

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.10.2015 ob 22:10 gost

      In zdaj de kriva ta "bajta", ka je soboško središče mrtvo. Pa dajte no. Središče je začalo crkavate že daleč nazaj. In v teh časih, ga ni čarovnika, ki bi to spravil v življenje. Še najmaj pa do temi pripomogli dopisi lastnikom.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.